Τήνος - Συρμαλένιος: Κέντρο Υγείας χωρίς ακτινολογικό μηχάνημα

Ερώτηση στη Βουλή για το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Τήνου, το οποίο βρίσκεται εκτός λειτουργίας,κατέθεσε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος. Ειδικότερα, μετά την επισήμανση του Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος, ότι το μηχάνημα στερείται της σχετικής άδειας, σταμάτηησε να λειτουργεί, ενώ σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης λειτουργίας του, προαναγγέλλεται πρόστιμο και παρέμβαση του εισαγγελέα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο αρμόδιος ακτινοφυσικός έχει ελέγξει το μηχάνημα και έχει συντάξει τη σχετική έκθεση, η οποία όμως δεν έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής στο Δημόκριτο, με ευθύνη της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου.

Επειδή, όπως γίνεται αντιληπτό, οι συνέπειες μη λειτουργίας του ακτινολογικού, είναι η παύση των ακτινογραφιών ακόμα και σε επείγοντα περιστατικά και επειδή πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση που έχει ως αποτέλεσμα τη διακινδύνευση της υγείας του πληθυσμού της Τήνου και των επισκεπτών της, ερωτάται ο υπουργός Υγείας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος. Επίσης, εάν θα αναζητηθούν ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών, έτσι ώστε να αποκαθίσταται έγκαιρα η εύρυθμη λειτουργία ενός τόσο αναγκαίου και απαραίτητου εξοπλισμού.

Ας δούμε τι αναφέρει στην ερώτησή του..

Όπως έγινε γνωστό, από τις 2 Οκτωβρίου, το ακτινολογικό μηχάνημα του Κέντρου Υγείας Τήνου βρίσκεται εκτός λειτουργίας, μετά την επισήμανση του Ερευνητικού Κέντρου Δημόκριτος, ότι στερείται της σχετικής άδειας, ενώ σε περίπτωση παραβίασης της απαγόρευσης λειτουργίας του, προαναγγέλλεται πρόστιμο και παρέμβαση του εισαγγελέα.

Όπως γνωρίζουμε από έγκυρες πληροφορίες, ο αρμόδιος ακτινοφυσικός έχει ελέγξει το μηχάνημα και έχει συντάξει τη σχετική έκθεση, η οποία όμως δεν έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής στο Δημόκριτο, με ευθύνη της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου.

Επειδή, όπως γίνεται αντιληπτό, οι συνέπειες μη λειτουργίας του ακτινολογικού, είναι η παύση των ακτινογραφιών ακόμα και σε επείγοντα περιστατικά και επειδή πρέπει να αναζητηθούν οι ευθύνες για αυτή την κατάσταση που έχει ως αποτέλεσμα τη διακινδύνευση της υγείας του πληθυσμού της Τήνου και των επισκεπτών της,

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

Α)Ποια μέτρα πρόκειται να πάρει, έτσι ώστε, να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία του ακτινολογικού μηχανήματος;

Β)Θα αναζητηθούν ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των απαιτούμενων διαδικασιών, έτσι ώστε να αποκαθίσταται έγκαιρα η εύρυθμη λειτουργία ενός τόσο αναγκαίου και απαραίτητου εξοπλισμού;

Ο ερωτών  Βουλευτής

Νίκος Συρμαλένιος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News