Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΒρούτσης ... Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε τη σύνταξη των 185...

Βρούτσης … Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε τη σύνταξη των 185 ευρώ

|

«Το ασφαλιστικό μόρφωμα “Κατρούγκαλου”, μέρα τη μέρα, αποκαλύπτει τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει στους συνταξιούχους και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Κυκλάδων της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας ότι για πρώτη φορά, δημιουργείται γενιά συνταξιούχων με 185 ευρώ.

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση  εξαπέλυσε ο τομεάρχης Εργασίας και Βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δημιουργεί τη γενιά των 360 ευρώ, ενώ ο κ. Τσίπρας κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία και μιλούσε για τη γενιά των 750 ευρώ.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Εργασίας, κάνει λόγο για την  απόλυτη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι την Τρίτη επέλεξε να πάει σε ένα ασφαλές μέρος, όπου επικρατούν καλές εργασιακές συνθήκες. Προειδοποίησε δε ότι με τους χαμηλούς μισθούς ενισχύεται το brain drain.

Ο Ναξιώτης βουλευτής Κυκλάδων δήλωσε ότι την Τρίτη, για πρώτη φορά είδαμε σύνταξη 185 ευρώ, χωρίς την παρακράτηση, για λόγους υγείας εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου. «Το ν/σ που κατέθεσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας φέρνει μείωση 40% μεσοσταθμικά για όλες τις επικουρικές συντάξεις πριν το 2014, ενώ δεν δίνει λύση στο θέμα των συντάξεων που εκκρεμούν από 1ης 1ανουαρίου 2015» τόνισε.

Αναλυτικά η δήλωσή του αναφέρει:  «Το ασφαλιστικό μόρφωμα “Κατρούγκαλου”, μέρα τη μέρα, αποκαλύπτει τις ολέθριες επιπτώσεις που έχει στους συνταξιούχους και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας.

Παρά το γεγονός ότι ο περιβόητος νόμος Ν. 4387/2016 τέθηκε σε ισχύ από τις 13 Μαΐου 2016, το Δεκέμβριο του ιδίου έτους – εξαιτίας της έλλειψής του κατάλληλου λογισμικού – δόθηκε στους δικαιούχους σύνταξης χηρείας προσωρινό μηνιαίο ποσό ύψους 345 ευρώ, μέχρι την οριστική έκδοση των συντάξεων θανάτου.

Την ίδια στιγμή, στους περισσότερους δικαιούχους καλλιεργήθηκε η προσδοκία, ότι όταν θα εκδιδόταν η οριστική απόφαση συνταξιοδότησης, το ύψος του ποσού θα ήταν μεγαλύτερο και οπωσδήποτε όχι μικρότερο του κατωτάτου ορίου.

Όταν στα μέσα Αυγούστου του 2017 έγινε – από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ – η πρώτη επεξεργασία στα αιτήματα συνταξιοδότησης, αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος των εξοντωτικών περικοπών. Στη συντριπτική πλειονότητά τους, όσοι είχαν λάβει την προσωρινή σύνταξη, θα δικαιούνταν ποσό πολύ μικρότερο από τα 345 ευρώ!

Συγκεκριμένα, για όσους ελάμβαναν τα κατώτατα όρια σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας (δηλαδή στους αδύναμους κοινωνικά και εισοδηματικά), τα ποσά σύνταξης θανάτου που μεταβιβάζονται, κυμαίνονται πλέον μεταξύ 185 ευρώ και 215 ευρώ.

Το “κερασάκι στην τούρτα” είναι ότι στις ήδη πολύ χαμηλές συντάξεις, θα πρέπει να γίνει παρακράτηση των επιπλέον ποσών που έχουν χορηγηθεί με την προσωρινή σύνταξη και επιπλέον μείωση 6% λόγω της παρακράτησης για την υγεία.

Η σύγκριση με τις αντίστοιχες συντάξεις του 2014, δείχνει μείωση 42,5%!

Για πρώτη φορά, δημιουργείται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας γενιά συνταξιούχων με 185 ευρώ».

 


 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν