Βασιλάκης - Ψαρράς: και νέο επεισόδιο με θέμα τους ...ξενώνες

Όταν πριν από μερικές ημέρες σας λέγαμε ότι το …τσεκούρι του πολέμου βγήκε και πάλι στην επιφάνεια όσον αφορά τα δρώμενα στον Δήμο Δρυμαλίας, είχαμε την ελπίδα ότι δεν θα υπήρχε συνέχεια… Όμως, ούτε ο ένας (Νικόλαος Γ. Βασιλάκης), ούτε ο άλλος (Απόστολος Ψαρράς) έχει μάθει να μην σηκώνει το γάντι όταν το βρίσκει στο παρκέ. Κι έτσι έχουμε μία ακόμη συνέχεια στο επεισόδιο στην ιδιαίτερα … καυτή σχέση τους. Ο κος Βασιλάκης μετά την απάντηση του κου Ψαρρά, σήκωσε απαλά το γάντι και ανάμεσα στα άλλα ανέφερε ότι «Δεν θα αναφερθώ στη δράση και το έργο του κάθε εμπλακέντος με τα αυτοδιοικητικά πράγματα Φιλωτίτη, αφού αυτή είναι γνωστή και εύκολα αποδεικτέα. Ακόμη και ο πιο δύσπιστος συντοπίτης μας γνωρίζει τις περιόδους ανάπτυξης και στασιμότητας και αναγνωρίζει τους πρωτεργάτες της προόδου και τους υπεύθυνους της οπισθοδρόμησης του τόπου μας".

Και άμεσα ο Απόστολος Ψαρράς έδωσε απάντηση… Και έκανε ένα μικρό ταξίδι στο πρόσφατα παρελθόν και ανέδειξε σειρά ερωτημάτων που έχουν σχέση με το πρόγραμμα LEADER της ΑΡΙΑΔΝΗ ΑΕ αλλά και για μία «επιδότηση» ξενώνα…
Ας δούμε πρώτα τι αναφέρει ο κος Βασιλάκης..

"Μέσα στις αοριστολογίες, ψευδολογίες και υπονοούμενα της ανακοίνωσης που δημοσιεύσατε, με τίτλο "Απάντηση Απόστολου Ψαρρά στο Νίκο Μπαμπούνη", διέκρινα τη παρακάτω μοναδική κατανοητή και λογική πρόταση του συντάκτη της Απ. Ψαρρά στην οποία αναφέρει: «Εννοείται ότι αν δεν είχε αναφερθεί το όνομα μου δεν επρόκειτο να ασχοληθώ μαζί του», εννοεί με τον Ν. Μπαμπούνη. Τηρώντας εδώ και τριάντα χρόνια αυτή την αρχή δεν πρόκειται να ασχοληθώ και εγώ με τα γραφόμενα του Α.Ψ.

Θα ασχοληθώ, όπως ασχολήθηκα και άλλες φορές στο παρελθόν, τότε και μόνο τότε που θα αναφερθεί στις υπονοούμενες χυδαιολογίες του, το ονοματεπώνυμο μου.

Ας τολμήσει λοιπόν επώνυμα, όπως τον έχω προκαλέσει και άλλες φορές. Δεν τολμά γιατί ξέρει και δε ξεχνά τις συνέπειες που έχει υποστεί για επώνυμες σε βάρος μου καταγγελίες του.

Δεν θα αναφερθώ στη δράση και το έργο του κάθε εμπλακέντος με τα αυτοδιοικητικά πράγματα Φιλωτίτη, αφού αυτή είναι γνωστή και εύκολα αποδεικτέα. Ακόμη και ο πιο δύσπιστος συντοπίτης μας γνωρίζει τις περιόδους ανάπτυξης και στασιμότητας και αναγνωρίζει τους πρωτεργάτες της προόδου και τους υπεύθυνους της οπισθοδρόμησης του τόπου μας".

Και η απάντηση του κου Ψαρρά

«Υπονοούμενες χυδαιότητες» θεωρεί ο Νικ. Βασιλάκης, τα περί «επιδότησης» ΞΕΝΩΝΑ με 11.371.039 δρχ. και δεν… απαντά!

