Σύρος: Εκφράσεις χωρίς προηγούμενο στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Σύρος συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας. Τις περισσότερες φορές θετικά με δράσεις που έχουν στόχο την αναβάθμιση του νησιού. Όμως, δεν είναι και λίγες οι φορές όπου υπάρχει και άλλη εικόνα, η … μαύρη. Και μία τέτοια ενδεχομένως να ήταν η χθεσινή στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού με σημείο αναφοράς την πρόσφατη φιλοξενία προσφύγων στο νησί αλλά και την επιστολή που έστειλε ο Δήμαρχος κος Μαραγκός προς τους αρμόδιους φορείς σε μία προσπάθεια να καταγγείλει στάση άλλων Δήμων σ’ αυτό το ζήτημα… Και οι τόνοι ανέβηκαν. Και μάλιστα … πολύ. Και οι χαρακτηρισμοί που αποδόθηκαν δεν συνάδουν σε ένα ανώτατο όργανο…

Και όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα syrostoday.gr “ Αφορμή για την ένταση και την εξέλιξη που άφησε άφωνους ουκ ολίγους; Η ερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Κίνηση Πολιτών Σύρου", Παύλος Χρυσαφίδης για το θέμα που δημιουργήθηκε με την φιλοξενία των προσφύγων, αλλά και για την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε ο Δήμαρχος, προς όλα τα αρμόδια Υπουργεία. Μάλιστα, μιλώντας για την επιστολή τόνισε ότι «καλλιεργεί και συντηρεί αντιλήψεις ακραίων χώρων, που έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση κάθε σκεπτόμενου δημοκρατικού πολίτη». Πρόσθεσε δε «Καταδικάζουμε το ύφος της επιστολής και διαχωρίζουμε την θέση μας από τα λεγόμενα του δημάρχου».

Στην ερώτηση του κ. Χρυσαφίδη τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος και υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, Μάριος Βουτσίνος ο οποίος αναφέρθηκε στην άψογη φιλοξενία των προσφύγων, αλλά και στην συνεργασία των υπηρεσιών - κάτι για το οποίο έδωσε συγχαρητήρια και ο επικεφαλής της "Κίνησης Πολιτών Σύρου - εξαπολύοντας στη συνέχεια επίθεση στο πρόσωπο του κ. Χρυσαφίδη λέγοντας χαρακτηριστικά:

"Που ήταν ο κ. Χρυσαφίδης και οι συνοδοιπόροι του όσο φιλοξενούσαμε τους πρόσφυγες;

Ήταν άφαντοι, κρυμμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο και έγραφαν… μπούρδες!

Σας επιστρέφω όλους τους χαρακτηρισμούς που μας αποδώσατε εκείνες τις μέρες".

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση εξαγρίωσε τον κ. Χρυσαφίδη, ο οποίος χαρακτήρισε "μπουρδολόγο" και κλακαδόρο" τον κ. Βουτσίνο. "Είσαι μπουρδολόγος, κατάπτυστος ψεύτης και κλακαδόρος του Δημάρχου. Ρώτα την κ. Στίνη που ήμασταν και αν η Κίνηση Πολιτών ενδιαφέρθηκε".

Τη σκυτάλη της απίστευτης αυτής συζήτησης, πήρε ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα σκληρές εκφράσεις προς τον κ. Χρυσαφίδη, χατακτηρίζοντάς τον ακόμη και ως τον χειρότερο αιρετό που πέρασε από τα κοινά της Σύρου,

"Θα σας πω δύο λόγια κύριε Χρυσαφίδη, αν και το να μιλάει κανείς σε εσάς ή σε τοίχο είναι το ίδιο πράγμα. Αυτά που λέτε χαρακτηρίζονται από αφέλεια, αμάθεια και γραφικότητα! Η επιστολή προφανώς και απηχούσε τις δικές μου απόψεις, εγώ ήμουν ο συντάκτης της.

Πρέπει να πάρω άδεια από εσάς για το τι θα γράψω σε κάτι που υπογράφω εγώ;  

Μήπως εξυπηρετείτε άλλα συμφέροντα;

Μήπως αποσκοπείτε στο να γίνει η Σύρος κέντρο φιλοξενίας προσφύγων;

Είστε μακράν ο χειρότερος αιρετός στα 190 χρόνια ιστορίας του Δήμου μας".

Τα συμπεράσματα; Δικά σας…