Ζουράρις ήταν και ...τέλος

Δεκτή με καθυστέρηση δύο ημερών έγινε η παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι από τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως ανακοίνωσε λιτά το Μαξίμου το μεσημέρι της Τρίτης, «ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε σήμερα δεκτή την παραίτηση του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνου Ζουράρι». 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την αποδοχή της παραίτησης Ζουράρι από τον πρωθυπουργό, οι σχετικές αρμοδιότητες του υφυπουργού αναμένεται να περάσουν στον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, καθώς ο υφυπουργός δεν πρόκειται να αντικατασταθεί. 

Ένα τέτοιο σενάριο κρατάει, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, ανοιχτό το παράθυρο ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού στο μέλλον καθώς με την απουσία Ζουράρι από το υπουργικό σχήμα αλλάζει η ποσόστωση μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα. 

Το θέμα της όποιας αντικατάστασης του κ. Ζουράρι παραπέμπεται, λοιπόν, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ανασχηματισμού το επόμενο διάστημα. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε στο γραφείο του στη Βουλή τον κ. Ζουράρι, όπου και απεδέχθη την παραίτηση που είχε υποβάλει ο υφυπουργός. Συνάντηση που όπως αναφέρουν οι πληροφορίες έγινε σε καλό κλίμα…  Οσο για το μέλλον του Κώστα Ζουράρι; Κατά πληροφορίες, παραμένει μέλος της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. 

Ο κύριος Ζουράρις είχε υποβάλει την παραίτησή του το μεσημέρι της Κυριακής, μετά το σάλο που ξέσπασε από τις δηλώσεις του κατά του Ολυμπιακού και του Άρη. Και όπως είχε αναφέρει στο e-mail παραίτησης: «Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον.  Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».