Αιγαίο: Οι Ερασιτεχνικοί Θίασοι ανανεώνουν το ετήσιο ραντεβού τους το 2021 στη Νάξο

Φεβρουάριος του 2020 και στην Ομοσπονδία Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου έχουμε Γενική Συνέλευση και εκλογές... Ομως, είχαμε και απολογισμό πεπραγμένων αλλά και μία είδηση που είχε σχέση με τη Νάξο.. Οπως είχαμε αναφέρει: "αποφασίστηκε να προταθεί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η διεξαγωγή της 32ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου στη Νάξο (σ.σ. αναμένεται τον προσεχή Σεπτέμβριο), η οποία κατόπιν ομόφωνης απόφασης των μελών θα είναι αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη".

Από τότε είχαμε και επίσκεψη στη Νάξο όπου έγιναν οι σχετικές συζητήσεις για τους χώρους που θα πραγματοποιηθει η ετήσια συνάντηση που χρόνο με το χρόνο μεταφέρει όλο και περισσότερους θιάσους, ηθοποιούς αλλά και ανθρώπους του θεάτρου στους χώρους συνάντησης... Και η Νάξος ήταν έτοιμη να υποδεχτεί την συγκεκριμένη εκδήλωση.. Ομως, η πανδημία, άλλαξε τα πάντα..

Και έτσι έγινε γνωστό ότι η συγκεκριμένη συνάντηση πηγαίνει το 2021... Ας δούμε τι αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση " Με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής της Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου αναβλήθηκε η εφετινή 32η Συνάντηση εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Όλοι οι συνδιοργανωτές, Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής, Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμος Νάξου, τόνισαν τη σημασία που έχει ο θεσμός για την ενίσχυση της Αιγαιοπελαγίτικης πολιτιστικής δημιουργίας και την στήριξη των νησιών μας γενικότερα. Συμφώνησαν τέλος για την πραγματοποίησή της το 2021 στο ίδιο νησί, τη Νάξο. 
Η Ομοσπονδία μας για εφέτος προτείνει την υλοποίηση, σε συνεργασία με τη ΓΓΑΙ, άλλων σχετικών δράσεων (Διαδικτυακή Συνάντηση, Ψηφιοποίηση του αρχείου των Συναντήσεων, Παραστάσεις στα νησιά από ομάδες μας) επιδιώκοντας να πείσει τη Γενική γραμματεία πως θα ήταν σημαντική οπισθοδρόμηση αν η κρίση του κορωνοϊού καταφέρει να μηδενίσει στα νησιά μας την αποκεντρωμένη πολιτιστική, θεατρική ειδικότερα, παραγωγή και παρουσία".

 

Διαβάστε εδώ όλες τις τελευταίες ειδήσεις μέσα από τις σελίδες του naxospress.gr

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις μέσα από την πλατφόρμα του google news...

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News