Τα είπαν στον Δήμαρχο, μοίρασαν νερό

Έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν τα μέλη του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πολιχνίου «η Αγία Παρασκευή» στη προσπάθειά τους να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι η περιοχή τους εδώ και μέρες βλέπει το νερό με το σταγονόμετρο ενώ από τον περασμένο Ιούλιο που έχει οξυνθεί το ζήτημα της ύδρευσης στην περιοχή του Πολιχνίου λύση δεν έχει δοθεί.

Άδραξαν την ευκαιρία των εορταστικών εκδηλώσεων για την πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής (σ.σ. υπάρχει εκκλησία στη διασταύρωση Καστράκι – Μικρή Βίγλα) και εκτός από το πανό διαμαρτυρίας είχαν και προσφορά εμφιαλωμένων νερών στους πιστούς που γέμισαν το περίβολο της εκκλησίας τόσο στον εσπερινό το βράδυ της Δευτέρας όσο και στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Τρίτης.

Μάλιστα, το παρών σήμερα το πρωί έδωσε και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Μανώλης Μαργαρίτης, ο οποίος άκουσε από πρώτο χέρι τα παράπονα των κατοίκων. Αν και κάποιοι ανέβασαν τους τόνους, προφανώς αγανακτισμένοι από το γεγονός ότι έως τώρα ουσιαστικά βρίσκουν … κλειστή πόρτα για τα προβλήματά τους, ο κος Δήμαρχος τους καθησύχασε λέγοντας ότι «κάντε υπομονή και έρχεται η λύση» ενώ δεν έκρυψε και το παράπονό του ότι δεν είχαν απευθυνθεί στον ίδιο ώστε να έχει καλύτερη γνώση του προβλήματος. Και βέβαια για μία ακόμη φορά υπήρξε από την πλευρά των κατοίκων της περιοχής η αντίδραση με δύο μέτρα και δύο σταθμά σε ζητήματα ύδρευσης υπενθυμίζοντας την κίνηση του Δήμου να καλύψει όσο γίνεται πιο γρήγορα το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σε χωριό της Ορεινής Νάξου.

Να σημειωθεί ότι όταν ανέβηκαν οι τόνοι, ο κος Μαργαρίτης επέλεξε να απαντήσει λέγοντας ότι «κάνετε αντιπολίτευση» ενώ δεν ήταν λίγοι οι παρευρισκόμενοι που ένιωσαν ενοχλημένοι καθότι τις προηγούμενες χρονιές το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής δεν είχε αυτό το χαρακτήρα, της διαμαρτυρίας, αλλά κινούνταν σε τροχιά χαράς και ευφροσύνης για την σεζόν που κυλάει…

Να σημειώσουμε ότι το παρών έδωσε και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σαγκρίου κος Σκορδιαλός ενώ οι πληροφορίες που έχουν τα μέλη του Συλλόγου είναι ότι ξεκίνησαν εργασίες στον Οσκελό ώστε να λυθεί το πρόβλημα της ύδρευσης… 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News