Τα... τανκς των αγροτών και η κόντρα Βρούτση - Κατρούγκαλου

Βράδυ Κυριακής και όλες οι πληροφορίες θέλουν τους αγρότες να κατεβαίνουν στην Αθήνα την Πέμπτη ή τη Παρασκευή με στόχο να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα που προβλέπονται ή πιο σωστά διαρρέουν ότι θα ισχύσουν με το νέο ασφαλιστικό. Και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κος Ανδρέας Νεφελούδης κρίνει σκόπιμο να …πικάρει τους αγρότες με μία ανάρτηση που προκάλεσε δεκάδες συζητήσεις. Ο λόγος; Μα γιατί πολύ απλά χρησιμοποίησε αριθμούς που είναι πολύ μακριά από την αλήθεια, όμως το χειρότερο είναι ότι παρομοίασε τα τρακτέρ με τα ..τανκς.

Ιδού η ανάρτηση:

«Λίγη ξεκούραση, αυτό το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα και πάλι στον αγώνα, ενάντια στην παραπληροφόρηση και στον απόλυτο συντηρητισμό. Αυτό που συμβαίνει με το ασφαλιστικό μου φέρνει στο νου μιά εικόνα. Αυτήν του παππού και της γιαγιάς (η αυτονόητη συντήρηση, η ανασφάλεια, η συνήθεια και ο φόβος του νέου), του ζευγαριού που βλέπει πως τα πράγματα δεν πάνε και κάτι πρέπει να αλλάξει για τα δυό παιδιά που έχουν και όλοι μαζί μένουν σε ένα σπίτι που τρίζουν τα θεμέλια του.

Λεφτά δεν έχουν παρά ελάχιστα, προβλέψεις για σεισμό από τα ραδιόφωνα, αυτά τα ελάχιστα φτάνουν μόνο για να διορθώσουν τα θεμέλια και να αντέξουν το σεισμό, για να μπορέσουν να ζήσουν τα παιδιά τους και οι γέροντες βάζουν βέτο (είναι η παράδοση βλέπεις) και το σπίτι γκρεμίζεται σιγά σιγά και η ακινησία είναι ο χειρότερος εχθρός.

Όλο αυτό το σκηνικό μου θυμίζει την μάχη της προόδου με την αντίδραση στην Ελλάδα του σήμερα. Από την άλλη ακούω τους αγρότες να ζητούν 30000€ αφορολόγητα, να αποσυρθεί ό,τι δεν τους βολεύει και να βλέπω δίπλα τους κοτσωνάτους τους υπόδικους και αυτούς να χαίρονται χωρίς να καταλαβαίνουν, την ξεφτίλα του πράγματος και που τους οδηγούν. Θα έρθουν λέει με τα τανκς (συγνώμη τα τρακτέρ εννοούσα) στην Αθήνα, για να κάνουν τι; Να εξοργίσουν ακόμα περισσότερο τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες με τους εκβιασμούς και την αδιαλλαξία. Καλώς να έρθουν......"

Κόντρα

Και εκτός από το γεγονός ότι τα social Media πήραν φωτιά η κόντρα μεταφέρθηκε και στη Βουλή όπου ο Ναξιώτης Βουλευτής της ΝΔ κος Γιάννης Βρούτσης προκάλεσε δύο φορές τον υπ. Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, να καταδικάσει την φρασεολογία του κ. Νεφελούδη. Ωστόσο, ο κ. Κατρούγκαλος, όχι μόνο το απέφυγε, αλλά επανέλαβε την φράση του λέγοντας «θα έρθουν με τα τανκς, εεε..., συγνώμη, με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα».

Οι διάλογοι στη Βουλή

• Βρούτσης: Σήμερα το χρηματιστήριο κατέρρευσε σε ιστορικό χαμηλό τετραετίας. Ο Τσακαλώτος είπε στη Βουλή ότι όλα είναι στον αέρα και πως «εάν η αξιολόγηση δεν γίνει μέχρι το Μάιο καήκαμε». Ζητάμε την παραίτησή του κυρίου Νεφελούδη επειδή είπε οτι τα τρακτέρ ήταν τανκ εάν δεν τον αποπέμψετε και δεν τον παραιτήσετε, σημαίνει ότι ταυτίζεστε με αυτές τις απόψεις.

• Κατρούγκαλος: Η παράταξή σας μας κληρονόμησε χάος και συντρίμμια και σήμερα εμφανίζεστε ως τιμητές. Οι αγρότες είναι στους δρόμους για τα πέντε χρόνια μαυρίλας των δικών σας πολιτικών εμείς προσπαθούμε να διορθώσουμε τις δικές σας πολιτικές.

• Βρούτσης: Δεν απαντήσατε τίποτα για το Νεφελούδη. Αυτό σημαίνει συγκάλυψη, σημαίνει ότι στηρίζετε το γραπτό κείμενο του κ. Νεφελούδη

• Κατρούγκαλος: Η μεγάλη πλειονότητα των αγροτών είναι στους δρόμους επειδή δεν αντέχουν πέντε χρόνια μαυρίλας των μνημονιακών πολιτικών και αγωνιούν για το τι θα γίνει μετά. Φαίνεται όμως από τα τελευταία επεισόδια σε βάρος βουλευτών του ΣυΡιζΑ από αυτούς που αρνούνται το διάλογο και λένε ότι θα έρθουν με τα τανκς, εεε..., συγνώμη, με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, ότι εμείς θέλουμε διάλογο. Εμείς ξεχωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα που θέλουμε να λύσουμε και εμείς τους αγρότες τους θεωρούμε ελπίδα για τον τόπο.

Με πληροφορίες από την iefimerida.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News