Σύρος - Φόρτωμας: "Η Κυβέρνηση με πράξεις στο πλευρό των νησιωτών στο διάστημα της πανδημίας"

Συναντήσεις με φορείς και πολίτες στη Σύρο, την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππος Φόρτωμας,  κατά την τριήμερη παραμονή του στο νησί. Στόχος των επαφών και επισκέψεων του κ.  Φόρτωμα ήταν η διεξοδική συζήτηση θεμάτων και ζητημάτων που αφορούν τους κατοίκους της Σύρου, αλλά και η ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων με αφορμή τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουν τα νησιά. 

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Κυκλάδων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου Επαγγελματιών Επισιτισμού Εστιάσεως και Συναφών Επαγγελμάτων Σύρου «Τερψιχόρη», όπου του παρουσιάστηκαν τα προβλήματα των επιχειρηματιών της εστίασης όπως έχουν προκύψει από την πανδημία του Covid-19, και συζητήθηκαν  προτάσεις αντιμετώπισης  για την ανακούφιση και την τόνωση των επιχειρήσεών τους, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας και έχουν πληγεί από τη μείωση της τουριστικής κίνησης.

Στη συνέχεια ο κ. Φόρτωμας επισκέφθηκε το κτίριο που στεγάζονται οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και συναντήθηκε με τους επικεφαλής Αξιωματικούς, τον Αρχιπύραρχο Βασίλη Κοκμοτό, τον Πύραρχο Χριστόδουλο Παπαμιχαήλ, Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κυκλάδων και τον Επιπυραγό Δημήτρη Σκόνδρα, Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την  πυρασφάλεια, την πυροπροστασία και την πολιτική προστασία κυρίως στα νησιά των Κυκλάδων. Ο κ. Φόρτωμας ενημερώθηκε αναλυτικά για τις επικρατούσες συνθήκες στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Κυκλάδων, τις υποδομές τους και την ανάγκη στελέχωσής τους με ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, τόνισε την σημαίνουσα σημασία που έχει, με κυβερνητική πρωτοβουλία, η ίδρυση και λειτουργία εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Δ.Ε. Πανόρμου Τήνου, Κορθίου Άνδρου και Κορώνου Νάξου.

Τέλος, επισκέφθηκε το Αστυνομικό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Ανθούλη, επικεφαλής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κυκλάδων και τον Υπασπιστή του, Υπαστυνόμο Β’  Αλέξιο Γαλανόπουλο. Στη συζήτησή τους, τέθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν την Υπηρεσία σε επίπεδο Νομού Κυκλάδων. Ο κ. Φόρτωμας τόνισε πως τα θέματα ασφαλείας τόσο των νησιωτών μας, όσο και των επισκεπτών, αποτελούν σταθερή  προτεραιότητα όλων. Ενημερώθηκε επίσης για τα θέματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού της διασποράς της πανδημίας όπου ευχαρίστησε και συνεχάρη στο πρόσωπό τους, το σύνολο των αστυνομικών που με την αδιάκοπη εργασία τους συμβάλλει καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση.

Με το πέρας της επίσκεψής του στη Σύρο ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η Σύρος και τα νησιά των Κυκλάδων, βιώνουν ανείπωτο πλήγμα και πληρώνουν βαρύ τίμημα λόγω της πανδημίας. Οι νησιώτες μας δίνουν μάχη ζωής, μια μάχη την οποία η Κυβέρνηση δίνει μαζί τους και στην οποία έμπρακτα βρίσκεται δίπλα τους και θα συνεχίζει να το κάνει με την ενεργοποίηση όλων των δυνάμεών της. Όλοι μαζί θα βγούμε πιο δυνατοί και ενωμένοι, όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για τις Κυκλάδες που αποτελούν το σημείο αναφοράς του Ελληνικού Τουρισμού».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News