Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΑνδρος: Ενα ξεχωριστό τριήμερο φωτογραφίας

Ανδρος: Ενα ξεχωριστό τριήμερο φωτογραφίας

|

Οι δράσεις που έγιναν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου στην Ανδρο με συνδυασμό άφιξης αυτοκινήτων (αντίκες) και φωτογράφων και όλοι μαζί αλώνισαν το νησί 

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι γέμισαν την Άνδρο, για ένα φωτογραφικό τριήμερο στις 20-22 Απριλίου 2018, με σκοπό την ανάδειξη της παράδοσης και ομορφιάς του τόπου, ενώ παράλληλα το νησί φιλοξένησε με ιδιαίτερη χαρά φέτος το 24ο ο Εαρινό Πρωτάθλημα Ράλλυ Αντίκας ΦΙΛΠΑ, 21-22 Απριλίου 2018!

Το επιχειρηματικό δίκτυο CTN ANDROS (Andros Cycladic Tourism Network) σε συνεργασία με την ομάδα Greek Instagramers Events και υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου πραγματοποίησαν μια φωτογραφική εξόρμηση στην οποία συμμετείχαν όσοι αγαπούν τη φωτογραφία και την Ελλάδα! Πάνω από 120 φωτογράφοι φιλοξενήθηκαν στο νησί από τις 20 μέχρι και τις 22 Απριλίου, για να εξερευνήσουν και να φωτογραφίσουν τα κοσμοπολίτικα κέντρα, τα σοκάκια, τα νερά, τα αξιοθέατα, τη φύση και ό,τι πιάνει το μάτι. 

Το CYCLADIC TOURISM NETWORK OF ANDROS αποτελεί ένα δίκτυο επιχειρησήσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο νησί της Άνδρου, στους τομείς τις φιλοξενίας, της εστίασης και των δραστηριοτήτων. Ως βασικό στόχο έχει την ενίσχυση και προώθηση της κάθε επιχείρησης- μέλους ξεχωριστά και του νησιού ως κορυφαίο τουριστικό προορισμό, σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το CTN ANDROS ιδρύθηκε το 2017 με τη συλλογική απόφαση των μέχρι και σήμερα 41 τουριστικών επιχειρήσεων, που λειτουργούν στο νησί της Άνδρου και ενώνουν τις δυνάμεις τους με κοινό όραμα την ενίσχυση και τη μέγιστη αξιοποίηση των παροχών της περιοχής αλλά και τη δημιουργία μιας βάσης για την καλύτερη εκμετάλλευση δυνητικών ευκαιριών.

Την πρώτη ‘γλύκα’ ανέλαβαν να παρέχουν στους συμμετέχοντες μέλη του δικτύου, στο καλωσόρισμα της Παρασκευής 20/04, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Γαυρίου, με παραδοσιακά γλυκίσματα τοπικής παραγωγής. Τον συντονισμό των δύο ομάδων των φωτογράφων, από την ομάδα των Greek Instagramers Events και το δίκτυο CTN ANDROS, ακολούθησε η αρχή του φωτογραφικού τριημέρου. 

Η Παρασκευή συνέχισε πολύ δυναμικά καθώς το πρόγραμμα που είχε οριστεί από το δίκτυο CTN ANDROS και τους Greek Instagramers Events εξυπηρέτησε την παρουσία φωτογραφικών φακών σε μεγάλο μέρος του νησιού, από το Μπατσί, το Γαύριο και τον Άγιο Πέτρο, μέχρι τα χωριά του Κορθίου και χωριά γύρω από τη Χώρα. Οι κοσμοπολίτικοι δρόμοι και τα όμορφα σοκάκια γέμισαν ενέργεια και πόζαραν με μεγάλη χάρη στα διψασμένα μάτια των φωτογράφων. Ο διάλογος που χτιζόταν ανάμεσα στον τόπο και τον φωτογραφικό φακό ήταν καθόλα δημιουργικός. 

Το Σάββατο ξεκίνησε πριν από την ανατολή για να αποτυπωθούν φωτογραφικά οι ομορφιές του τόπου στην ωραιότερη ώρα της ημέρας.  Το Κόρθι και η Χώρα είχαν την τιμητική τους! Οι δύο ομάδες, εξερεύνησαν κάθε μονοπάτι της κοσμοπολίτικης Χώρας αλλά και των γύρω περιοχών, ξεγυμνώνοντας κάθε πτυχή του τόπου. Τα ασταμάτητα κλικ διήρκησαν μέχρι τις 7 το απόγευμα καθώς όλη η παρέα είχε ραντεβού στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας για να παρακολουθήσει μια ξεχωριστή συναυλία με μελοποιημένα ποιήματα του Έλληνα ποιητή Νίκου Καββαδία. Τη συναυλία ακολούθησε ανοιχτό πάρτυ, με τοπικές νοστιμιές και  κρασί και κάπως έτσι η Πλατεία Γηροκομείου γέμισε χαρά με τις χιλιάδες εικόνες των δύο ημερών να αιωρούνται και μπερδεύονται στον αέρα. 

