Τήνος - Αλαβάνος: "Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες"

Ενα από τα κεντρικά πρόσωπα στην πρωϊνή.... συνάντηση αστυνομικών και κατοίκων της Τήνου στη περιοχή "Πράσσα - Πολέμου Κάμπου" ήταν και ο Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου Αλαβάνος, ο οποίος και είδε από κοντά τι έγινε.. Ενδεχομένως να πήρε και μία ...γεύση. Πριν από λίγο προχώρησε σε δήλωση ζητώντας την αποφυλάκιση των συλληφθέντως κατοίκων του νησιού, ενώ τόνισε ότι αρκετοί ήταν αυτοί που χρειάστηκε να μεταβούν για βοήθεια στο Κέντρο Υγείας του νησιού... Τι αναφέρει; 

 "Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 20 Μάη βρίσκομαι στο νησί της Τήνου, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ, στην κινητοποίηση των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου. Καταγγέλλω την απρόκλητη και ωμή βία των αστυνομικών δυνάμεων, που έφτασαν στην Τήνο και από τα γύρω νησιά, εναντίον των κατοίκων, με αποτέλεσμα αρκετοί να αναγκαστούν να πάνε στο Κέντρο Υγείας του νησιού.

Είναι βαριές οι ευθύνες της κυβέρνησης, που αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόν τον επικίνδυνο δρόμο της αστυνομικής αγριότητας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό, αλλά και τη σύλληψη 10 κατοίκων του νησιού.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων της Τήνου είναι δίκαιες, γιατί αντιπαλεύουν την πολιτική, που αντί να εξασφαλίσει επαρκές και φθηνό ρεύμα για τη λαϊκή οικογένεια και τη μικρομεσαία επιχείρηση, στηρίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην Ενέργεια, μεταφέρει τα οικονομικά βάρη στο λαό, καταστρέφει το περιβάλλον.

Το ΚΚΕ απαιτεί εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι οι κάτοικοι που συνελήφθησαν από την αστυνομία και να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από το νησί. Να σταματήσουν τώρα οι εργασίες εγκατάστασης του αιολικού πάρκου.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News