Βέλγιο - Βρυξέλες: Συνελήφθη ο Γιάννης Λαγός και το οργισμένο του τιτίβισμα

Λαγός - naxospress

Κανονικά αυτό θα έπρεπε να έχει συμβεί εδώ και αρκετές εβδομάδες, αλλά κάποια πράγματα λειτουργούν ... αργά. Ειδικά όταν πρόκειται για βουλευτές ή ευροβουλευτές. Αναφερόμαστε στον Γιάννη Λαγό, τον Ευρωβουλευτή, ο οποίος συνελήφθη από άνδρες της Interpol σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast μετά την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.  Ο Λαγός βρισκόταν στο σπίτι του στις Βρυξέλλες όταν έφθασαν οι αστυνομικοί οι οποίοι του επέδειξαν το ευρωπαϊκό ένταλμα. 

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής οδηγήθηκε στα κρατητήρια βελγικού αστυνομικού τμήματος για τις επόμενες 48 ώρες και ακολούθως να βρεθεί ενώπιον δικαστή ο οποίος και θα αποφασίσει εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ελλάδα.

Μάλιστα σε λογαριασμό στο twitter που φέρεται να διαχειρίζεται ο Γιάννης Λαγός, αναφέρει: «Είμαι σε Βελγικό περιπολικό.Οι κλέφτες, άθεοί και ανθέλληνες με πάνε φυλακή. Μένω πιστός για Χριστό και Ελλάδα.Είμαι περήφανος που δεν προσκύνησα ποτέ. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ».

 

Πως έφτασαν στη σύλληψη; Ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης εξέδωσαν οι ελληνικές εισαγγελικές αρχές μετά την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Ιωάννη Λαγού μετά την καταδίκη του για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.  Οι ευρωβουλευτές ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της άρσης ασυλίας με 658 «ναι» σε σύνολο 693 ψηφισάντων. Όπως έγινε γνωστό 25 ευρωβουλευτές ψήφισαν κατά, ενώ δέκα απείχαν από την μυστική ψηφοφορία.

Η έκδοση του θα εξαρτηθεί από το αν ο ίδιος θα προβάλλει αντιρρήσεις στο ένταλμα σύλληψής του σύμφωνα με την βελγική νομοθεσία, καθώς συνελήφθη στις Βρυξέλλες.

Το ένταλμα εκδόθηκε με τις διαδικασίες και τις προϋποθέσεις που προβλέπει η ευρωπαική νομοθεσία και ήδη εστάλη αρμοδίως. Παράλληλα οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν και "ερυθρά αγγελία", όπως ονομάζεται, προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο Ιωάννης Λαγός αν βρισκόταν σε χώρα εκτός της Ένωσης, σύμφωνα με τα διεθνώς ισχύοντα.

Πάντως, το πότε θα εκτελεστεί το ένταλμα και πού ακριβώς βρίσκεται ο Ιωάννης Λαγός δεν έχουν γίνει γνωστά στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες κινήθηκαν άμεσα μετά την έκδοση της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με προσωπική εποπτεία του Εισαγγελέως Βασίλη Πλιώτα πέτυχε την άρση της ασυλίας του Ιωάννη Λαγού, αν και δεν είχε καθαρογραφεί ακόμα η καταδικαστική σε βάρος του απόφαση.

Ο Ιωάννης Λαγός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μήνες φυλάκιση για τη δράση του στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυςής Αυγής. Η ποινή του ορίστηκε να είναι χωρίς αναστολή, δηλαδή να εκτιθεί έως ότου γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Με πληροφορίες από την σελίδα  skai.gr 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News