Παράλληλα, το πρωινό του Σαββάτου, οι πραγματικά εντυπωσιακές αντίκες του 24ου Εαρινού Πρωταθλήματος Ράλλυ ΦΙΛΠΑ 2018, έκλεψαν λίγη από την αίγλη της φυσικής ομορφιάς του τόπου. Η έναρξη του αγώνα πραγματοποιήθηκε στο Μπατσί, όπου παραδοσιακοί χοροί και κεράσματα τοπικών γλυκών συνόδεψαν τη διοργάνωση. Από τον αγώνα που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Άνδρο, με την ενεργό στήριξη του Δήμου Άνδρου αλλά και του δικτύου CTN ANDROS, δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά η παρέα του #Μy_Αndros art project! Τα κάδρα απέκτησαν καινούρια μοντέλα που με πολύ φινέτσα μοίραζαν τη λάμψη τους από φακό σε φακό. 

Την Κυριακή και τελευταία μέρα των τριήμερων εκδηλώσεων, κάθε φωτογράφος είχε τη δυνατότητα να ανακαλύψει και άλλες ομορφιές του τόπου.

Ο πρόεδρος του δικτύου CTN ANDROS, Χρήστος Μπαλόγιαννης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πραγματικά τυχεροί για την ομάδα που έχουμε δημιουργήσει και τη συνεργασία μας με τους εξαιρετικούς ανθρώπους της ομάδας Greek Instagramers Events! Μιλώντας εκ μέρους όλων των μελών του δικτύου, νιώθουμε περήφανοι για την άριστη συνεργασία, την προθυμία και συνεισφορά όλων αλλά και μεγάλη χαρά για την μεγάλη απήχηση και συμμετοχή που είχε η διοργάνωση. Η εμπιστοσύνη, η πίστη και η σκληρή δουλειά ανταμείβονται και πλέον μιλάμε βασιζόμενοι σε πραγματικά γεγονότα. Σκοπός μας ήταν να δώσουμε ζωή σε κάθε γωνιά του νησιού και να καταφέρουμε όχι μόνο να αναδείξουμε την Άνδρο, και να τη γνωρίσουμε κατά κάποιο τρόπο απ΄την αρχή, αλλά και να αξιοποιήσουμε το φωτογραφικό υλικό για την προώθησή της σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι διαφορετικές ματιές και οι διαφορετικοί τρόποι προσέγγισης του κοινού θέματος δημιούργησαν κάτι πραγματικά μαγικό, το οποίο θα έχουμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε στην φωτογραφική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο νησί τον Ιούλιο και θα ταξιδέψει τις ομορφιές του τόπου ανά την Ελλάδα, καθώς θα φιλοξενηθεί και σε άλλα μέρη της χώρας μας, αλλά και μέσω του λευκώματος που θα εκδοθεί και θα παρέχεται από όλα τα μέλη του δικτύου μας. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά την ομάδα των Greek Instagramers Events, Γιώργο Βέργαδο, Έλλη Αγιαννίδη και Σταυρούλα Σπυρέα για την άριστη συνεργασία, όλους όσοι συμμετείχαν και βοήθησαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, καθώς και το Εαρινό Πρωτάθλημα Ράλλυ Αντίκας ΦΙΛΠΑ που μας τίμησε φέτος και γέμισε ομορφιά το νησί μας! Δεσμευόμαστε για την υλοποίηση πολλών ακόμα δράσεων με στόχο την έμπνευση, τη δημιουργία και την ανάδειξη της Ελλάδας μας.»

Η κα Λένα Πολίτου, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Άνδρου, σε σχετική δήλωση, είπε: «Οι συνεργασίες μεταξύ ανθρώπων και ομάδων με ειλικρινές ενδιαφέρον για τον τόπο, το οποίο δείχνουν έμπρακτα, είναι αυτές που τελικά αποδίδουν καρπούς και αξίζουν. Η πρωτοβουλία του επιχειρηματικού δικτύου της Άνδρου CTN ANDROS και της ομάδας Greek Instagramers Events για το φωτογραφικό τριήμερο στο νησί μας ήταν πραγματικά εξαιρετική και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που στηρίξαμε και είμαστε μέρος αυτού του έργου! Η Άνδρος, όπως και όλα τα νησιά της Ελλάδας, έχουν ανάγκη για τέτοιου είδους ενέργειες, οι οποίες βοηθούν στην ανάδειξη και προώθησή τους. Η συμμετοχή που λάβαμε ήταν μεγάλη και αυτό δείχνει πως η όρεξη και η πρόθεση υπάρχουν, αρκεί να δίνονται ευκαιρίες από όσους έχουν τη δυνατότητα, για να μπορούμε όλοι μαζί να κινητοποιούμαστε, να βελτιωνόμαστε και να αναβαθμίζουμε το ‘προϊόν’ που προσφέρουμε. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και την ομάδα διοργάνωσης του Εαρινού Πρωταθλήματος Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, με την οποία θα χαρούμε να συνεχίσουμε την άριστη συνεργασία τα επόμενα χρόνια. Επίσης, θα ήθελα να αναφερω ότι τόσο το Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ  όσο  η επιτυχής 2η διοργάνωση του Ημιμαραθώνιου  Άνδρου και του αγώνα προς τιμήν του Αφανούς Ναύτη , την Κυριακή 22/04, εμπλούτισε την φωτογραφική θεματολογία με αποτέλεσμα και το ράλλυ σαν διακριτό event,   ο αθλητισμός αλλά και ο ίδιος ο αγώνας να προβληθεί μέσω του φωτογραφικού υλικού που συγκεντρώθηκε τόσο στις εκθέσεις που θα πραγματοποιηθούν όσο και στο λεύκωμα! Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για την προσπάθεια, την διάθεση, τη συμμετοχή και την υλοποίηση αυτής της μοναδικής εμπειρίας και θα χαρούμε να στηρίξουμε κάθε επόμενη!»

