Τήνος: Συνελήφθησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα

Αυτό που αδυνατούν να κατανοήσουν οι περισσότεροι είναι ότι τα νησιά έχουν μία ή δύο πύλες εισόδου – εξόδου. Κάτι που σημαίνει ότι για να φύγουν εάν έχουν υποπέσει σε παραβατική συμπεριφορά είναι λίγο δύσκολο. Οπότε όταν σήμερα το μεσημέρι δέκα μέλη του Ρουβίκωνα επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τήνου (σ.σ. φωτό aftodioikisi.gr) όπου και πέταξαν φέιγ βολάν κατά της Δημοτικής Αρχής εισβάλλοντας εντός του κτηρίου, ήταν απλά θέμα χρόνου να συλληφθούν…

Και η ανάρτησή τους «Για εμάς δεν είναι καθόλου δύσκολο να πάρουμε ένα πλοίο και να ξανάπαμε στην Τήνο. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να μην χρειαστεί ποτέ να ξαναπάμε στην Τήνο» στο κείμενο που ανάρτησαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου μάλλον προκάλεσε περισσότερη .. αντίδραση σε σχέση με αυτή που υπολόγισαν… Οταν δε ήρθε η ώρα να φύγουν με το πλοίο της γραμμής απλά είδαν μπροστά τους το σύνολο των Σωμάτων Ασφαλείας του νησιού. Άψογη συνεργασία από τις λιμενικές και αστυνομικές αρχές του νησιού, έπειτα από μήνυση που υπέβαλε ο δήμαρχος του νησιού,  Γιάννης Σιώτος και απλά ήταν θέμα χρόνου η σύλληψη.

Και όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα protothema.gr ο Δήμαρχος κος Σιώτος «Είμαστε μία μικρή κοινωνία,  θέλω οι κάτοικοι να νιώθουν ασφαλείς και να μη φοβούνται». Από τους δέκα, οι οκτώ τελικά συνελήφθησαν καθότι αναγνωρίστηκαν από υπαλλήλους του Δήμου που εκείνη την ώρα εργάζονταν στο δημαρχείο. Οι υπόλοιποι προσαχθέντες αφέθησαν ελεύθεροι ενώ οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης οικιακής ειρήνης και αναμένεται να μεταφερθούν στη Σύρο αύριο για τα … περαιτέρω…

Και είχαμε και τιτίβισμα από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τόνισε " Συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Γ. Σιώτο και στους αστυνομικούς της Τήνου. Οι «ακτιβιστές» του Ρουβίκωνα θα δικαστούν στη Σύρο μετά από μήνυση του Δημάρχου για την εισβολή τους στο Δημαρχείο του. Κε Βούτση, κ. υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είδατε πόσο εύκολο είναι, όταν υπάρχει πολιτική βούληση;"

Να σημειώσουμε ότι η εισβολή πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θάνατο των δύο υπαλλήλων του Δήμου στις 30 Απριλίου ύστερα από το τροχαίο με απορριμματοφόρο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν σε γνωστή σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, θεωρούν υπεύθυνο για τον θάνατό των δύο ανδρών και τον σοβαρό τραυματισμό ενός τρίτου, τον Δήμαρχο του νησιού για τις «εγκληματικές ελλείψεις» που παρατηρούνται στον Δήμο, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Και βέβαια ουσιαστικά κάνουν πράξη την πληροφορία των αστυνομικών αρχών ότι θα ξεκινήσουν επιθέσεις κατά... παραγγελία και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.