Τελεσίγραφο από ΔΣ Θήρας σε Κυβέρνηση: Λύστε το πρόβλημα της υποστελέχωσης ή παραιτούμαστε

Η κατάσταση στην Σαντορίνη είναι εκρηκτική… Η χθεσινή ενέργεια να εισβάλλουν μπράβοι στο γραφείο Δόμησης της Πολεοδομίας του Δήμου Θήρας και να χτυπήσουν τον Πολεοδόμου κο Παπαδόπουλο απειλώντας τον να μην ασχοληθεί με συγκεκριμένη υπόθεση, έφερε τους ανθρώπους του Δήμου (και των υπολοίπων Δημοτικών παρατάξεων) σε κατάσταση συναγερμού… Η υποστελέχωση σε όλες επίσης τις υπηρεσίες είναι σε τραγικά όρια (πχ ακυρώθηκε η έλευση αστυνομικών) και το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει φως στο .. τούνελ. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε από χθες (και έως την Δευτέρα 23η Ιουλίου) είναι κλειστή η Υπηρεσία Δόμησης προκειμένου να αποκατασταθούν οι υλικές ζημιές στον χώρο, καθώς και η λειτουργία του αρχείου της υπηρεσίας, ενώ σήμερα θα είναι κλειστές και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου, μετά από απεργία που εξήγγειλε το σωματείο εργαζομένων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το χθεσινό περιστατικό βίας εναντίον του Προϊσταμένου της Πολεοδομίας.

Συνεδρίαση - Απαίτηση 

Όμως, ενδιαφέρον έχει η απόφαση της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θήρας που πραγματοποιήθηκε λίγο μετά το συμβάν με την επίθεση στον προϊστάμενο της Πολεοδομίας. Αποφασίστηκε ομόφωνα να παραδοθούν τα κλειδιά των υπηρεσιών του Δήμου Θήρας και να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, σε περίπτωση που εντός πέντε ημερών δε δρομολογηθούν ενέργειες για τη στελέχωση Υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και των Κρατικών Υπηρεσιών, και αν δεν κανονιστεί άμεσα διυπουργική συνάντηση με τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την βιαιοπραγία που έγινε σε βάρος του υπαλλήλου της Πολεοδομίας Θήρας, εκδίδοντας το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

# Καταδικάζουμε απερίφραστα, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, τη βιαιοπραγία κατά του προϊσταμένου της Πολεοδομίας Θήρας κ. Ελευθερίου Παπαδόπουλου.

# Συμπαραστεκόμαστε σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου Θήρας.

# Απαιτούμε τη διαλεύκανση της υπόθεσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες ταχύτατα.

# Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση άμεση στελέχωση των Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας, της Περιφέρειας και των Κρατικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα εντός 5 ημερών από τη λήψη της παρούσας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου να έχουν ληφθεί αποφάσεις.

# Ζητούμε από το Υπουργείο Εσωτερικών, διυπουργική συνάντηση των συναρμοδίων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών – ΥΠΕΝ – Δημόσιας Τάξης – Τουρισμού – Οικονομικών) σε συνάντηση εντός 5 ημερών από τη λήψη της απόφασης με το Δήμαρχο Θήρας και τους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Θήρας και τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν τα παραπάνω, το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

# Να παραδώσουμε τα κλειδιά όλων των Υπηρεσιών του Δήμου Θήρας.

# Να παραιτηθεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο

Με πληροφορίες και φωτογραφία από την ιστοσελίδα SantoriniPress.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News