Ακαδημία Αθηνών: Τιμή στο Ναξιώτη Κωνσταντίνο Επταήμερο

Το 2018 είναι έτος Νάξου όσον αφορά την Ακαδημία Αθηνών με δεδομένο ότι από την 16η Ιανουαρίου έχουν αναλάβει τη θέση του Προέδρου και Αντιπροέδρου οι Αντώνιος Κουνάδης και Στέφανος Ημελλος… Μάλιστα, η θέση του αντιπροέδρου καλύφθηκε σε μυστική ψηφοφορία αναδεικνύοντας την ικανότητα και ευστροφία του Νάξιου καθηγητή με καταγωγή από το Φιλώτι της Νάξου…

Όμως, το έτος που τελείωσε ολοκληρώθηκε με μία ακόμη Ναξιακή επιτυχία… Και αυτό γιατί τη βραδιά (21η Δεκεμβρίου) όπου δόθηκαν τα βραβεία της Ακαδημίας Αθηνών υπήρξε κι ένα δικό μας παιδί και δη με καταγωγή από την Κόρωνο. Ο λόγος για τον Κωνσταντίνο Επταήμερο ο οποίος τιμήθηκε με το Βραβείο Ακαδημαϊκού Π.Σ. Θεοχάρη, αθλοθετούμενο από το Ίδρυμα Περικλή Σ. Θεοχάρη, με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ. Και ο τίτλος της εργασίας του (μαζί με τον Κωνσταντίνο Κουτσουμάρη) έχει τίτλο «A different approach to Eringen’s nonlocal integral stress model with applications for beams»  [International Journal of Solids and Structures, Vol. 112 (2017) pp. 222-238].

Κι όπως διαβάζουμε στο σχετικό κείμενο σχετικά με την βράβευση:

«Στις 21 Δεκεμβρίου 2017, απονεμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών στους μεταδιδακτορικούς ερευνητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.),  Κωνσταντίνο Επταήμερο και Κωνσταντίνο Κουτσουμάρη, το βραβείο Ακαδημαϊκού Π.Σ. Θεοχάρη  για επιστημονικό άρθρο τους πάνω στη Μηχανική.

Ο Κωνσταντίνος Επταήμερος, κατάγεται από την Κόρωνο και το Σκαδό της Νάξου, έχει μεγαλώσει στην Αθήνα κι είναι το δεύτερο παιδί πενταμελούς οικογένειας. Ο πατέρας του, Γεώργιος Επταήμερος, έχει καταγωγή από την Κόρωνο, ενώ η μητέρα του, Αμαλία Επταημέρου το γένος Κωνσταντίνου Λεγάκη, από το Σκαδό.

Ο Κωνσταντίνος Επταήμερος αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. το 2006 κι έλαβε Δίπλωμα, καθώς και Μεταπτυχιακό Δίπλωμα. Έπειτα, το 2008, έλαβε ένα δεύτερο Μεταπτυχιακό Δίπλωμα από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. στον τομέα της Υπολογιστικής Μηχανικής.

Αναγορεύτηκε Διδάκτωρ του Ε.Μ.Π. τον Μάιο του 2013, αφού εκπόνησε τη Διδακτορική Διατριβή του με άριστα στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Ε.Μ.Π. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών του, ειδικεύτηκε στην επιστημονική περιοχή της Υπολογιστικής Μηχανικής και της Αριθμητικής Ανάλυσης (κι ειδικότερα στην Ανάλυση Σφάλματος των Ασυνεχών και Συνεχών Galerkin Μεθόδων Πεπερασμένων Στοιχείων Εσωτερικής Ποινής για την Επίλυση Προβλημάτων Συνοριακών Τιμών της Θεωρίας Βαθμίδας της Παραμόρφωσης και της Θεωρίας των Πλακών).

Επιπροσθέτως, ο Κωνσταντίνος Επταήμερος έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πλήθος διεθνών, επιστημονικών συνεδρίων κι είναι κριτής σε διεθνή, επιστημονικά περιοδικά υψηλού κύρους.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως σήμερα, ο Κωνσταντίνος είναι μεταδιδακτορικός ερευνητής του Ε.Μ.Π. και συνεργάζεται με τον επίσης μεταδιδακτορικό ερευνητή του Ε.Μ.Π., Κωνσταντίνο Κουτσουμάρη, με αντικείμενο τη στατική και τη δυναμική απόκριση των νανοκατασκευών στα πλαίσια της μη τοπικής θεωρίας ελαστικότητας.

Έχοντας μια εξαιρετική κι αγαστή συνεργασία, δημοσίευσαν 2 επιστημονικά άρθρα το 2016-2017 σε έγκριτα, διεθνή, ερευνητικά περιοδικά με κρίση, τα οποία έχουν μεγάλη απήχηση και αντίκτυπο στην επιστημονική κοινότητα. Συγκεκριμένα, έχουν λάβει τον αριθμό των 30 ετεροαναφορών, ενώ είναι μόνο 18 μήνες περίπου δημοσιευμένα.

Για το πρώτο τους επιστημονικό άρθρο στον τομέα της Μηχανικής, τους απονεμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών στις 21 Δεκεμβρίου 2017 το βραβείο Ακαδημαϊκού Π.Σ. Θεοχάρη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News