Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΤο... "θα τους πακετάρουμε" έφερε το "θα τους σπάσουμε τα χέρια"

Το… “θα τους πακετάρουμε” έφερε το “θα τους σπάσουμε τα χέρια”

|

Ευθεία απειλή για απαγωγή των 8 Τούρκων στρατιωτικών εξαπέλυσε η Αγκυρα μετά την απελευθέρωση και των τελευταίων τεσσάρων εξ αυτών, λόγω παρέλευσης του 18μήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης, προκαλώντας αμηχανία στην κυβέρνηση – Οι σκληρές δηλώσεις και οι αντιδράσεις από τις δύο χώρες 

Ευθεία απειλή για απαγωγή των 8 Τούρκων στρατιωτικών εξαπέλυσε η Αγκυρα μετά την απελευθέρωση και των τελευταίων τεσσάρων εξ αυτών, λόγω παρέλευσης του 18μήνου, που αποτελεί το ανώτατο όριο προφυλάκισης, προκαλώντας αμηχανία στην κυβέρνηση. 

Για τις απειλές από τα πιο επίσημα χείλη εναντίον της Ελλάδας αλλά και του ίδιου του πρωθυπουργού, από την Τουρκία, για το θέμα των 8 τούρκων αξιωματικών, μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σιμορέλης.

«Δεν είμαστε ούτε Κόσσοβο ούτε Μαυροβούνιο. Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση του πρωθυπουργού προς τον Ερντογάν για τους 8. Οι τούρκοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο. Ούτε δίκαιο είναι, ούτε και σωστό αλλά ούτε και μπορούν. Να είστε βέβαιοι ότι αν το τολμήσουν θα τους σπάσουμε τα χέρια», δήλωσε ο κ. Σιμορέλης στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ.

Κοτζιάς: Απαράδεκτες δηλώσεις

Το βράδυ της Δευτέρας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς χαρακτήρισε άτοπες και απαράδεκτες τις δηλώσεις του Τούρκου κυβερνητικού εκπροσώπου και την σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού.

«Η μόνη δέσμευση του πρωθυπουργού είναι να εξασφαλίζει τη λειτουργία κράτους δικαίου στην Ελλάδα. Δυστυχώς διαπιστώνω ότι μερίδα Τούρκων πολιτικών δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σχέση πολιτικής και κράτους Δικαίου» είπε ο Ν. Κοτζιάς και πρόσθεσε ότι το περιεχόμενο είναι ανάξιο και απαράδεκτο, σημειώνοντας ότι «τέτοιες άτοπες δηλώσεις είναι χαρακτηριστικό για αυτούς που κάνουν εξωτερική πολιτική με το βλέμμα στραμμένο στο εσωτερικό της χώρας τους».

Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει ότι στην δήλωση αυτή υποδηλώνεται πρόθεση των Τούρκων να τους απαγάγουν ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «η Τουρκία ξέρει πολύ καλά ότι δεν είμαστε ένα από εκείνα εκεί τα κράτη με τα οποία μπορεί να κάνει παιγνίδια. Η Τουρκία ούτε μπορεί να έρθει να πάρει κάποιον από εδώ, ούτε δικαιούται, ούτε θα της το επιτρέψουμε». Εκτίμησε δε ότι ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης που προέβη στην εν λόγω δήλωση, «δεν έχει εμπειρία από διεθνείς σχέσεις και μίλησε κάτω από την επιρροή του προεκλογικού τους αγώνα, με τρόπο απαράδεκτο και απορριπτέο εξαρχής».

Ερωτηθείς επίσης αν φοβάται κλιμάκωση της έντασης μέχρι τις τουρκικές εκλογές ο Ν. Κοτζιάς απάντησε: «Εγώ δεν έχω φόβους με την Τουρκία.  Την αναλύουμε, την αξιολογούμε και συμπεριφερόμαστε με τρόπο που να υπερασπιζόμαστε τη θέση και τα συμφέροντα της χώρας μας».

«Ο Τσίπρας δεν έχει λόγο ανδρός»

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπεκίρ Μποζντάγ το απόγευμα της Δευτέρας, μετά το υπουργικό συμβούλιο, σε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης αναφέρθηκε και στην αποφυλάκιση των τελευταίων 4 εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα αφού διέφυγαν την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος με ελικόπτερο.

«H Ελλάδα που έχει υποφέρει από πραξικοπήματα υποστηρίζει και υποθάλπει τους πραξικοπηματίες της οργάνωσης του Γκιουλέν. Αυτό δεν μπορούμε να το αποδεχθούμε», τόνισε.

Εσπευσε, δε, να επιτεθεί κατά του Αλέξη Τσίπρα: «Με κάποιες δηλώσεις που είχε κάνει στην Eλλάδα ο κύριος πρωθυπουργός της, αμέσως μετά το πραξικόπημα, είχαμε ένα θετικό κλίμα ότι αυτοί θα εκδοθούν στην Τουρκία. Ομολογουμένως είχαμε ελπίδες. Σκεφθήκαμε ότι ο κ. Τσίπρας κρατάει τον λόγο του, ότι είναι λόγος ανδρός. Αλλά στην πορεία είδαμε ότι με την ενεργοποίηση των δικαστικών μηχανισμών αυτοί οι πραξικοπηματίες δεν εκδόθηκαν», είπε.

«Θα τους βρούμε και θα τους πακετάρουμε!»

Ο Μποζντάγ συνέχισε λέγοντας πως μπορεί η Eλλάδα να μην τους εξέδωσε ή, ακόμη, να τους εξασφαλίσει και άλλες δυνατότητες και σωματοφύλακες και πρόσθεσε: «Μπορεί να τους υποθάλπει όπως κάνουν και κάποιες άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουν είναι καθήκον μας να βρούμε εκείνους τους πραξικοπηματίες στρατιώτες της οργάνωσης του Γκιουλέν, να τους πακετάρουμε και να τους φέρουμε στην Τουρκία. Όπου και να πάνε».

