Τήνος: Αποκαλυπτήρια προτομής Δημάρχου Σίμου Ορφανού

Σαν χθες ήταν... Οταν έγινε γνωστό ότι έφυγε ο Σίμος Ορφανός. Ο Δήμαρχος Τήνου... Ηταν Δεκέμβριος του 2019... Και σε ηλικία 57 ετών έφευγε ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους για το έργο του, αιρετός στις Κυκλάδες... Και χθες, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, δύο χρόνια αργότερα, σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αειμνήστου δημάρχου Τήνου, Σίμου Ορφανού, στον αύλειο χώρο του Δήμου Τήνου. 
Λόγο προς τους παρευρισκομένους και στον αείμνηστο δήμαρχο, απηύθυναν ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, ο πρώην δήμαρχος Τήνου Σάββας Απέργης, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Τήνου - Νάξου, κος Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Σύρου - Τήνου όπου ανέγνωσε ο Αρχιερατικός Επίτροπος, π. Γεώργιος Φανερός, ο δημοσιογράφος, κος Ζακυνθινός και η κα Σοφία Ορφανού, κόρη του αειμνήστου.

Ο διάδοχος του Ορφανού, Γιάννης Σιώτος μιλώντας για τον εκλιπών ανέφερε "Τιμούμαι όλοι με την παρουσία μας και ταυτόχρονα αποτιουμε φόρο τιμής στον εκλιπόντα Δήμαρχο Σίμο Ορφανό. Είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις να κατατίθενται υμνολόγια προς το τιμώμενο πρόσωπο. ‘Όμως, ο Σίμος μας δεν το είχε και δεν το έχει ανάγκη. Τον ήξεραν όλοι με το μικρό του όνομα, ήταν ο άνθρωπος μας. Κέρδισε δίκαια με πολλή προσωπική δουλειά και διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους, την εκτίμηση και το σεβασμό συμπολιτών, συναδέλφων, εργαζομένων. Εμείς Σίμο από τη δική μας πλευρά θα συνεχίσουμε να διδασκόμαστε από την αυτοδιοικητική σου πορεία, γνωρίζοντας καλά, πως, από το πέρασμά σου στον κόσμο «δεν ζύγιασες, δεν μέτρησες, δεν βολεύτηκες, δεν φοβήθηκες! Ακολούθησες το βαθύ σου χτυποκάρδι». Νιώθω περήφανος που συμπορεύθηκα και διαδέχτηκα έναν τέτοιο Δήμαρχο.»

Ο αρχιεπίσκοπος Νικόλαος ανάμεσα στα άλλα τόνισε Συγχαίρω τον κύριο Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου και όλους τους συντελεστές αυτής της ημέρας. Έτσι μείναμε ορφανοί από την απουσία του αείμνηστου Δημάρχου ορφανού μόνο δύο χρόνια. Τώρα  χάρη σ’ αυτή την πρωτοβουλία επανήλθε στο χώρο στον οποίο εργάστηκε για το νησί αυτό. Από αυτό το σημείο εύχομαι να εμπνέει όσους θα  εισέρχονται στο Δημαρχείο για να αποφασίζουν για το νησί και  όσοι περνοδιαβαίνουν αυτό τον πολυσύχναστο δρόμο να ατενίζουν το πρόσωπο εκείνου  που τους αγάπησε και τον αγάπησαν. Αιωνία σου η μνήμη»

Στο τέλος, προβλήθηκε στους εσωτερικούς χώρους του Δήμου Τήνου, ένα βίντεο με εικόνες από την καριέρα του αειμνήστου δημάρχου. 

Εμείς να σημειώσουμε ότι ο Σίμος Ορφανός γεννήθηκε στην Τήνο το 1960, όπου έζησε τα μαθητικά του χρόνια. Το 1977 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το Λύκειο. Στο νησί επέστρεψε το 1984 και εργάστηκε στις επιχειρήσεις του πατέρα του Ιωάννη Ορφανού, που και αυτός διατέλεσε δήμαρχος Τήνου.

Εξελέγη ως μοναδικός νομαρχιακός σύμβουλος της Τήνου από το 1988 μέχρι το 1994. Ακολούθως εξελέγη επαρχιακός και νομαρχιακός σύμβουλος την περίοδο 1995-1998, δημοτικός σύμβουλος από το 1999 έως το 2002, αντιδήμαρχος από το 2003 έως το 2006 και δήμαρχος από το 2007 έως το 2010 και από το 2014 έως το 2017.... Ήταν παντρεμένος με τη Μαρίνα Σουράνη και ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Με πληροφορίες και φωτοφραφίες από τη σελίδα tinostoday.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News