Τήνος: Παμψηφεί νέος δήμαρχος ο Ιωάννης Σιώτος

Και το όνομα αυτού Ιωάννης Σιώτος…. Ο λόγος για το νέο Δήμαρχο Τήνου, ο οποίος μάλιστα γράφει και ιστορία καθότι ο νεότερος ηλικιακά που κάθεται στην συγκεκριμένη καρέκλα…. Ο νέος Δήμαρχος εξελέγει παμψηφεί (12 θετικοί ψήφοι) στην διάρκεια της χθεσινής (17/12) έκτακτης ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Σίμου Ορφανού…

Μέχρι τώρα ο Ιωάννης Σιώτος είχε τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  Τήνου και η εκλογή του πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφούσας παράταξης "Τήνος - Δημιουργική Πορεία"

Ποιο είναι το βιογραφικό του; Όπως διαβάζουμε στην ιστοσελίδα tinostoday.gr, γεννήθηκε το 1977, μεγάλωσε στην Τήνο, οπού και ζει μόνιμα. Γιος του Αντωνίου Σιώτου και της Άννας Φιλιππούση. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου στα University of Glasgow και University of Strathclyde της Μεγάλης Βρετανίας.

Υποψήφιος Διδάκτωρ του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Τομέας Δικαίου Επιχειρήσεων και Εργασιακού Δικαίου). Ασκεί «μαχόμενη» δικηγορία από το έτος 2004 (Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο). Είναι ενεργό μέλος τόσο του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων όσο και της Ένωσης Αστικολόγων. Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Σύρου την τριετία 2008-2011. Είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Βίδου και έχει μια κόρη την Άννα. Συμμετείχε για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση το 2014, όπου ο τηνιακός λαός τον τίμησε δεόντως, καταλαμβάνοντας την 2η θέση στην εκλογική περιφέρεια της Τήνου.

Κουκάς «Θα είμαι δίπλα στο φίλο μου»

Ο πρώτος που έσπευσε να τον συνεχάρη ήταν ο …γείτονας, Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο οποίος σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «Τα συναισθήματα όλων των Τηνίων και των γειτόνων τους Μυκονιατών τούτη την ώρα είναι ανάμεικτα. Ένας νέος άνθρωπος, ένας ικανός αυτοδιοικητικός, ένας αγαπητός Δήμαρχος, ο Σίμος Ορφανός έφυγε πριν λίγες μέρες τόσο πρόωρα από τη ζωή. Σήμερα, ένας ακόμα νεότερος άνδρας, ο προσωπικός μου φίλος και συνοδοιπόρος από τα φοιτητικά μας κιόλας χρόνια, ο Γιάννης Σιώτος, αναλαμβάνει τις τύχες της Τήνου, παίρνοντας τη σκυτάλη σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το νησί.

Πρόκειται για έναν αξιόλογο επιστήμονα-νομικό, ένα νέο άνθρωπο γεμάτο όρεξη και διάθεση προσφοράς για τον τόπο του, με επαρκή αυτοδιοικητική εμπειρία, ο οποίος χαίρει της εκτίμησης πολιτικών φίλων και αντιπάλων. Με την παρούσα, θέλω εκ βάθους καρδίας να συγχαρώ τον επί πολλά έτη φίλο και πλέον «συνάδελφο» Δήμαρχο Τήνου, να  εκφράσω δημόσια την ακλόνητη πεποίθησή μου ότι θα φέρει εις πέρας στο ακέραιο το δύσκολο έργο που αναλαμβάνει και να δεσμευτώ ότι θα είμαι δίπλα στον «γείτονα» Γιάννη Σιώτο, προκειμένου τα νησιά μας - που διανύουν βίους παράλληλους εδώ και αιώνες - να περάσουν σε μια νέα εποχή συμπόρευσης και συνεργασίας, για το καλό των κατοίκων μας και ολόκληρης της χώρας. Συγχαρητήρια στον Γιάννη Σιώτο για τη νέα θέση ευθύνης που αναλαμβάνει και καλή δύναμη στο έργο του».