Σύρος: Επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη και η συζήτηση με την Δημοτική Αρχή

"Τον Γερμανό Πρέσβη κ. Ερνστ Ράιχελ υποδέχθηκε σήμερα, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μηνάς Αληφραγκής, παρουσία της Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Σύρου κας Κανδιώς Μαραγκού και του Προξένου της Γερμανίας στη Σύρο κ. Νικόλαου Γάσπαρη, στο πλαίσιο προγραμματισμένων συναντήσεων με φορείς του νησιού μας.

Ο κ. Πρέσβης δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ιστορικής σημασίας Δημαρχείο, έργο του Βαυαρού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, εκφράζοντας παράλληλα τον θαυμασμό του για τη γενικότερη αρχιτεκτονική εικόνα της Ερμούπολης.

Στη συνέχεια, η συζήτηση επικεντρώθηκε στους πυλώνες οικονομίας του νησιού και συγκεκριμένα στη λειτουργία και επέκταση του Πανεπιστημίου, στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού, της κρουαζιέρας και του yachting, καθώς και στη βιώσιμη λειτουργία και ανάπτυξη του Ναυπηγείου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον λιμένα Ερμούπολης, ο οποίος προσελκύει μεγάλο ενδιαφέρον διότι συνδυάζει ποικίλες και αλληλένδετες δραστηριότητες, τηρώντας πλέον τους κανόνες ασφαλείας ISPS, καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ολοκλήρωση του Master Plan αλλά και την αξιοποίηση της μαρίνας.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα με αμοιβαίες διαβεβαιώσεις για την προώθηση συνεργειών σε θέματα τουρισμού και προσέλκυσης επενδύσεων".

Δελτιο Ενημέρωσης 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News