Σύρος- Β. Μαραγκός: "Το να αποφασίζουν 3-4 άνθρωποι για το μέλλον ολόκληρου νησιού είναι δεδομένο ότι θα αποτύχει"

Σύρος - Β. Μαραγκός

Μετά λύπης μου παρατήρησα το μεσημέρι της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2022, τις εργασίες τοποθέτησης  των υπόγειων  κάδων, ακριβώς δίπλα από το άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στην παραλία της Ερμούπολης.

Είμαι Τοπικός Ανεξάρτητος Σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα,  και δεν μετάνιωσα για την απόφαση αυτή που πήρα, να ανεξαρτητοποιηθώ πριν από αρκετούς μήνες, όντως νιώθοντας  διακοσμητικό στοιχείο για την σημερινή Δημοτική Αρχή, μιας και μετά από την επικύρωση των Αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, εγώ και οι υπόλοιποι συνάδελφοί από τα τοπικά συμβούλια  εκλεγμένοι από κάλπη, δεν υπήρξαμε και δεν  υπάρχουμε στην Αυτοδιοίκηση κάν μέχρι σήμερα!

Η ΚΕΔΚΕ έχασε ένα γράμμα, το προτελευταίο  γράμμα της λέξης Κοινότητα του υγιούς αυτού κυττάρου της Δημοκρατίας, το οποίο κατέστρεψαν και αφαίρεσαν από την λέξη Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων  εσκεμμένως κάποιοι, βάζοντας ταφόπλακα στον ποιό ισχυρό θεσμό, την βάση της Αυτοδιοίκησης.

Μεταφέρω τα παράπονα μου επίσης στην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας την κα Αγγελική Πρίντεζη, διότι λίγους μήνες αφού είχε αναλάβει τις αρμοδιότητες της,  σε συνάντηση που είχε με τους τοπικούς συμβούλους της πλειοψηφίας της Κοινότητας Ερμούπολης, (μαζί και εμένα) πριν ανεξαρτητοποιηθώ, μας είχε ενημερώσει ότι οι κάδοι θα τοποθετηθούν στο σημείο που βρίσκονται σήμερα της ανακύκλωσης, απέναντι από το κατάστημα Ροδιά, και όχι σε αυτό το σημείο που γίνονται σήμερα οι εργασίες, ακριβώς δίπλα από το άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης.

Λυπάμαι, πολύ για αυτό που θα πω όμως  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ενδιαφέρονται μόνο να στέλνουν προς γνωμοδοτήσεις στα τοπικά συμβούλια, θέματα που τους βολεύουν και επείγουν,  όπως στο τελευταίο συμβούλιο της Κοινότητας Ερμούπολης στο οποίο ήρθε γνωμοδότηση της  μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην θέση πηδάλι, αγνοώντας ότι οι τοπικοί σύμβουλοι έχουν τον ρόλο η μάλλον είχαν να είναι τα «μάτια» και τα «αυτιά» των πολιτών.

Κύριοι η Αυτοδιοίκηση δεν λειτουργεί έτσι, το να αποφασίζουν 3-4 άνθρωποι για το μέλλον ενός  ολόκληρου νησιού είναι δεδομένο ότι θα αποτύχει. Η αυτοδιοίκηση είναι μια αλυσίδα που αποτελείται από κρίκους( Επιτροπές, Λαϊκές Συνελεύσεις, Τοπικά Συμβούλια και αποφάσεις για το καλό του τόπου) και εδώ δυστυχώς αλυσίδα δεν υπήρξε ποτέ, όπως δεν υπήρξαν και εκλεγμένοι Αυτοδιοίκητικοι  να περπατήσουν το νησί να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο να ακούσουν τα προβλήματα της καθημερινότητας, τον εαυτό μου τον θεωρώ τέλος πολύ τυχερό, διότι όσο και αν δεν έλαβα την στήριξή της σημερινής δημοτικής αρχής, όσο ήμουν μέλος της, έργο κατάφερα να παράξω και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό.

Θέληση χρειάζεται και ενδιαφέρον για τον Δημότη όχι αδιαφορία και απαξίωση. Τέλος κάπου Εδώ θα ήθελα να πώ  ένα μεγάλο ευχαριστώ  στην  Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Αντιπερειφερειάρχη Γιώργο Λεονταρίτη και να με συγχωρεί όλα αυτά τα 3 χρόνια που συνεχώς τον «ενοχλούσα» με το αίτημα μου για τον εξωραισμό του μικρού γηπέδου ποδοσφαίρου που βρίσκεται στο δείλι ο οποίος με ενημέρωσε πριν από λίγες ημέρες, ότι θα ξεκινήσουν οι εργασίες  τον Ιανουάριο ώστε η γειτονιά και τα παιδιά να έχουν ένα συγχρονο γήπεδο μπάσκετ σε λίγους μήνες από τώρα.

 

Μαραγκός Ευάγγελος

Ανεξάρτητος Τοπικός Σύμβουλος Κοινότητας Ερμούπολης

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News