Τήνος: Οι ανεμογεννήτριες έρχονται, η θέση του Λεονταρίτη

Ξεκινάμε με τα πολύ φρέσκα ...κουλούρια που έχουν να κάνουν με το θέμα των ανεμογεννητριών στην Τήνο. Οπως διαβάζουμε στην σελίδα "Ελεύθερα βουνά χωρίς Αιολικά" στα social media έχουμε ραγδαίες εξελίξεις... "Όλα δείχνουν ότι το πρώτο καράβι με εξαρτήματα ανεμογεννητριών προγραμματίζεται να φτάσει στην Τήνο απόψε. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε ώρα που "απαγορεύεται η κυκλοφορία"... Και υπάρχει αναφορά και στον Περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο, προς τον οποίο υπάρχει η προτροπή "ανακαλέστε έστω και την ύστατη στιγμή τις οποιεσδήποτε άδειες διέλευσης και μεταφοράς ανεμογεννητριών. Τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου βρίσκονται σε κίνδυνο, προστατέψτε τα".

Και στην σελίδα που έχει άμεσα σχέση με την Τήνο, "Η Τήνος κατά των Ανεμογεννητριών" υπάρχει συνεχή ενημέρωση για την πορεία του πλοίου "Παναγιά Παραβουνιότισσα" που μεταφέρει τα εξαρτήματα από τις ανεμογεννήτριες (σ.σ. για τις βάσεις που βρίσκονται στη θέση Πράσσα") και ξεκίνησε από την Ελευσίνα με προορισμό τις Κυκλάδες και την Τήνο λίγο πριν τα μεσάνυχτα (εάν όλα κυλίσουν καλά)..

Ομως, υπάρχει και το θέμα της ...διέλευσης των οχημάτων μεταφοράς των εξαρτημάτων από το λιμάνι προς τη θέση "Πράσα" κι εδώ εμπλέκεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου... Ο Γιώργος Λεονταρίτης απαντά και μάλιστα αναφέρει ότι το θέμα των ανεμογεννητριών θα συζητηθεί στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο την προσεχή Τρίτη 22 Δεκεμβρίου... Τι αναφέρει;

"Το τελευταίο χρονικό διάστημα η προσπάθεια παραπληροφόρησης των κατοίκων της Τήνου από ορισμένους κύκλους σχετικά με τη δυνατότητα απόρριψης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου του αιτήματος για άδεια διέλευσης των ανεμογεννητριών από το δημόσιο οδικό δίκτυο του νησιού έχει ξεπεράσει τα όρια της όποιας ανοχής εκ μέρους μας.

Προκειμένου να λάμψει η αλήθεια αποφασίσαμε να εισάγουμε το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα διεξαχθεί την Τρίτη 22/12/2020, η ημερήσια διάταξη του οποίου εκδόθηκε την Τετάρτη 16/12/2020.

Επιθυμώ να δηλώσω ρητά και κατηγορηματικά ότι ο όρος «λαϊκισμός» που εμπεριέχεται στον τίτλο του προς συζήτηση θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν απευθύνεται και δεν αφορά τους πολίτες της Τήνου με τους οποίους θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχες για την πρόοδο και την ανάπτυξη του νησιού.

Η θέση της Περιφέρειας για τις ανεμογεννήτριες έχει εκφραστεί με ομόφωνα ψηφίσματά της  και είναι σε όλους γνωστή και δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να συνεχίσει την παραπληροφόρηση των πολιτών της Τήνου με αόριστες, γενικόλογες και αποπροσανατολιστικές ανακοινώσεις. Οι υπεύθυνοι για τις αρνητικές εξελίξεις δεν βρίσκονται σίγουρα στους κόλπους της Περιφέρειας".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News