Σύρος - Λειβαδάρας: Να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, γρήγορη έξοδος από το ... κόκκινο"

Νίκος Λειβαδάρας (social media)

Η Σύρος από αύριο το πρωί (και όχι από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου) και για την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στο ..βαθύ κόκκινο. Αυτό είπε λίγο νωρίτερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις φήμες για ένταξη του νησιού (ή Περιφερειακής Ενότητας) στο βαθύ κόκκινο. Βλέπετε, η Σύρος για τον Φεβρουάριο έχει έως τώρα 35 κρούσματα (σ.σ. από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο είχε συνολικά 31), πολλά περισσότερα ενεργά κρούσματα και το ...κοκκίνισμα έμοιασε μονόδρομος.

Ο πρώτος πολίτης του νησιού, ο Δήμαρχος Νίκος Λειβαδάρας, με ανάρτησή του στα social media σχολίασε την κίνηση αυτή, αφήνοντας και αιχμές για το γεγονός ότι ουσιαστικά ο Δήμος δεν έχει την ολοκληρωμένη ενημέρωση... Τι ανέφερε; "

Με αφορμή την ένταξη του νησιού μας στην κόκκινη ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη και αφού επαναλάβω ότι δυστυχώς οι Δήμοι πανελλαδικά δεν διαθέτουν καμία περαιτέρω πληροφόρηση για την εξέλιξη των κρουσμάτων στην περιοχή τους, πέρα από αυτή που ανακοινώνεται καθημερινά από τον ΕΟΔΥ, θα ήθελα καταρχάς να παροτρύνω όλους τους συμπολίτες μου να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

Μετά την έξαρση των κρουσμάτων την προηγούμενη εβδομάδα, η εξέλιξη του αριθμού τους έκτοτε ανέρχεται σε μικρό μονοψήφιο αριθμό ημερησίως, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό όσον αφορά στη διασπορά του ιού στο νησί μας.

Ως εκ τούτου, κάνω έκκληση για ακόμη μια φορά να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ως προς την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, έτσι ώστε να επιτύχουμε τη γρήγορη έξοδο του νησιού μας από την κόκκινη ζώνη του επιδημιολογικού χάρτη.

Αντιλαμβάνομαι πλήρως την αγωνία και την κόπωση των συμπολιτών μου από τη μακρά περίοδο εφαρμογής των μέτρων προστασίας, όμως η σύνεση και η πιστή τήρηση τους θα μας οδηγήσει πιο γρήγορα στην κανονικότητα.

Τηρούμε τα μέτρα.

Μένουμε Υγιείς.

Επιστρέφουμε το συντομότερο δυνατό στη φυσιολογική μας ζωή.

Τα μέτρα

Τι ισχύει όμως από αύριο Σάββατο 27 Φεβρουαρίου και έως τις 8 Μαρτίου;

@ Απαγόρευση κυκλοφορίας απαγόρευση κυκλοφορίας από 18:00 έως 05:00 το πρωί

@ Υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

@ Αναστέλλεται η λειτουργία των Λυκείων, ενώ τα μαθήματα σε νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και μονάδες ειδικής αγωγής θα πραγματοποιούνται κανονικά.

@ Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι εννιά άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.

@ Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο click away 

@ Κομμωτήρια, υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωσης, θεραπείας με υπεριώδεις και υπέρυθρες ακτίνες, μανικιούρ, πεντικιούρ και περιποίηση νυχιών) κ.λπ., κατόπιν ραντεβού

@ Ενώ παραμένουν σε αναστολή κάθε είδους αθλητικής δραστηριότητας, καθώς και η λειτουργία των χώρων πολιτισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News