Τήνος - ΔΕΔΔΗΕ: Διαμαρτυρία για τους... τσιμεντένιους στύλους

Τήνος

Με κοινή επιστολή τους, η Έπαρχος Τήνου Νατάσα Δεληγιάννη - Ασπρου και ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος, προς τον ΔΕΔΔΗΕ, αναφέρονται στο ζήτημα της υποβάθμισης του τοπίου, μετά από ενέργειες τοποθέτησης τσιμεντένιων στύλων  για την ηλεκτροδότηση κτισμάτων ή περιοχών του νησιού των Κυκλάδων. Καταγγέλλουν ότι αγνοήθηκαν οι ενστάσεις τους και υιοθετούν τις διαμαρτυρίες κατοίκων και φορέων, για μία τακτική που υποβαθμίζει το τηνιακό τοπίο και όχι μόνο. 

Δείτε τι αναφέρει η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Εδώ και πολλούς μήνες, έχει έρθει στην αντίληψή μας η ολοένα και πιο συχνή τοποθέτηση τσιμεντένιων ιστών για την ηλεκτροδότηση κτισμάτων ή περιοχών του νησιού μας. Οι ενστάσεις μας, οι οποίες εκφράστηκαν επισήμως προς την υπηρεσία σας, αγνοήθηκαν εντελώς και παρατηρούμε ακόμα την αθρόα συνέχιση της τοποθέτησής τους μέχρι και σήμερα. Ήδη έχουμε γίνει δέκτες διαμαρτυριών από κατοίκους και φορείς, τις οποίες υιοθετούμε, καθώς η πρακτική αυτή, τόσο ξένη με τον τόπο μας, οδηγεί:

1) Στην αισθητική υποβάθμιση του Τηνιακού τοπίου

2) Στη μείωση της αγοραστικής αξίας των ακινήτων στις περιοχές που τοποθετούνται και εφάπτονται

3) Στην υποβάθμιση της τουριστικής ανάπτυξης του τόπου, με επεκτάσεις στην οικονομία του νησιού και των κατοίκων και ειδικά σε μία περίοδο, που υπάρχει ανάπτυξη στο νησί και ειδικά στον κατασκευαστικό τομέα, με τον οποίο σχετίζονται τόσα επαγγέλματα και από τον οποίο εξαρτάται το βιός τόσων οικογενειών

4) Στη σταδιακή και περιοδική αλλαγή τους, καθώς με τον καιρό εμφανίζουν ρωγμές που θα επηρεάσουν τη στατική τους επάρκεια και θα απαιτήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα είτε επισκευή, είτε αντικατάσταση, προκειμένου να είναι ασφαλείς.

Είναι επιτακτική η απαίτηση να σεβαστεί η υπηρεσία σας την άποψη της τοπικής κοινωνίας, που εκφράζεται με δική μας αντίδραση και είναι κάθετα αντίθετη στην τοποθέτηση αυτή.

Παρακαλούμε λοιπόν, για την αποφυγή εκκίνησης δικαστικών ενεργειών και έντονης διαμάχης με φορείς και ιδιώτες της Τήνου:

- Να αντικατασταθούν οι τσιμεντένιοι στύλοι όπου έχουν τοποθετηθεί, με ξύλινους.

- Να εφαρμοστούν με τη δική σας συνεργασία και στο νησί μας οι κυβερνητικές εξαγγελίες για υπογειοποίηση μεγάλου μέρους του δικτύου που θα έχει εκτός την αισθητική συνέπεια και την αποφυγή ζημιών, τόσο εντός, όσο και εκτός οικισμών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για την από κοινού επίλυση του προβλήματος».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News