Τήνος: Ελέω ανεμογεννητριών ζούμε εποχές... Χούντας, με ελέγχους από αστυνομικούς με πολιτικά (!!!)

Το αναφέραμε και χθες.. Οταν δημοσιοποιήσαμε την ανάρτηση του Δημάρχου Τήνου κου Γιάννη Σιώτου σχετικά με αυτά που έρχονται για το πανέμορφο νησί των Κυκλάδων και με την πίεση κάποιων ώστε οι ανεμογεννήτριες σώνει και καλά να εγκατασταθούν, παρά το γεγονός ότι η τοπική κοινωνία είναι αντίθετη... Μάλιστα, οι πληροφορίες συγκλίνουν ώστε να δούμε άμεσα και ΜΑΤ στο νησί είτε από την Αθήνα είτε από άλλη περιοχή για να μπορέσουν οι ...ιδιώτες επενδυτές να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια... 

Χθες, ο Δήμαρχος κος Σιώτος είχε αναφέρει μέσα από την προσωπική του σελίδα στα social media " θέλω να ξεκαθαρίσω προς “εχθρούς και φίλους” ότι αυτή θα είναι η τελευταία σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής της τοπικής μας κοινωνίας. Δεν είναι δυνατόν το 2020 επιχειρηματικα συμφέροντα που αποσκοπούν αποκλειστικά στο κέρδος, να αγνοούν τη βούληση του συνόλου της Τηνιακης κοινωνίας και να προσπαθούν να επιβληθούν δια της βίας. Θα ήθελα και σ’ αυτούς να ξεκαθαρίσω ότι πήραν λάθος δρόμο και να τους απευθύνω ύστατη έκκληση να το ξανασκεφθούν".

Μάλιστα, λίγο αργότερα έγινε γνωστό και ένα επεισόδιο που μας κάνει να νιώθουμε ότι ο χρόνος γύρισε πίσω. Στα χρόνια της ... επανάστασης. Τότε που οι Αστυνομικοί και δη με πολιτικά, εμφανίζονταν από το πουθενά και ζητούσαν εξηγήσεις, στοιχεία και ότι άλλο ήθελαν. Αυτό συνέβη όπως περιγράφουν με  με κοινή τους ανακοίνωση, οι δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας του Δήμου Τήνου, «Ενωμένοι για το Νησί μας» και «Κοινό Τηνίων», χθες το μεσημέρι και μάλιστα εις βάρος του πρώην Δημάρχου κου Κροντηρά και του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κουσουνάδη... Που βιώσαν αυτή την πρωτόγνωρη συμπεριφορά και με τους αστυνομικούς να δηλώνουν ότι έχουν εντολή να φυλάσσουν ιδιωτικά οικόπεδα. Από ποιους; από τους νομοταγείς πολίτες που απλά εκφράζουν την άποψη της πλειοψηφίας... 

Ας δούμε τι αναφέρει η  ανακοίνωση: «Εχθές, Σάββατο 18/1/2020, στις 13.30 περίπου το μεσημέρι συνέβησαν τα εξής. Ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κροντηράς και ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης “Κοινό Τηνίων” κ. Πέτρος Κουσουνάδης πέρασαν από τον ναό της Β’ Εύρεσης πάνω από την Καρδιανή πηγαίνοντας προς την δημοτική έκταση στην θέση Πράσσα. Εκεί ήταν παρκαρισμένο αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντες με πολιτικά, οι οποίοι ξεκίνησαν να τους ακολουθούν.

Μόλις οι σύμβουλοι μπήκαν στη δημοτική έκταση, ήχησε σειρήνα από το αυτοκίνητο που τους ακολουθούσε. Οι επιβαίνοντες στο δεύτερο αυτοκίνητο επέδειξαν αστυνομικές ταυτότητες και ακολούθησε έλεγχος στοιχείων και προθέσεων, καθώς και υποδείξεις ότι το δημοτικό οικόπεδο είναι ιδιωτικό και η είσοδος σε αυτό είναι παράνομη.

Οι σύμβουλοι επέδειξαν ότι τους ζητήθηκε και ζήτησαν με την σειρά τους εξηγήσεις για την παρουσία αστυνομικών με πολιτικά στην περιοχή. Οι αστυνομικοί απάντησαν ότι έχουν εντολές να φυλάσσουν το ιδιωτικό οικόπεδο όπου πρόκειται να εγκατασταθούν ανεμογεννήτριες.

Το απαράδεκτο αυτό συμβάν σε συνδυασμό με τις κλήσεις συμπολιτών μας από το λιμεναρχείο για κατάθεση και τις πληροφορίες για έλευση Μονάδων Αποκατάστασης της Τάξης (ΜΑΤ), θεωρούμε ότι είναι μέρος μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας εκφοβισμού και πάταξης της βούλησης και του δίκαιου αγώνα της κοινωνίας της Τήνου ενάντια στην τοποθέτηση ανεμογεννητριών.

Θεωρούμε απαραίτητη την σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου άμεσα και ζητάμε από τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Φίλιππο Φόρτωμα, ο οποίος βρίσκεται στο νησί, να παρευρεθεί στην συνεδρίαση αυτή».