Τήνος - Covid 19: Ενημερωτική συνάντηση και εντατικοποίηση ελέγχων

Τήνος

Η Τήνος (μαζί με τη Σύρο) είναι το νησί που βρέθηκε στο επίκεντρο της επικαιρότητας όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας. Η Omicron κυριαρχεί, το ποσοστό κάλυψης είναι στο 98% και η θετικότητα για την εβδομάδα που μας πέρασε είναι στο 9.5%, κάτι πρωτόγνωρο για το όμορφο νησί των Κυκλάδων. Τα κρούσματα σε διψήφιο αριθμό τις τελευταίες ημέρες (124 το τελευταίο διήμερο) , η εκτίναξη του Δεκεμβρίου σε σχέση με τον Νοέμβριο άγγιξε το 174%....  

Μοιραία ήρθε και η σύσκεψη... Στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Τήνου .. Και στο τραπέζι κάθισαν, ο Δήμαρχος, η Επαρχος και οι Διοικητές Αστυνομίας και Λιμενικού Σώματος... Στόχος τι άλλο από την λήψη αποφάσεων και ανάπτυξη δράσεων για την καλύτερη δυνατή θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Δημάρχου Γιάννη Σιώτου αναφέρει:

Σε συνάντηση στο Δημαρχείο μαζί με την Έπαρχο Νατάσα Δεληγιάννη Άσπρου, τον Διοικητή Α.Τ. Τήνου, τον Λιμενάρχη και διαδικτυακά με την επιστημονική διευθύντρια του Κ.Υ., σχετικά με τα απαραίτητα μέτρα για τη μέγιστη δυνατή θωράκιση της δημόσιας υγείας, αποφασίστηκε:

Η εντατικοποίηση των ελέγχων, η προτροπή προς τους εκδρομείς για διενέργεια ελέγχου ανίχνευσης Covid με την άφιξή τους και η ανάγκη του εμβολιασμού για ατομική και οικογενειακή προστασία.

Συνιστάται δε για όσους έχουν συμπτώματα (πυρετό, βήχα κλπ) να προηγείται απαραίτητα τηλεφωνική επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας και παρακαλούνται όλοι οι γονείς ενόψει και του ανοιγματος των σχολείων να πραγματοποιούν με σχολαστική ακρίβεια όλα τα απαραίτητα test.

Για άλλη μια φορά η τοπική μας κοινωνία καλείται να λειτουργήσει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και είμαι βέβαιος ότι θα το ξανακάνει, όπως και τόσες άλλες φορές στο παρελθόν.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News