Βουλευτές Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ: "Κατάπτυστη είναι η στάση του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων"

Και έχουμε αντίδραση… Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε μεταμεσονύκτια ανακοίνωσή του, στάθηκε στην πρόσφατη γραπτή αναφορά των βουλευτών Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ (και στην Επιτροπή Κυκλάδων αλλά και Ομάδα Νάξου) που αναφέρονταν στις κινήσεις του Δήμου. Και μάλιστα τονίζεται ότι «με μια κατάπτυστη και λαϊκίστικη ανακοίνωση, οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία διαφοροποιούνται από την κυβερνητική πολιτική και βούληση και τάσσονται κατά του έργου αξιοποίησης της γεώτρησης του Αϊ Λια, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί και επιχορηγηθεί με πιστώσεις του ΥΠΕΣ και του Υπουργείου Αιγαίου, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ομαλή υδροδότηση του νησιού και τη δημόσια υγεία»…

Ε, το γάντι που έπεσε στο δάπεδο, όπως ήταν λογικό το σήκωσαν οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ. Και δίνουν την δική τους απάντηση τόσο σε επίπεδο Δήμου «Τι ακριβώς έκανε από το 2016 έως το 2018? Και τι έπραξε κατά τα προηγούμενα πέντε (5) έτη της θητείας του?» όσο και σε προσωπικό επίπεδο όσον αφορά τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Και μάλιστα εις … διπλούν. Αρχικά του επιστρέφει τον χαρακτηρισμό σημειώνοντας ότι η στάση του είναι «κατάπτυστη» και στη συνέχεια … αποκαλύπτει τις προθέσεις του Δημάρχου «για μετάβαση στην μάχη των  εθνικών εκλογών» σημειώνοντας όμως «υιοθετεί τον τρόπο πολιτικής δράσης της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή το ψέμα και τις ανακρίβειες». Παρόλα αυτά ως ευγενικοί που είναι του εύχονται καλή επιτυχία στη καινούργια του πορεία.. .

Αναλυτικά η ανακοίνωση που υπογράφουν οι κοι Νίκος Μανιός, Αντώνης Συρίγος και Νίκος Συρμαλένιος αναφέρει: «Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων θα νόμιζε κανείς ότι σε αυτό το Δήμο που όλα γίνονται σωστά και τέλεια, ξαφνικά και αναίτια οι αναφερόμενοι τρείς βουλευτές Κυκλάδων του Σύριζα, αρχίζουν να διαφοροποιούνται από την κυβερνητική πολιτική και βούληση.

Ο Δήμος όμως Νάξου και Μικρών Κυκλάδων δεν λέει δύο πράγματα.

# Από όλο αυτό τον περίφημο σχεδιασμό που άρχισε από το 2016 δεν μας λέει ποιο έργο έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα στη Νάξο για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, εκτός από την εύκολη λύση της δίδυμης γεώτρησης στον Άη Λια Δαμαριώνα και στον Όσκελο Σαγκρίου.

# Τι ακριβώς έκανε από το 2016 έως το 2018? Και τι έπραξε κατά τα προηγούμενα πέντε (5) έτη της θητείας του?

Προφανώς παρακαλούσε το θεό να βρέξει επειδή όπως είπε ο Δήμαρχος ο Θεός αγαπάει την Νάξο.

Αφού η επιλογή του λοιπόν τον έφερε σε αντίθεση με τους δημότες της περιοχής (Φιλωτίου, Σαγκρίου, Δαμαριώνα κτλ), κάλεσε τα ΜΑΤ για να επιβάλλει την απόφασή του.  Και αφού είδε ότι η πολιτική της τρομοκρατίας δεν περνάει, ενώ παράλληλα οι βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ- Νίκος Συρμαλένιος, Αντώνης Συρίγος, Νίκος Μανιός ζητούσαν να λυθεί το πρόβλημα με το διάλογο και όχι με την καταστολή των ΜΑΤ, ο ίδιος ο Δήμαρχος ζήτησε την απομάκρυνσή τους παρουσιάζοντας αυτό το αίτημα ως προσωπικό του άθλο.

Κατάπτυστη είναι η στάση του Δημάρχου Νάξου, ο οποίος αφού ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος ως Δήμαρχος στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, υιοθετεί τον τρόπο πολιτικής δράσης της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή το ψέμα και τις ανακρίβειες.

Του ευχόμαστε καλή επιτυχία στην καινούρια του πορεία".