Σύρος - Φόρτωμας: "Εχουμε τη δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί η επέκταση του αεροδρομίου"

Εεεεε αφού το είπε ο Υπουργός και μάλιστα δεσμεύτηκε, όλα καλά... Τι θέλουμε να πούμε; Οτι στην Σύρο από νωρίς το πρωί υπάρχει συναγερμός μετά την επισημοποίηση της απόφασης του ανάδοχου στο έργο "επέκταση αεροδρομίου Σύρου" να σταματήσει τις εργασίες επικαλούμενος το γεγονός ότι είναι απλήρωτος, Μάλιστα, όπως δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ, έχει ενημερώσει για τις προθέσεις του εδώ και περίπου 40 ημέρες την Πολιτική ηγεσία και δη το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, αλλά απάντηση δεν πήρε. Αποτέλεσμα; Σήμερα, Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου, οι μηχανές στο αεροδρόμιο να μην ανάψουν... 

Λίγο αργότερα, ο Γιώργος Μαραγκός - πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της αντιπολίτευσης με την παράταξη "η Σύρος που αξίζουμε" με ανακοίνωσή του, έθεσε μία ντουζίνα ερωτήματα προς την παρούσα Δημοτική Αρχή σχετικά με τις προθέσεις της στο συγκεκριμένο ζήτημα και τόνισε ότι " Τόσο η Σύρος όσο και η δημοτική αρχή δεν έχουν το δικαίωμα και την πολυτέλεια να απεμπολούν κεκτημένα τα οποία κατακτήθηκαν και κατοχυρώθηκαν μετά από σκληρές, κοπιώδεις και συστηματικές προσπάθειες ετών. Κύριε Λειβαδάρα, ευελπιστούμε και απαιτούμε για το καλό του νησιού μας να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων επιδεικνύοντας σθεναρή και όχι αδιάφορη, λιπόψυχη και παθητική στάση στα πράγματα" σημειώνοντας δε ότι η εξέλιξη αυτή " .αποτελεί μια τραγική εξέλιξη με πολλαπλασιαστικές, δυσμενείς και αρνητικές συνέπειες για την περαιτέρω πολυπόθητη τουριστική ανάπτυξη του νησιού μας και όχι μόνο".

Και πριν αλέκτορας φωνήσαι, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, μέσω ανακοίνωσή του, τονίζει ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά έχοντας τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού Μεταφορών και Υποδομών... Τι αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση; " Σε επαφές που είχε την Δευτέρα ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φόρτωμας, με τη Διοίκηση και στελέχη του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, έλαβε τη διαβεβαίωση των υπευθύνων ότι το έργο επέκτασης του αεροδρομίου δε σταματά, αλλά θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί, είτε με τον ίδιο είτε με άλλον ανάδοχο. Υπήρξε ρητή διαβεβαίωση ότι το έργο δεν πρόκειται να μείνει σε ημιτελή κατάσταση κι ότι το συντομότερο δυνατό θα λυθούν τα προβλήματα τα οποία ανέκυψαν.

«Το έργο αναβάθμισης του περιφερειακού αεροδρομίου της Σύρου είναι ένα έργο μακράς πνοής και θα δώσει προοπτική ανάπτυξης σε πολλούς τομείς της Συριανής κοινωνίας», δήλωσε ο Βουλευτής Κυκλάδων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News