Ζουράρις: Παραιτούμαι για να είμαστε καλά, εσείς και εγώ

Το είπε και το έκανε.. Δεν κρύφτηκε δηλαδή… Και με email τριών γραμμών προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και την Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ο Κώστας Ζουράρις υπέβαλε ήδη, όπως του ζητήθηκε, την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, μετά την κατακραυγή για το παραλήρημα κατά του Ολυμπιακού και του Άρη.

 Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Κ. Ζουράρι το πνεύμα του λιτού κειμένου είναι: «υποβάλω την παραίτησή μου για να μην σας δημιουργώ πρόβλημα και για να είμαστε καλά, εσείς και εγώ».

Υπάρχει βέβαια και η πληροφορία από την «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου στην επιστολή του στον πρωθυπουργό, αναφέρει τα εξής: «Ερίδματε πρωθυπουργέ και σύντροφε υποβάλλω σήμερα 14.1.2018 την από την θέση του υφυπουργού επί της παιδείας παραίτησίν μου, η οποία διευκολύνει, ως εικός την κυβερνητική αλληλεγγύη και, συνάμφω το πολιτικό μου αυτεξούσιον.  Μετά της προσηκούσης τιμής, Κώστας Γ. Ζουράρις».

Ερωτηματικό παραμένει εάν θα παραμένει στη βουλή και ως βουλευτής (σ.σ. δεν θα παραδώσει δηλαδή την έδρα του) καθότι σε δηλώσεις στο Βήμα νωρίτερα είχε τονίσει ότι παραμένει στη Βουλή ως επικεφαλής του κόμματός του «Πυρίκαυστος Ελλάς» συνεργαζόμενος με τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο.

Το θέμα σήκωσε πρωί πρωί ο βουλευτής Πειραιά των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ζητώντας την κεφαλί επί πίνακι του κ. Ζουράρι. Η σκυτάλη πέρασε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ που πληροφορήθηκε ότι τα γραφεία της Θεσσαλονίκης είχαν κατακλυστεί από υβριστικά e. mail για το κόμμα και τον συνεργαζόμενο κ. Ζουράρι. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε την αποπομπή του υφυπουργού από τον πρωθυπουργό και το θέμα διευθετήθηκε με την «αναγκαστική παραίτηση» του κ. Ζουράρι.

Το αν η παραίτηση- αποπομπή  οδηγεί σε έναν μίνι ανασχηματισμό μένει να φανεί αύριο μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου οπότε παραπέμπουν κυβερνητικές πηγές για τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News