Σύρος - Ν. Λειβαδάρας: Ενημέρωση του Δημάρχου για τα θέματα του Νοσοκομείου

Το "καυτό" θέμα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Σύρου (που επηρεάζει - κακά τα ψέματα - και το Νοσοκομείο Νάξου) αποτέλεσε το κεντρικό θέμα συζήτησης της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου...

Και σ' αυτό παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβαδάρας.. Και όχι μόνο. Η συνεδρίαση έγινε με τη συμμετοχή του Διοικητή κ. Μιχάλη Ζουλουφού, των εκπροσώπων των ιατρών, της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου κας Κατερίνας Καλογεράκη και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου μέσω τηλεδιάσκεψης.

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, συζητήθηκαν εκτενώς τα λειτουργικά προβλήματα και κυρίως το ζήτημα της υποστελέχωσης των δύο διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων, του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Νάξου. Ειδικότερα, στην τοποθέτησή του ο κ. Λειβαδάρας επεσήμανε την αναγκαιότητα πραγματοποίησης συντονισμένων ενεργειών και παροχής κινήτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Μάλιστα, για το συγκεκριμένο φλέγον ζήτημα του νησιού μας, ο κ. Δήμαρχος έχει προγραμματίσει το αμέσως επόμενο διάστημα συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σύρου, ενώ παράλληλα θα συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τα προβλήματα του Νοσοκομείου μας. 

 

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο 

Να σημειώσουμε εδώ ότι την Τετάρτη έγινε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο (σ.σ. το πρώτο διά ζώσης μετά από δύο χρόνια στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων) για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Σύρου, κυρίως λόγω της υποστελέχωσης, μετά και την αναστολή των 20 εργαζομένων, από τη Πρόεδρο του Συλλόγου της υγειονομικής μονάδας, Κατερίνα Καλογεράκη.

Η κα. Καλογεράκη με αφορμή και με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους αναισθιολόγους ιατρούς με αποτέλεσμα από σήμερα να ανασταλούν όλα τα τακτικά χειρουργεία, δήλωσε ότι το προσωπικό έχει ξεπεράσει εδώ και πάρα πολύ καιρό τα όριά του, ενώ σημείωσε ότι μετά και την αναστολή των εργαζομένων και την είσοδο ιδιώτη στον τομέα της μισθοδοσίας, έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα με αποκορύφωμα εργαζόμενοι από άλλους κλάδους να καλούνται να συμβάλουν στην δουλειά του εργολάβου μισθοδοσίας.

Η Πρόεδρος των Εργαζομένων υπογράμμισε ότι "ως κερασάκι στην τούρτα" προχώρησαν στην πρόσληψη 14 τριμηνιτών, όταν είναι σε όλους γνωστό ότι προκειμένου να γίνει ένα εργαζόμενος παραγωγικός στο συγκεκριμένο χώρο χρειάζεται τουλάχιστον 1,5 μήνας εκπαίδευσης, κάτι που όπως είπε δεν επιλύει ουσιαστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Κάλεσε δε το σώμα και το Δήμο γενικότερα να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και του νοσοκομείου, το οποίο είναι το μοναδικό μεγάλο νοσοκομείο που στηρίζει τους πολίτες όχι μόνο της Σύρου, αλλά και των Κυκλάδων.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News