Αμοργός: Οι έφηβοι «συναντούν» την Αντιγόνη του Σοφοκλή

Αυτήν την χρονιά, η εφηβική θεατρική ομάδα Αμοργού ασχολήθηκε με την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Πεδίο δοκιμών και έρευνας, η έννοια της θυσίας, της ευθύνης που έχει ο καθένας μέσα του σε σχέση με όσα πιστεύει, τα διλήμματα, οι αμφιταλαντεύσεις ανάμεσα στη θεωρία και τη πράξη, η εξουσία, η αντίσταση, η πίστη. Μια παρέα από παιδιά, μετρούν επιλογές, είτε δικές τους είτε επιβαλλόμενες,  αναρωτιούνται πάνω στην ανθρώπινη φύση, αναμετριούνται με το μίσος και την αγάπη και φωτίζουν καταστάσεις και άτομα που τους έχουν φράξει τον δρόμο της έκφρασης. Με ήχους σύγχρονους, με ρυθμούς και κινήσεις που αντιπροσωπεύουν την γενιά τους, θα παρουσιάσουν τις εικόνες αυτής της τραγωδίας στο παλαιό δημοτικό σχολείο της Κολοφάνας, στις 19, 20 και 21 Ιουλίου.

Η τηλεφωνική κράτηση θέσεων είναι απαραίτητη για την ασφαλέστερη διεξαγωγή της παράστασης, μιας και ο αριθμός θέσεων θα είναι περιορισμένος.

Συμμετεχουν:

Βασιλική Παπιώτη, Σελίνα  Περγκιόκα, Ουρανία Καραίσκου, Μαργαρίτα Βλαβιανού- Ψυχογιού, Γεωργία Καραίσκου, Εμμανουέλα Βεκρή, Σοφία Γρίσπου, Ειρήνη Γιαννακοπούλου, Καλλιόπη Δεσποτίδη.

Σκηνοθεσία- Διδασκαλία: Πέτρος Ρούσσος, Γιάννης Σιούτης

Κινηματογράφηση : Ηλίας Λιακόπουλος

Φωτογραφικό υλικό : Χρύσα Δεληγιάννη  

Τεχνική Υποστήριξη : Γιώργος Πέτικας

 

AdGONE

βασισμένο στην Αντιγόνη του Σοφοκλή

από την εφηβική θεατρική ομάδα Αμοργού

19,20,21 Ιουλίου 2020

21:00

Παλαιό Δημοτικό Σχολείο

Κολοφάνα, Αμοργός

*Μόνο με τηλεφωνικη κράτηση

6946363045

Είσοδος Ελεύθερη

 

Με την χρηματοδότηση της Δη. Κ. Ε. Αμοργού και την υποστήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Αρχαίας  Αρκεσίνης και του συλλόγου πολιτισμού και τέχνης Σημωνίδης.