Βλέπει απόψε από την Νότια Πάρο τις …περσείδες το ζεύγος Μακρόν

Η πληροφορία που είχε έρθει από την Πάρο πριν από δύο ημέρες ανέφερε ότι το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας, ο Εμανούελ Μακρόν και η Μπριζίτ ήταν στην Σάντα Μαρία της Πάρου και απολάμβαναν τις διακοπές τους… Είδηση που όπως ήταν λογικό προκάλεσε αναβρασμό με δεδομένο ότι η Σάντα Μαρία είναι ουσιαστικά παροικία της Γαλλίας και σε τακτική βάση έρχονται γνωστοί πολιτικοί στο νησί. Από τον Φρανσουά Μιτεράν έως τον Μανουέλ Βαλς, πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας. Και βέβαια ουκ ολίγοι γαλλόφωνοι πολιτικοί όπως ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ. Μάλιστα, ο τελευταίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο νησί και απολαμβάνει την θάλασσα και τον ήλιο των Κυκλάδων μαζί με τον σύντροφό του Βέλγο αρχιτέκτονα σύζυγό του, Γκοτιέ Ντεστενέ…

Και σήμερα έχουμε μία ακόμη πληροφορία σχετικά με τη παρουσία του προεδρικού ζεύγους που επιβεβαιώνει ότι βρίσκονται από χθες (με μία ημέρα καθυστέρηση δηλαδή) στην Πάρο…  «Ο Μακρόν έφτασε υπό άκρα μυστικότητα. Τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και, όπως φαίνεται, η επίσκεψή του θέλει να κρατηθεί μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας» είπε, χθες το βράδυ, στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Τύπου» πηγή από το νησί.

Το Μέγαρο των Ηλυσίων είχε ανακοινώσει ότι ο πρόεδρος Μακρόν, μετά το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο (την περασμένη Τετάρτη), θα κάνει διακοπές εντός Γαλλίας, ενώ τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης έγραφαν ότι το προεδρικό ζεύγος είχε επιλέξει το Σαλέντο της Απουλίας για λίγες ημέρες ξεκούρασης. Τελικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο 39χρονος πρόεδρος φιλοξενείται με τη σύζυγό του στη Σάντα Μαρία της Πάρου, σε σπίτι Γάλλου δημοσιογράφου, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, για σήμερα είναι προγραμματισμένη δεξίωση για λίγους και εκλεκτούς σε σπίτι στο νότιο τμήμα του νησιού. Καλεσμένοι στη «γιορτή» φέρεται να είναι, επίσης, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, μαζί με τον Βέλγο αρχιτέκτονα σύζυγό του, Γκοτιέ Ντεστενέ, αλλά και η βασίλισσα του Μπαχρέιν (Sabika bint Ibrahim Al Khalifa), η οποία «οργώνει» τα νερά της Πάρου με την πολυτελή θαλαμηγό της, «Μy Alwaeli».