Τραγουδώντας στη βροχή

Η Ελλάδα ανησυχεί. Οι Έλληνες ανησυχούν περισσότερο από τους υπόλοιπους ευρωπαίους, σύμφωνα με έρευνα. Ανησυχούν για το μέλλον τους, την δουλειά τους, για τα παιδιά τους, για το αύριο που δεν έρχεται. Είναι τέτοια η ανησυχία τους, που την περασμένη βδομάδα το MEGA ήρθε πρώτο σε θεαματικότητα παίζοντας όλη μέρα σήριαλ του ’80 και προπολεμικές ταινίες! Από την άλλη μαθαίνουμε πως και οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να ανησυχούν…

Ανησύχησε λέει η Μέρκελ από την κίνηση του Τσίπρα να συγκαλέσει τους εφτά πρωθυπουργούς του ευρωπαϊκού νότου για να μαζευτούν όλοι μαζί στο Ζάππειο και να κλαίνε την μοίρα τους που χρωστάνε τα μαλλιοκέφαλά τους. Τι ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν στον δανειστή οι γκρίνιες και οι μουρμούρες των δανεισμένων; Έλα ντε; Συνηθισμένα πράγματα. Μήπως τους ανησύχησε το γεγονός ότι μαζεύτηκαν για πρώτη φορά, από την πρώτη φορά αριστερά; Μήπως θεωρούν ότι ο Αλέξης βρίσκεται ένα μόλις βήμα πριν εξελιχθεί σε ευρωπαίο ηγέτη που θα ενώσει τον νότο;

Θα μου πείτε εδώ ελέγχουν κάθε βήμα του, θα τον αφήσουν να κάνει ένα τόσο μεγάλο;

Βγήκε ο Αλέξης στην ΔΕΘ και δήλωσε με παρρησία ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πέντε βήματα που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση. Βήμα πρώτο είπε ο ηγέρπης της αριστεράς, είναι να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση του χρέους. Και βήμα δεύτερο να μας δοθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις. Και βγήκε αμέσως ο Δραγασάκης και δήλωσε ότι, διαπραγμάτευση δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν το 2018 και καπάκι οι Γερμανοί του ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ούτε το δεύτερο βήμα, αφού δεν συζητούν καν για τις αποζημιώσεις!

Μα κι εσύ βιάστηκες βρε Αλέξη, να βαδίσεις! Μάθε πρώτα να προχωράς, που σε πηγαίνουν στράτα-στρατούλα η Μέρκελ με την Λανγκάρτ και μετά κάνεις και κανένα βήμα μόνος σου!...

Δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει αλλά η κυβέρνηση, βιάζεται πολύ! Βιάζεται να εξαγγείλει, να πανηγυρίσει, να καταδικάσει και μετά…

Μετά βγαίνουν οι Γερμανοί και την βάζουν στη θέση της, αρχίζουν οι απεργίες και οι καταλήψεις στα σχολειά του εκπαιδευτικού συστήματος που ο Αλέξης βαθμολόγησε με άριστα, και αναλώνεται ο Πολάκης στο φέις μπουκ να καταδικάζει κατεστημένα και αχυράνθρωπους!

Βιάστηκε ο Αλέξης και στο να κάνει δεκτή την παραίτηση του Βουδούρη, που παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ότι δεν υπάρχει αντικείμενο να ασχοληθεί μαζί του, ότι το σύστημα είναι ακυβέρνητο και πώς δεν μπορούσε επί δύο μήνες να επικοινωνήσει με τον Μουζάλα.

Αντί να σκεφτεί πιο ψύχραιμα και να πει του Βουδούρη ότι κανένας υπουργός της κυβέρνησης δεν έχει αντικείμενο. Ότι η ακυβερνησία κυβερνά τον τόπο και πως ο Μουζάλας έχει αλλάξει αριθμό κινητού!

Κάτι ρε παιδί μου να τον καθησυχάσει…

Μα γιατί τέτοια βιασύνη κύριε πρωθυπουργέ; 

Δεν ξέρετε πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει; Δεν είδατε τι πάθατε εσείς στα πρώτα από τα πέντε βήματα που εξαγγείλατε; Μήπως θα έπρεπε να βρείτε χρόνο να δείτε τα πράγματα πιο ψύχραιμα;

Πιο συνολικά; Εκεί πάνω στο ελικόπτερο που βρεθήκατε παρακολουθώντας τις πυρκαγιές της Θάσου, έπρεπε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και να κάνετε πράξη το «χέζε ψηλά κι αγνάντευε» που είναι και το θέμα του σημερινού πρωτοσέλιδου της «Μάσκας».

Έτσι κι αλλιώς τα έχεις κάνει χέσε μέσα! Ρίξτε το λίγο ρε Αλέξη και στην χαλάρωση, στην φιλοσοφία… Προσοχή παρακαλώ στο ρολό που δεν είναι χαρτί υγείας, αλλά γυαλόχαρτο για ευνόητους λόγους…

-Άσχετο- Πνευμονία λέει έχει η Χίλαρι Κλίντον και γι’ αυτό διέκοψε τις δημόσιες εμφανίσεις της.

Πράγμα που σημαίνει πως η Χίλαρι έχει ασθενή πνευμόνια και γι’ αυτό ο Μπιλ προτιμούσε την Λεβίνσκι! Όχι τα γράφω γιατί δεν μας φτάνουν οι τόσες ανησυχίες μας ανησυχούμε και για την υγεία της Κλίντον! Μη πάει και πάθει τίποτα και βγει ο Τραμπ! Και τότε καήκαμε! Γιατί τώρα δεν είμαστε καμένοι… Και θα παραμείνουμε όπως είπε ο Καμμένος μέχρι το 2023!

