Τήνος: Οι αστυνομικοί ξανάρχονται, προειδοποιεί ο Δήμαρχος "είμαστε ενωμένοι"

Τήνος.. Το πρώτο νησί που ουσιαστικά βιώνει αυτές τις εβδομάδες την πίεση για ... ανάπτυξη. Κι αυτή έχει την μορφή της εγκατάστασης τριών ανεμογεννητριών στην περιοχή "Πράσα". Μία ανάπτυξη που έχει προκαλέσει πονοκέφαλο σε ένα ολόκληρη νησί που δεν σταματάει να αντιστέκεται και να φωνάζει ότι δεν τις θέλει υπό τους όρους κατάκτησης που θέτουν οι ... έχοντες και το κυριότερο; Ξέρουν ότι εάν ανοίξει αυτή η πόρτα, τότε έρχονται δύο ακόμη Αιολικά Πάρκα  αποτελούμενα από 20 ανεμογεννήτριες, ύψους 99,50 μ. και συνολικής ισχύος 46 MW. Το ένα εξ αυτών, πρόκειται για πάρκο 9 ανεμογεννητριών, στη θέση «Κοράκου – Φωλιά – Πατέλλες» της Δημοτικής Ενότητας Πανόρμου και το δεύτερο είναι πάρκο 11 ανεμογεννητριών, στη θέση «Γκαγκάρη – Ανώγεια» της Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου. 

Και έως τώρα έχουμε δει μέχρι μάχες σώμα με σώμα.. Κατάληψη μπουκαπόρτας ώστε να μην κατέβουν φορτηγά από το πλοίο της γραμμής, διαμαρτυρίες με καθολική συμμετοχή, ανθρώπινη αλυσίδα σε όλο το μήκος του λιμανιού για να μην προσεγγίσει καν το πλοιο στη Τήνο και το πιο εντυπωσιακό με την απειλή έλευσης ΜΑΤ... Ξέρετε, τις Μονάδες Αστυνόμευσης που έχουν και το πιο ...βαρύ χέρι..  Ομως, η μάχη συνεχίζεται .. 

Και σήμερα το μεσημέρι, ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος με ποστάρισμα στη σελίδα που διαθέτει στα social media δείχνει την επόμενη ημέρα... Τι θα συμβεί; " Με λύπη πληροφορήθηκα ότι παρά την ξεκάθαρη αντίθεση της τοπικής μας κοινωνίας, η εταιρεία γερμανικών συμφερόντων επέλεξε να καλέσει την αστυνομία για να επιβάλει τις θέσεις της.

Η τοπική μας κοινωνία που διακρίνεται από σεβασμό προς τον νόμο και τα επίσημα οργανά του, είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει πάντα στο πλαίσιο του νόμου το δικαιωμά της για μια καλύτερη ζωή. Εμείς που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε στην Τήνο θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ότι μας παρέδωσαν και οι γονείς μας. 

Ενωμένοι και αποφασισμένοι λέμε για άλλη μια φορά: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ" 

@ Δεν ξέρουμε εάν οι πολιτικοί των Κυκλάδων (Βουλευτές - υπουργοί) όπως και τη προηγούμενη φορά θα ζητήσουν την μη αποστολή Αστυνομικών για να "διαφημίσουν" στους ψηφοφόρους τους αυτή την ...επιτυχία τους. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι στην Τήνο παλεύουν... Και στο τέλος θα κερδίσουν, γιατί πολύ απλά έχουν ψυχή.. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News