Βρε τον ...Καλλικράτη και στην ακτοπλοϊα

Δεν είναι ο πρώτος και σίγουρα δεν θα είναι ο τελευταίος κυβερνητικός παράγοντας που αναφέρεται στην αναδιοργάνωση των ακτοπλοϊκών γραμμών. Είναι κάτι άλλωστε που θέλουν και οι ίδιοι οι ακτοπλόοι καθότι ξέρουν ότι αυτού του είδους οι λύσεις είναι οικονομικότερες για τους ίδιους. Το ζητούμενο είναι ποιος θα είναι αυτός ο υπουργός που θα βάλει την υπογραφή του σε μία τέτοια αναδιάρθρωση που σε αρχική σκέψη προκαλεί ουκ ολίγες αντιδράσεις. Αλλωστε, ο «Καλλικράτης» έχει συνδεθεί μόνο με αρνητικά ζητήματα κι έτσι όλο και λιγότεροι είναι αυτοί που εμπλέκονται με το συγκεκριμένο… όνομα.

Ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «North 98» σημείωσε ότι το σχέδιο του υπουργείου για τον περιορισμό του κόστους στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες είναι σχεδόν έτοιμο ταυτόχρονα με την αναβάθμιση τους, είναι να υπάρξει ένα πιο ευέλικτο σχήμα στις ακτοπλοϊκές γραμμές.

«Περισσότερα δρομολόγια με ακτινωτό τρόπο και ανταποκρίσεις από πλοίο σε πλοίο αλλά και σε συνδυασμό με αλλά μέσα μεταφοράς όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση των υδροπλάνων που όπως πιστεύει θα ξεπεραστούν τα λιγοστά προβλήματα και από τη νέα περίοδο μέσα στο καλοκαίρι του 2017 θα εμφανιστούν στα νησιά του Ιονίου και στη συνέχεια και σε άλλα νησιά του Αιγαίου». Αυτή την ώρα είπε το σχέδιο «Καλλικράτης» αν και ο Καλλικράτης ταυτίστηκε και με αρνητικά φαινόμενα, σημείωσε βρίσκεται σε συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού και θα αρχίσει να υλοποιείται από το φθινόπωρο του 2017 ενώ οι πρώτες ελάχιστες παρεμβάσεις νωρίτερα μέσα στο καλοκαίρι του 2017.