Ξεκίνησε ο λογαριασμός

Ας πάμε όμως στα δικά μας, γιατί έχουμε κι εμείς τα δικά μας…

Περάσαμε τα μέσα του Σεπτέμβρη, και διανύουμε την χρονική περίοδο κατά την οποία έχουνε βγει τα μπλοκάκια και τα τεφτέρια και ο καθένας κάνει τις σούμες του, να δει πώς πήγε φέτος.

Πρώτη κοινή διαπίστωση είναι ότι ο αριθμός των επισκεπτών ήταν αντιστρόφως ανάλογος προς τον τζίρο. Τουτέστιν, μας ήρθαν τζαμπατζήδες! Γεμίσανε τον τόπο! Εκμεταλλευτήκαν μάλιστα  τα φετινά μειωμένα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για ΙΧ και γέμισαν τον τόπο και με τα αυτοκίνητά τους!

Λεφούσι πλακώσανε, μείνανε σε συγγενείς και φίλους, φάγανε ήπιανε τσάμπα, κάνανε τις βόλτες τους σε όλο το νησί, μιας και το ντεπόζιτο το φέρνουνε γεμάτο, και μετά φόρτωσαν τα αμάξια με τυριά και κρέατα, τα έπλυναν με το λιγοστό νερό μας και φύγανε ανανεώνοντας το ραντεβού μας για του χρόνου! Και όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν ξέρω αν αυτό το όλο και αυξανόμενο ρεύμα των τζαμπατζήδων είναι μια εναλλακτική μορφή τουρισμού στην οποία έχει επενδύσει ο δήμος μας!

Γελάτε; Κακώς! Γιατί το Μανολάκι μας το έχει πάρει σοβαρά. Να φανταστείτε ακόμα πανηγυρίζει για την αύξηση του τουρισμού! Εννοώ την αύξηση των τζαμπατζήδων! Και άμα καταλάβει τι εννοώ, θα καταλάβει ότι πανηγυρίζει τζάμπα!

Λοιπόν, μετά το Μανολάκι, ας επιστρέψουμε στα σοβαρά.

Γιατί μας έρχονται τζαμπατζήδες; Λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω της ποιότητας των παροχών μας. Επειδή για την κρίση εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, (εδώ δεν μπορεί ούτε ο πρωθυπουργός!) θα εστιάσουμε στις παροχές μας. Και όταν λέω παροχές εννοώ όλα αυτά που παρέχει στον επισκέπτη το νησί μας. Από το πολιτιστικό, φυσικό, ιστορικό του περιβάλλον, μέχρι την ποιότητα της ζωής των διαμενόντων.

Δηλαδή από τα εγκαταλελειμμένα μνημεία μας και τις κατεστραμμένες φυσικές μας ομορφιές, μέχρι    τους σκουπιδότοπους που βρίσκονται παντού σπαρμένοι και την απέλπιδα προσπάθεια που καταβάλουμε να εξοικονομήσουμε λίγο πόσιμο νερό!

Δώδεκα και ούτε ένα τηλεφώνημα

Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό, ο δήμαρχός μας, έδωσε την αρμοδιότητα την σχετική με το νερό, στον Μανώλη Πολυκρέτη. Θεώρησε επιτυχημένη την απόδοσή του στην διαχείριση των απορριμμάτων, και του ανέθεσε και αυτή, τη σημαντικότατη για την επιβίωσή μας, αρμοδιότητα;;;

Απαντήσεις δεν περιμένω αφενός γιατί ο Πολυκρέτης δεν εμφανίζεται αυτό το διάστημα να κάνει δηλώσεις, ίσως γιατί ο άλλος αντιδήμαρχος ο Λιανός δήλωσε ότι δεν πρέπει να συζητάμε το θέμα της λειψυδρίας γιατί βλάπτουμε τον τουρισμό,  και αφετέρου γιατί τόσο το Μανολάκι όσο και ο Πολυκρέτης περιμένουν κι αυτοί απαντήσεις.

Είναι όλη μέρα λέει ο Πολυκρέτης στα τηλέφωνα και προσπαθεί να βρει άμεση λύση για το νερό.

Παίρνει υπουργεία, παίρνει διεθνείς οργανώσεις, παίρνει τους γιατρούς του κόσμου, αλλά βοήθεια δεν βρίσκει. Αλλά δεν απελπίζεται. Όπως δήλωσε ο Δημήτρης Λιανός, δεν έχουμε ακόμα μείνει από νερό!

Στην ραδιοφωνική μου εκπομπή έκανε αυτή τη δήλωση και του απάντησα ότι είναι σα να λέει αυτός που πέφτει από τον ουρανοξύστη, ότι ακόμα δεν έχει προσκρουστεί με το έδαφος!

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται ολόκληρο το νησί! Και το κακό είναι ότι οι αρμόδιοι μας λένε ότι δεν υπάρχει λόγος να ανοίξουμε τα αλεξίπτωτα!!!

Στην εν λόγω ραδιοφωνική συνέντευξη παρατήρησα ότι ο Λιανός, κράτησε αποστάσεις από πολλές ενέργειες και πρόσωπα της δημοτικής αρχής. Λέτε να ετοιμάζεται να ανοίξει το δικό του αλεξίπτωτο;

Νωρίς δεν είναι, γιατί όλο και πληθαίνουν τα πηγαδάκια συγκρότησης δημοτικών κινήσεων, που θα μας εξασφαλίσουν το μέλλον μας, αντίθετα με κείνα τα πηγαδάκια που θα μας εξασφάλιζαν νερό!..

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News