Αμοργός: Απόψε (22/07) το τελευταίο "ζωντανό" γλέντι, τέλος οι μουσικές εκδηλώσεις έως και 15 Αυγούστου (!!!)

"... Το τελευταίο γλέντι της Αμοργού...! Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του Ιουλίου και στο νησί επικρατεί ένα χαμόγελο μιας και είναι αρκετά θετική η χρονιά από πλευράς τουρισμού πληροφορηθηκα ότι με απόφαση του οργάνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμοργού σταματάνε οι ζωντανές βραδιές μετά μουσικής (κοινώς live) στο νησί χωρίς προηγουμένως να έχουμε ενημερωθεί εμείς σαν διασκεδαστές, όργανοπαίχτες ούτε τα μαγαζια που διοργάνωνουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις ωστε να υπάρξει ένας εποικοδομητικός διάλογος και να βρεθούν λύσεις όπου δεν θα υπήρχαν 'ζημιωμένοι' ..."

Η ανάρτηση νωρίς το μεσημέρι από αγαπημένο φίλο που ουσιαστικά λέει αντίο στις μουσικές εκδηλώσεις της Αμοργού για το φετινό καλοκαίρι (σ.σ. φωτό αρχείου από το amorgos-news.gr). Και λίγο αργότερα έρχεται η επιβεβαίωση από το Δήμο Αμοργού. Τι μας λέει; .

1. Ανάκληση όλων των αδειών μουσικών εκδηλώσεων οι οποίες είχαν δοθεί σύμφωνα με το Ν. 4229/2014, παρ. 1, αρ. 3. τεύχος Α΄(ΦΕΚ 8/10-01-2014), σε επιχειρήσεις αναψυχής (Καφέ – μπαρ) και καταστήματα εστίασης, από 23 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2021.

2. Αποστολή σύστασης προς το Υπουργείο Ναυτιλίας για αυστηροποίηση των ελέγχων στις μετακινήσεις προς τα νησιά και μεταξύ αυτών για την ύπαρξη των απαραίτητων υγειονομικών πιστοποιητικών.

3. Ααυστηροποίηση των ελέγχων από την Αστυνομία και το Λιμενικό για τη τήρηση των μέτρων προστασίας και των απαγορεύσεων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία και ο Δήμος. 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Αμαργού 

Ο Δήμος Αμοργού σας ενημερώνει ότι η Επιτροπή Συντονισμού Αντιμετώπισης της πανδημίας του COVID – 19, απαρτιζόμενη από το Δήμαρχο Αμοργού, κ. Ελευθέριο Καραϊσκο, τoν Προϊστάμενο του Κέντρου Υγείας κ. Κων/νο Μπουρνάκα, τη Γενική Ιατρό κα Αναστασία Κιοσσέ, το Διοικητή του Αστυνομικού Σταθμού Αμοργού κ. Κωνσταντίνο Κυπριωτάκη και το Διοικητή του Λιμενικού Σταθμού Αμοργού κ. Ανδρέα Μπονίδη, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την απόφαση λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημία του Covid-19 και της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του στην Αμοργό.

Κατά τη συνεδρίαση αποφασίσθηκε:

1. Η ανάκληση όλων των αδειών μουσικών εκδηλώσεων οι οποίες είχαν δοθεί σύμφωνα με το Ν. 4229/2014, παρ. 1, αρ. 3. τεύχος Α΄(ΦΕΚ 8/10-01-2014), σε επιχειρήσεις αναψυχής (Καφέ – μπαρ) και καταστήματα εστίασης, από 23 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου 2021.

2. Η αποστολή σύστασης προς το Υπουργείο Ναυτιλίας για αυστηροποίηση των ελέγχων στις μετακινήσεις προς τα νησιά και μεταξύ αυτών για την ύπαρξη των απαραίτητων υγειονομικών πιστοποιητικών.

3. Η αυστηροποίηση των ελέγχων από την Αστυνομία και το Λιμενικό για τη τήρηση των μέτρων προστασίας και των απαγορεύσεων που έχει θεσπίσει η Πολιτεία και ο Δήμος.

Πρέπει να υπάρξει συντονισμός ενεργειών από όλους τους φορείς για τη σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει στη χώρα μας από την συνεχή διασπορά του κορωνοϊού, η οποία – διασπορά του κυρίως τώρα με μεταλλάξεις – εξακολουθεί να επεκτείνεται ραγδαία σε πολλές περιοχές της χώρας μας, με κίνδυνο να δημιουργήσει προβλήματα στις κατά τόπους κοινωνίες, όπως είναι και η κοινωνία της Αμοργού.

Η μάχη για να κρατήσουμε την Αμοργό μας χωρίς κρούσματα συνεχίζεται αμείωτη. Έχουμε φτάσει σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμού των κατοίκων, αλλά είναι επιτατική ανάγκη η συνεχής εγρήγορση από τον καθένα μας έναντι του κινδύνου της εξάπλωσης της πανδημίας και η απόλυτη τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας που ανά διαστήματα ανακοινώνονται από την Πολιτεία.

Όλοι μαζί θα διαφυλάξουμε το νησί μας ακέραιο και ανόθευτο από αυτή τη λαίλαπα της πανδημίας, τώρα μάλιστα που βρισκόμαστε στα μέσα της τουριστικής περιόδου και το νησί μας κατακλύζεται από πολλούς επισκέπτες. 

Και όπως είπε και ο φίλος νωρίτερα  μέσα από τη σελίδα του στα social media " Σήμερα το βράδυ μαζί με τον Άνθρωπο θα παίζουμε στου Ασκά σε ένα 'Τελευταίο Γλέντι' ... 

 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News