Σύρος: Πρώτη συνεδρίαση και Γιάννης Κεράνης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Πρώτη επίσημη ειδική συνεδρίαση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και το νέο δημοτικό συμβούλιο είχε αρκετή δουλειά καθότι εξελέγησαν το προεδρείο και τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Τι είδαμε; Τον Γιάννη Κεράνη να εκλέγεται σχεδόν ομόφωνα, κάτι που δείχνει ότι υπάρχει ομοψυχία στην Σύρο και στην Οικονομική Επιτροπή, τον Δήμαρχο κο Λειβαδάρα να δίνει τα ...κλειδιά στον αντιδήμαρχο Γιάννη Πιταούλη, δείγμα ότι έχει διάθεση ως νέος δήμαρχος να δώσει αρμοδιότητές σε όλους... Επίσης, είδαμε χαμογελαστό τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Μαραγκό που μπήκε στην Οικονομική Επιτροπή αλλά και τον Βαγγέλη Περή, ο οποίος ξεκίνησε τις παρουσίες του στο Δημοτικό Συμβούλιο αν και είναι γνωστός ο φόρτος εργασίας του στην Αθήνα λόγω επαγγέλματος. Σίγουρα πάντως θα έχει όλες τις ειδήσες από πρώτο χέρι... 

Τι έγινε στην ψηψοφοφορία για τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα SyrosToday.gr 

εξελέγησαν:

Πρόεδρος: Γιάννης Κεράνης (Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο) με 24 ψήφους (3 λευκά)
Αντιπρόεδρος: Δομένικος Σαγκινέτος (Η Σύρος που Αξίζουμε) με 21 ψήφους (1 άκυρο, 5 λευκά)
Γραμματέας: Μαρία Καζαντζάκη (Πρώτα η Σύρος) με 16 ψήφους (2 άκυρα, 9 λευκά)

Για την οικονομική επιτροπή εξελέγησαν:

Πρόεδρος: Γιάννης Πιταούλης

Από την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» τακτικά μέλη οι Νίκος Φωτεινιάς, Μηνάς Αληφραγκής, Καντιώ Μαραγκού, Βαγγέλης Χαλκιάς με αναπληρωματικά μέλη τους Παναγιώτη Κουταβά και Πέτρο Μώτο. Από την παράταξη «Η Σύρος που Αξίζουμε» τακτικά μέλη οι Γιώργος Μαραγκός, Αλέξανδρος Αθανασίου με αναπληρωματικά μέλη τους Γιώργο Δούναβη και Δημήτρη Κοσμά.

Για την επιτροπή ποιότητας ζωής εξελέγησαν:

Πρόεδρος: Νίκος Φωτεινιάς

Από την παράταξη «Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο» τακτικά μέλη οι Πέτρος Μώτος, Αλίκη Λεονταρίτη, Μάρκος Ρούσσος, Αληφραγκής Μηνάς με αναπληρωματικά τους Γιάννη Βρούτση και Αγγελική Πρίντεζη. Από την παράταξη «Η Σύρος που Αξίζουμε» τακτικά μέλη οι Μάριος Βουτσίνος και Γιώργος Δούναβης με αναπληρωματικούς τους Νίκο Σκευοφύλαξ και Ρόζα Ξανθάκη.

Φωτογραφίες: Syrostoday.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News