Συζήτηση για κατασκευή αεροδρομίου στην Αμοργό

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις την Πέμπτη 4 Μαΐου ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος βρέθηκε σε Δονούσα και Αμοργό για μερικές ώρες… Στη Δονούσα για να εγκαινιάσει το νηπιαγωγείο που είχε υποσχεθεί πριν από έναν χρόνο περίπου και στην Αμοργό για να προσευχηθεί στο μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας όπως άλλωστε και ο ίδιος αποκάλυψε με τιτίβισμά του στην προσωπική του ιστοσελίδα.

Έχοντας από κοντά και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη αλλά και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή εκτός από το απρόοπτο με το ελικόπτερο συνοδείας όλα τα άλλα κύλησαν ομαλά..

Μάλιστα, στην Αμοργό είχε συνάντηση με τους τοπικούς παράγοντες και δη τον Δήμαρχο Νίκο Φωστιέρη (απόστρατο αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού) ενώ βρέθηκε και στο Δημαρχείο της Αμοργού όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νησιού – και για τις επερχόμενες πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις – και προσπάθησε να δώσει λύσεις και απαντήσεις..,

Διαβάζοντας πάντως το δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Αμοργού μας εντυπωσιάζει η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμαρχος κος Φωστιέρης, ζητώντας από τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας την βοήθεια της ΜΟΜΑ (Μεικτές Ομάδες Μηχανοκίνητων Ανασυγκρότησης) του Στρατού για την κατασκευή αεροδρομίου. Όπως έγινε γνωστό έχει βρεθεί ο χώρος, υπάρχει μάλιστα και το σχετικό ενδιαφέρον από ιδιωτική εταιρεία (σ.σ. κάτι που αποκάλυψε ο κος Φωστιέρης μιλώντας στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» του ραδιοφωνικού σταθμού «Aegean Voice 107.5 Η Φωνή του Αιγαίου») οπότε αυτό που μένει από το Δήμο είναι οι απαραίτητες μελέτες και η συνεργασία με την ΥΠΑ που θα δώσει και το τελικό «Οκ». Λέτε να δούμε αεροδρόμιο στην Αμοργό; Ο Δήμαρχος πάντως φάνηκε αισιόδοξος… Από εκεί και πέρα, ο κος Καμμένος υποσχέθηκε ότι μέσω της αλλαγής του Νόμου για τους στρατιωτικούς γιατρούς (σ.σ. θα έχουν δικαίωμα συνταγογράφησης) θα μπορέσει να καλύψει κενά στο νησί (αλλά και στα άλλα) κι θα βοηθήσει σημαντικά και τον καταδυτικό τουρισμό μέσω πόντισης παροπλισμένων στρατιωτικών μέσων….

Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου
«Την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 επισκέφθηκε την Αμοργό ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Αποστολάκη και άλλους Επιτελείς . Κατά την παραμονή του επισκέφθηκε το Δημαρχείο όπου παρουσία της Προέδρου , των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πολιτών, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Υπουργό για την κατάσταση του Δήμου και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος στους Δημοτικούς Συμβούλους και τους πολίτες οι οποίοι επεσήμαναν ορισμένα προβλήματα του νησιού.

Ο Υπουργός αφού απεύθυνε χαιρετισμό, έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που του αναφέρθηκαν και υποσχέθηκε να συνδράμει το Δήμο με αποστολή της ΜΟΜΑ για διάνοιξη αγροτικών δρόμων ή βελτίωση του οδικού δικτύου, την τοποθέτηση στρατευσίμων ειδικότητας Κτηνιάτρου και Γεωπόνου στο νησί, υποστήριξη με ιατρικό προσωπικό του διεθνούς αγώνα ελεύθερης κατάδυσης με την ονομασία “THE AUTHENTIC BIG BLUE 2017”, ο οποίος θα διεξαχθεί από 18-24 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αμοργό καθώς και εξέταση της δυνατότητας συνδρομής της ΜΟΜΑ στη διαμόρφωση αεροδιαδρόμου στην Αμοργό, όταν ο Δήμος σε συνεργασία με την ΥΠΑ , προχωρήσει τις διαδικασίες.

Αναφέρθηκε επίσης στον καταδυτικό τουρισμό , και υποσχέθηκε συνεργασία με το Δήμο για τη πόντιση παροπλισμένων στρατιωτικών μέσων τα οποία αποτελούσαν αντικείμενα παρατήρησης από τους καταδυόμενους αλλά και τόπους αναπαραγωγής ψαριών. Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός και η ακολουθία του επεσκέφθησαν την Ιερά Μονή Χοζοβιωτίσσης για προσκύνημα όπου τους υπεδέχθη ο πατήρ Θεόφιλος και τους ξενάγησε στη Μονή. Μετά παρακάθισαν σε γεύμα που προσφέρθηκε από το Δήμο και αναχώρησαν».

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα amorgos-news.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News