«Ξεχνώντας» το γεγονός ότι από το 2009 μέχρι σήμερα, έχω δημοσιεύσει στην πρώτη σελίδα των Ναξιακών Καιρών, 20 περίπου φορές το ερώτημα περί της «επιδότησης» του περίφημου ξενώνα, ο Νικ. Βασιλάκης συνεχίζει να μην απαντά σε αυτονόητα ερωτήματα και περιμένει εναγωνίως να «τολμήσω» να  γράψω το ονοματεπώνυμόν του, για να κάνει, όπως ο ίδιος λέει,  ότι εκείνος ξέρει.

Ως γνωστόν  «φιλότιμο», ή  έχεις, ή δεν  έχεις. Δεν αποκτάται. Γι’ αυτό, για τελευταία ίσως φορά, απλά ερωτώ.

•Ήταν Δήμαρχος Δρυμαλίας από το 1998 μέχρι το 2002;

•Εγκρίθηκε τότε από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LEADER  II της ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε της οποίας ο Δήμος είχε το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών και ουσιαστικώς τη λειτουργούσε, η χρηματοδότηση για το «ΜΕΤΡΟ 3 – ΑΓΡΟΤΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ»;

•Δόθηκαν τότε σε ιδιοκτήτη ακινήτου ως «επιδότηση» 11.371.039 δραχμές και αυτός με τη μέθοδο Λιάπη στο Καρπενήσι αντί ξενώνα, έφτιαξε το σπίτι του;

•Ποιος είναι αυτός ο ιδιοκτήτης,  με κωδικό 03 – 01 – 06 που πήρε τα 11.371.039 δρχ. για να κάνει «Αποκατάσταση – Διαρύθμιση  Ισογείου-Ορόφου διατηρητέου παραδοσιακού κτηρίου και μετατροπής του σε ξενώνα», όπως φαίνεται στον επίσημο  πίνακα της ΑΡΙΑΔΝΗ  ΑΕ;

Αν …επιμένει ας μην απαντήσει. Γνωρίζει βεβαίως, ότι ΟΛΟΙ πλέον ξέρουν ποιος είναι, εκτός από τον ίδιο που τότε ήταν Δήμαρχος!

ΣΑΤΑ  2007 έως 2010.

Με το θέμα της ΣΑΤΑ 2007-2010, ο Νικ. Βασιλάκης είχε ασχοληθεί επισταμένως και είχε προσφύγει τότε στο ΣΥΝΗΓΟΡΟ του ΠΟΛΙΤΗ ( Σ. τ Π ). Υπήρξε και σχετική αλληλογραφία του Σ.τ.Π. με το Δήμο Νάξου και Μ.Κ, όπως αναλυτικά έγραψα στο φύλλο 281 ( Ιαν. – Φεβρ. 2913) των Ναξιακών Καιρών και θα αναδημοσιεύσω σε περίληψη στο επόμενο φύλλο Νο 306 ( Μάϊος – Ιούνιος 2017), μαζί με ολόκληρο τον πίνακα της ΑΡΙΑΔΝΗ  ΑΕ.

Το θέμα έκλεισε τότε με την επιστολή του Ειδικού Επιστήμονα του Συνηγόρου του Πολίτη κ. ΚΩΝ. ΔΑΡΑΜΑΡΑ, που δημοσίευσα τότε και είναι η εξής:

Ημερομηνία 26 – 11 – 2012

Προς κ. Ψαρρά Απόστολο Αντιδήμαρχο Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Θέμα: Υπόθεση κ. Βασιλάκη Νικολάου.

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Έλαβα τα στοιχεία που μου αποστείλατε σχετικά με την υπόθεση του κ. Βασιλάκη και σας ευχαριστώ για τη συνεργασία σας.

                                      ΚΩΝ. ΔΑΡΑΜΑΡΑΣ.

Τώρα γιατί στον Νικ. Βασιλάκη και στον Νικ. Μπαμπούνη, τα στοιχεία αυτά δεν επαρκούν και επανέρχονται στο θέμα, είναι κάτι που ΟΛΟΙ πλέον, ακόμη και φίλοι και ομοϊδεάτες τους καταλαβαίνουν.

Για το πρόγραμμα LEADER  II και τα 11.371.039 δραχμές ξέρουν κάτι να μας ενημερώσουν;