Τήνος - Συρμαλένιος: Η Κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν σέβεται τη βούληση της τοπικής κοινωνίας

"... Δυστυχώς η τροπολογία – την οποία συνυπέγραψα - που κατατέθηκε προ δύο εβδομάδων στη βουλή για τη μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά μέχρι την έκδοση του νέου χωροταξικού για τις ΑΠΕ, απορρίφθηκε απο την κυβένηση, αποδεικνύοντας πόσο κάνει σεβαστή τη θέληση των τοπικών κοινωνιών, την οποία υποτίθεται ότι εξασφάλισε η Έπαρχος και ο Δήμαρχος της Τήνου στην τελευταία επίσκεψη τους στον ΥΠΕΝ κ. Χατζηδάκη...".

Αυτό αναφέρει στην καταγγελία - δήλωσή του, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος με αφορμή την σημερινή (20/05) επέμβαση της Αστυνομίας εις βάρος των κατοίκων της Τήνου που διαμαρτυρήθηκαν για τις εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην θέση "Πράσσα' στην Τήνο. 

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης αναφέρει: 

"Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας απρόκλητης βίας και καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων που συνέρρευσαν από γειτονικά νησιά εναντίον του Τηνιακού λαού.

Οι δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη δεν δίστασαν να επιτεθούν και να βιαιοπραγήσουν ακόμα και εναντίον ηλικιωμένων, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις, με στόχο να τρομοκρατήσουν τη συνέχιση του αγώνα του λαού της Τήνου ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών.

Δυστυχώς η τροπολογία – την οποία συνυπέγραψα - που κατατέθηκε προ δύο εβδομάδων στη βουλή για τη μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα νησιά μέχρι την έκδοση του νέου χωροταξικού για τις ΑΠΕ, απορρίφθηκε απο την κυβένηση, αποδεικνύοντας πόσο κάνει σεβαστή τη θέληση των τοπικών κοινωνιών, την οποία υποτίθεται ότι εξασφάλισε η Έπαρχος και ο Δήμαρχος της Τήνου στην τελευταία επίσκεψη τους στον ΥΠΕΝ κ. Χατζηδάκη.

Τώρα πλέον η κατάσταση έφτασε σε πλήρες αδιέξοδο. Η μόνη δημοκρατική διέξοδος και λύση δεν μπορεί παρά να είναι: Η απομάκρυνση πάραυτα των αστυνομικών δυνάμεων από την Τήνο, η διακοπή των εργασιών του αιολικού σταθμού στα Πράσσα και η άμεση σύγκληση σύσκεψης όλων των ενδιαφερόμενων μερών (Υπουργείο, Επαρχείο, Δήμος, Επενδυτής), με συμμετοχή και των βουλευτών των Κυκλάδων. 

Είναι προφανές, ότι ο αγώνας ενάντια στα μεγάλα αιολικά πάρκα συνεχίζεται".

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News