Σύρος: Ματαίωση του Καρναβαλιού "Γεώργιος Σουρής"

Οπως έχουμε αναφέρει με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών ματαιώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα, «λόγω άμεσου κινδύνου, δημόσιας υγείας, σύμφωνα με την από 27-2-2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID19». Στην απόφαση καλούνται όλοι οι φορείς (ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού) να συμμορφωθούν, με την επισήμανση ότι «Η μη συμμόρφωση επισύρει τις συνέπειες της παραγράφου 6 του άρθρου πρώτου της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού». Δηλαδή η μη συμμόρφωση τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο ετών. 

και άμεσα είχαμε τις ανακοινώσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Αμοργού και το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων... Οσο για το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, που διοργανώνει το πιο διάσημο καρναβάλι των Κυκλάδων, το "Γεώργιος Σουρής;"  Ακολουθεί κι αυτός το κλίμα των ημερών... 

Και όπως διαβάζουμε...  Αμέσως μετά την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το Συριανό Καρναβάλι "Γεώργιος Σουρής" 2020, η οποία επιβεβαιώνει την ματαίωση όλων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο νησί, όπως επίσης και των εκδηλώσεων της Κ. Δευτέρας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει «Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 13776/27-02-2020 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Εσωτερικών, λόγω άμεσου κινδύνου δημόσιας υγείας ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, συμπεριλαμβανομένων και των εκδηλώσεων της Καθαράς Δευτέρας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News