Τήνος: Παράσταση διαμαρτυρίας ενόψει της "τελικής απόβασης" (28-30 Ιουλίου)

  "... Ας μην γελιόμαστε, πίσω από το “μικρό” έργο στα Πράσα έρχονται κι άλλα ακόμη μεγαλύτερα και ακόμη περισσότερα. Πρόσφατα δύο νέες εταιρείες, η μία συμφερόντων του πετρελαϊκού κολοσσού Motor Oil, ζήτησαν από την ΡΑΕ βεβαιώσεις παραγωγού για ανεμογεννήτριες 145 μέτρων στην Τήνο...".

Μέρος από την χθεσινή κατάθεση ψυχής από τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Τήνου που για μία ακόμη φορά είναι έτοιμα να ορθώσουν το ανάστημά τους στη προσπάθεια ώστε η πανέμορφη Τήνος να μην μετατραπεί σε ένα απέραντο ... γήπεδο με ανεμογεννήτριες.. Και το ραντεβού δίνεται το τριήμερο 28 -30 Ιουλίου με την αποκάλυψη ότι η τελική απόβαση θα γίνει καταμεσής της τουριστικής περιόδου, θα κλείνουν τον δρόμο από Αγ. Μαρίνα μέχρι τους Μύλους Υστερνίων και μέχρι την Β' Εύρεση για έξι ώρες (από τις 2 έως τις 8 το πρωί) για να κάνουν την δουλειά τους.  Και ζητούν από το Δήμο Τήνου να μην δώσουν τις σχετικές άδειες διέλευσης βαρέων οχημάτων... 

Και πριν ... πάρει θέση ο Δήμος, έρχεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου και .. ακυρώνει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Τήνου για τη διέλευση των ανεμογεννητριών από την Δημοτική Οδό. Ημερομηνία απόφασης η 12η Ιουλίου και "σύμφωνα με την απόφαση, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναρμόδιο όργανο, καθώς αρμόδια αρχή για τη χορήγηση άδειας διέλευσης μηχανημάτων έργων των οποίων οι διαστάσεις ή τα βάρη υπερβαίνουν τα μέγιστα όρια που καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 53 του ν.2696/1999 είναι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών. 

Σήμερα όμως έχουμε μία ακόμη δράση... Επιτροπή πολιτών από χθες έκλεισε ραντεβού με τον Δήμαρχο Τήνου, Γιάννη Σιώτο, ώστε να υπάρξει τρόπος αντίδρασης... Αλλωστε, ο Δήμος από τη πρώτη στιγμή είχε πει ότι θα προσπαθήσει ώστε να προστατεύσει τα δικαιώματα πολιτών και κυρίως του νησιού... 

 

Τι αναφέρει η σχετική ανακοίνωση για τη συνάντηση;   Με τις από 14/7/21 επιστολές τους, οι μεταφορικές εταιρείες ζητούν να δώσετε άδειες διέλευσης για να μεταφέρουν και στην συνέχεια να εγκαταστήσουν τις τρεις ανεμογεννήτριες στα Πράσσα. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση με πλήθος αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου και του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το σημαντικότερο όμως όλων είναι ότι έρχεται σε αντίθεση με την δεδηλωμένη βούληση των κατοικων της Τήνου.

Οι κάτοικοι και ο Δήμος της Τήνου, έχουμε καθήκον να προστατέψουμε την δημοτική έκταση στα Πράσσα, για την οποία ο Δήμος βρίσκεται στα δικαστήρια με την εταιρεία εγκατάστασης των συγκεκριμενων ανεμογεννητριών. Έχουμε καθήκον να προστατέψουμε τα χωριά μας από την όχληση που θα προκαλέσει η λειτουργία των συγκεκριμένων ανεμογεννητριών. Έχουμε καθήκον να προστατέψουμε το νησί μας από την εγκατάσταση δεκάδων βιομηχανικών αιολικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτοί που ζητούν να διέλθουν, μεταφέρουν την αρχή της καταστροφής της Τήνου, δεν πρέπει να τους αφήσουμε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News