Κουμουτσάκος: Θρασύς και εμπρηστικός ο Μποζντάγ

Θρασείες, εμπρηστικές και απαράδεκτες χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Κουμουτσάκος, τις δηλώσεις του εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς, με ανάρτησή του στο twitter.

«Οι δηλώσεις του Αντιπροέδρου και εκπροσώπου της τουρκικής κυβέρνησης για τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τους “8”, προσβάλλουν την αρχή του κράτους δικαίου. Είναι θρασείες και εμπρηστικές και για αυτό απόλυτα απαράδεκτες» αναφέρει ο κ. Κουμουτσάκος.

Kίνημα Αλλαγής: Εδωσε υποσχέσεις ο Τσίπρας στον Ερντογάν;

Αυστηρά σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής τις δηλώσεις του εκπροσώπουτης τουρκικής κυβέρνησης Μπ. Μποζντάγ χαρακτηρίζοντάς τες «εντελώς απαράδεκτες».

«Οι απειλές για πειρατικές ενέργειες απαγωγής των Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, παραπέμπουν σε συμπεριφορές περασμένων αιώνων και όχι σε ένα κόσμο που βασίζεται σε αρχές και κανόνες κι εκθέτουν την ίδια τη χώρα του, που δηλώνει ότι επιθυμεί να έχει ευρωπαϊκή προοπτική» επισημαίνει η παράταξη και προσθέτει:
 
«Τέλος, στο σκέλος των δηλώσεων που αφορούσαν τον Ελληνα πρωθυπουργό, ας απαντήσει ευθέως το Μαξίμου: έχει δώσει πράγματι υποσχέσεις ο κ. Τσίπρας στον κ. Ερντογάν για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζήτησαν άσυλο;»

Απελευθερώθηκαν και οι τελευταίοι 4

Οπως έγινε γνωστό, στα τέλη Μαΐου απελευθερώθηκαν και οι τελευταίοι τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί που κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Και οι 8 αξιωματικοί που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2016, βρίσκονται σε οίκημα εντός Αττικής κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υπό τον φόβο απαγωγής τους με στόχο να βρεθούν πίσω στην Τουρκία.

Η απελευθέρωση των αξιωματικών έρχεται μετά την απόφαση του ΣτΕ με την οποία απορρίφθηκε η προσφυγή του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Αυτό που αναμένουν είναι να τους χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να μπορέσουν να ταξιδέψουν σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ, εφόσον το επιθυμούν.

Πηγή: iefimerida.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Υπόθεση Κολωνός: Ένοχος ο Μίχος για όλες τις κατηγορίες, αθώα η μητέρα

Ο Μίχος κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες πλην της εμπορίας ανθρώπου - Πανηγυρισμοί και χειροκροτήματα έξω από το δικαστήριο

Τράπεζες: Κλειστές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες. Ποιος ο λόγος;

Καθολικό Πάσχα και κλειστές; οι τράπεζες για τέσσερις ημέρες...

Ηλεία: Διπλός σεισμός, ο δεύτερος στους 5,7 R το πρωί της Παρασκευής

Καθησυχαστικός ο Λέκκας για τους σεισμούς: «Δεν έχει δώσει δονήσεις το ρήγμα» - Κλειστά τα σχολεία

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μετά από 13 χρόνια επαναλειτουργεί η μεγαλύτερη πλωτή δεξαμενή στην Ελλάδα

Η δεξαμενή Νο3 των Ναυπηγείων μετονομάστηκε σε «Σταύρος Νιάρχος». Στα 20 εκατ. ευρώ η αξία της επισκευής, που διήρκεσε επτά μήνες. Δημιουργούνται πάνω από 500 θέσεις εργασίας. Οι δυνατότητες.

Νάξος – Nova: Προσφορά για θέση μόνιμης εργασίας

Το υποκατάστημα της Nova στη Νάξο προχωρά σε προσφορά θέσης εργασίας

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο (!!!)

«Μπριζόλες» μπρόκολου στον φούρνο με κρούστα πάπρικας-μουστάρδας

Νάξος – Δαμαλάς: Ανταλλαγή παραδοσιακών σπόρων

Πότε και που θα γίνει η παραδοσιακή ανταλλαγή σπόρων και η γιορτή για την Ανοιξη

Πανναξιακός ΑΟ: Το “αντίο” στον Γιάννη Καρούση

Η Νάξος αποχαιρετά τον Γιάννη Καρούση - Το "αντίο" από τον Πανναξιακό ΑΟ

Πανναξιακού ΑΟΝ – ΑΜΣ Φιλωτίου: Τι απαντούν στην καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη;

Κοινή ανακοίνωση από τις Διοικήσεις Πανναξιακού ΑΟΝ και ΑΜΣ Φιλωτίου για την καταγγελία της Κατερίνας Μουστάκη σχετικά με την παρουσία άγνωστου άνδρα στα αποδυτήρια του κλειστού γυμναστηρίου Νάξου - Η απάντηση Μουστάκη

Πρόταση δυσπιστίας: 159 «όχι» από την Βουλή

Τέταρτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να υπερασπιστεί την πλειοψηφία της κυβέρνησης στη Βουλή

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Express Skopelitis: Ετοιμος να επιστρέψει στη δράση

Το Express Skopelitis είναι έτοιμο. Παραμένει στον Πειραιά και ενδεχομένως αύριο να μπει στην καθημερινή του ρουτίνα