Τήνος: "Χοντραίνει" η κόντρα Δημάρχου κου Σιώτου και μελών Ρουβίκωνα

Κάλλιστα θα μπορούσε κανείς να πει «τέλος καλά, όλα καλά»… Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, το «τέλος καλά» δεν σημαίνει και αυτόματα … όλα καλά. Αντίθετα, μπορεί να είναι η αρχή μίας νέας κόντρας … Κι αυτό γιατί έχουμε ένα μικρό θέμα το «τέλος καλά» και επειδή ενδεχομένως να μπερδευτήκατε, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή… Όπως είναι γνωστό την περασμένη Πέμπτη (10/05) δέκα μέλη του Ρουβίκωνα μπήκαν στο Δημαρχείο της Τήνου διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο των δύο εργατών (30/04) στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Πέταξαν φέι βολάν όπου κατηγορούσαν την Δημοτική Αρχή ως υπεύθυνη για το θάνατο των δύο άτυχων εργατών…

Όμως, η Τήνος είναι νησί. Οι πύλες εξόδου συγκεκριμένες και συνελήφθηκαν. Οι οκτώ από τους  δέκα αναγνωρίστηκαν και μεταφέρθηκαν στην Σύρο με την κατηγορία περί "Διατάραξης λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας", όπου και αθωώθηκαν… Αυτό είναι το «τέλος» και το «καλά» με βάση την απόφαση… Υπάρχει όμως και συνέχεια… στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας από τη μία είχαμε την κατάθεση της Δημοτικής Αρχής για «εισβολή των μελών του Ρουβίκωνα στο Δημαρχείο που είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση πανικού, φόβου και απόρροια να μην λειτουργήσει ο Δήμος λόγω της ψυχολογικής πίεσης» ενώ από την άλλη πλευρά, η συνήγορος υπεράσπισης κινήθηκε γύρω από το τραγικό περιστατικό του θανατηφόρου ατυχήματος όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα syrostoday.gr  

Η μαρμελάδα και το άπλωμα

Και ενώ όλοι περίμεναν ότι εκεί θα τελείωνε η υπόθεση, τα μέλη του Ρουβίκωνα αλλά και ο Δήμαρχος κος Σιώτος ανέβασαν τόνους… Ο κος Σιώτος αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου και γενικότερα την στάση ακόμη και κατοίκων της Τήνου και Σύρου σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα tinostoday.gr τόνισε ανάμεσα στα άλλα « Οφείλω, να προβώ σε κάθε νόμιμη και οφειλόμενη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιώματα των Τηνίων πολιτών, για την διαφύλαξη του Τηνιακού πολιτισμού και της Τηνιακής κουλτούρας. Την Πέμπτη, δυστυχώς, ζήσαμε την εμπειρία και των εισβολών από χώρους που απέχουν από την κουλτούρα μας. Θα μιλήσω στη γλώσσα τους λοιπόν και θα τους απαντήσω στην προειδοποίηση που έκαναν θυμίζοντας το «τσιτάτο» του Μάη του ’68 ότι η κουλτούρα είναι σαν τη μαρμελάδα. Όσο λιγότερη είναι τόσο περισσότερο την απλώνεις στο ψωμί. Λυπάμαι λοιπόν που θα τους απογοητεύσω, αλλά καλά θα κάνουν να μην απλώσουν στην Τήνο την κουλτούρα των εισβολών γιατί θα (ξανα)βρεθούν αντιμέτωποι με το Νόμο. Όσο για το όψιμο ενδιαφέρον τους για το δυστύχημα καλώ και αυτούς αλλά και τους μετρημένους στα δάκτυλα ντόπιους υποστηρικτές τους να σταματήσουν να κανιβαλίζουν στους τάφους των δύο νεκρών υπαλλήλων του Δήμου. Οφείλουμε όλοι να περιμένουμε και να σεβαστούμε τις νόμιμες διαδικασίες που έχουν ήδη δρομολογηθεί και να μη γινόμαστε αυτόκλητοι δικαστές στο όνομα μιας φθαρμένης ιδεολογίας με αμφίβολα κίνητρα και αδιέξοδες πρακτικές».

Εφιάλτης

Και η απάντηση δεν άργησε να έρθει… Μέλος του Ρουβίκωνα με ανάρτησή του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ξεκάθαρο γράφοντας: «Αυτός που καταδικάστηκε σήμερα είναι ο Δήμαρχος και οι τραγικές επιλογές του. Ο εφιάλτης τώρα ξεκινά για τη δημοτική αρχή Τήνου». Και συμπλήρωσε για όσους σκεφτούν στο μέλλον να υποβάλουν μηνύσεις κατά του Ρουβίκωνα για τις καταστροφές και τις φθορές που προκαλεί αναφέροντας «Αυτό θα είναι ένα μήνυμα για όσους κάνουν μηνύσεις στην ομάδα. Τα υπόλοιπα επί του πεδίου...».

Και η απάντηση του κου Σιώτου;  Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 είπε:  «Πώς να φοβούνται όταν εισβάλλουν στο βρετανικό συμβούλιο, στη γαλλική πρεσβεία και αλλού και παραμένουν ατιμώρητοι;»  Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τήνου, που προανήγγειλε «συμπληρωματικές διώξεις για απειλές και εξύβριση», τα μέλη του Ρουβίκωνα υποστήριξαν ότι η δίκη τους ήταν «πολιτική».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News