Τι έχετε κάνει για τους σμυριδεργάτες;

Ολοκληρώθηκε ο Νοέμβριος και από το γραφείο Τύπου του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ κου Γιάννη Βρούτση είχαμε την αποστολή των δράσεων που πραγματοποίησε ο πρώην Υπουργός Εργασίας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όπου κατέθεσε στη Βουλή αναφορές για ζητήματα που απασχολούν τα νησιά των Κυκλάδων και δη: Κύθνος, Νάξος, Μύκονος και Σαντορίνη...

Κύθνος (Εκπαιδευση) 

Προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Κύθνου (α.π. 3296/30-11-2015), σχετικά με τον διορισμό εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής στο 7θεσιο Δημοτικό Σχολείο Κύθνου. Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός θα καλύψει τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενός μαθητή με αυτισμό και ζητείται από την πολιτεία η άμεση ανταπόκριση της στο πλαίσιο του κοινωνικού κράτους και τις ίσης μεταχείρισης στην εκπαίδευση.

Νάξος (Σμύριδα) 

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατατέθηκε ως αναφορά το από 9.11.2015 έγγραφο του Προέδρου του Συνδέσμου Σμυριδορυκτών Όρμου Λυώνα Νάξου, σχετικά με τα προβλήματα της Σμύριδας Νάξου. Συγκεκριμένα, ζητείται η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου, ενόψει και της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό στη βουλή, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Σμυριδεργατών της νήσου Νάξου.

Μύκονος (τεχνικές υπηρεσίες) 

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησηςκατατέθηκαν ως αναφορές τα έγγραφα του Δήμου Μυκόνου (α.π. 9784/10-11-2015 και 10119/20-11-2015), σχετικά με την αδυναμία επαρκούς λειτουργίας του Δήμου Μυκόνου, καθώς και την αναστολή λειτουργίας της τεχνικής υπηρεσίας Πολεοδομίας Δήμου Μυκόνου. Συγκεκριμένα, η έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού και η αναστολή της λειτουργίας της τεχνικής υπηρεσίας Πολεοδομίας του Δήμου, έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου, καθώς και σε οποιοδήποτε έργο που αφορά στην ανάπτυξη του νησιού. Με το έγγραφό του ο Δήμος Μυκόνου, ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που παρατηρούνται πλέον στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου.

Σαντορίνη (Υγεία) 

Προς τον Υπουργό Υγείας κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Κ.Υ. Θήρας (α.π. 1308/24-11-2015), σχετικά με τιςελλείψεις προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας στη Σαντορίνη και στα νησιά ευθύνης της (Θηρασιά, Σίκινος, Φολέγανδρος, Ανάφη). Συγκεκριμένα, η έλλειψη του αναγκαίου σε αριθμό και ειδίκευση προσωπικού στο νούμερο ένα τουριστικό προορισμό της πατρίδας μας έχει προκαλέσει ανασφάλεια και αγανάκτηση στους κατοίκους των νησιών που εξυπηρετούνται από το Κ.Υ. Σαντορίνης. Ζητείται, λοιπόν, η άμεση παρέμβαση του αρμόδιου υπουργείου για την επίλυση όλων των σοβαρών προβλημάτων που βιώνουν - στον τομέα της υγείας - τόσο η Σαντορίνη όσο και τα νησιά ευθύνης της.

 
Δελτίο Τύπου εκ του γραφείου του Βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ  κου Βρούτση 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News