Η Έλλη Αγιαννίδη, συν-ιδρύτρια του Greek Instagramers Events, δήλωσε σχετικά: «Η ομάδα ‘Greek Instagramers Events’ ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό την συσπείρωση της Ελληνικής κοινότητας των φίλων της φωτογραφίας δημιουργώντας ένα βήμα καλλιτεχνικής έκφρασης, επικοινωνίας και ανταλλαγής εμπειριών. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της, είχαμε την χαρά να συνεργαστούμε με Δήμους και πολιτιστικούς φορείς με στόχο την ανάδειξη του τόπου μας μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές δράσεις όπως εκθέσεις φωτογραφίας, φωτογραφικές εξορμήσεις και καλλιτεχνικά Projects. Για το Project “#My_Andros” συνεργαστήκαμε με 120 ταλαντούχους φωτογράφους, μέλη της ομάδας μας, πολλοί από τους οποίους διατηρούν Instagram και Facebook σελίδες με χιλιάδες ακόλουθους από όλο τον κόσμο. Μέσα από τις αναρτήσεις τους στα Social Media θα προβάλλεται για πολλούς μήνες το νησί σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Τους ευχαριστούμε όλους για τη συμμετοχή και την θετική τους ενέργεια, καθώς και το επιχειρηματικό δίκτυο CTN ANDROS και τον Δήμο Άνδρου για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία! Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ενθουσιασμένοι για την επιτυχία που είχε το φωτογραφικό τριήμερο στην Άνδρο, καθώς ήταν η πρώτη φωτογραφική εξόρμηση τέτοιου μεγέθους με ειδικές οργανωτικές απαιτήσεις. Με την εμπειρία που έχουμε σε ενέργειες σαν αυτή ως Greek Instagramers Events, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η συγκεκριμένη σημείωσε μεγάλη επιτυχία και ανυπομονούμε για την έκθεση των φωτογραφιών η οποία θα φιλοξενηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας, αλλά και για το λεύκωμα που θα εκδοθεί με το φωτογραφικό υλικό! Χαιρόμαστε να συμμετέχουμε σε διοργανώσεις που όχι μόνο δίνουν χαρά και εμπνέουν, αλλά και που βοηθούν στην προώθηση και ανάδειξη της χώρας μας! Η Άνδρος αποτέλεσε ένα ιδανικό ξεκίνημα τόσο λόγω της ομορφιάς του τόπου όσο και λόγω των ανθρώπων της.»

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα tornosnews.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

National Geographic: Τρία νησιά των Κυκλάδων που ποντάρουν στην γαστρονομία

Το "National Geographic" αναδεικνύει τον ξεχωριστό χαρακτήρα των Κυκλάδων με έμφαση στη γαστρονομία

Αναπληρωτές Εκπαιδευτικοί: Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για αναπληρωτές εκπαιδευτικούς - Δείτε τι εταιρίες

Πως τα 50 ευρώ έγιναν 37 μέσα σε δύο χρόνια και άλλοι ελληνικοί …μύθοι

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει τα δρώμενα της εβδομάδας που μας πέρασαν μέσα από τις ιστορίες για ...δράκους. Τα Τέμπη, ο ΣΥΡΙΖΑ και το Ιράν αλλά και η Ακρίβεια με την Ελλάδα να επιμένει ότι ανήκει στη Δύση ...

Ενδοκυκλαδικά: Το “Σαόνησος” θα αναχωρήσει τη Κυριακή (21/04) από τη Σύρο

Αλλαγή ημέρας και ώρας για το αυριανό δρομολόγιο του "Σαόνησος" - Πως είναι το πρόγραμμα

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

ΣΥΡΙΖΑ – Κασσελάκης: Το Σάββατο στη Σύρο, περιοδεία στο Αιγαίο

Λόγω Ευρωεκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκινάει περιοδεία στο Αιγαίο.. Πότε θα βρίσκεται στις Κυκλάδες και δη στη Νάξο.

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Ελλάδα: Ανακοινώθηκαν οι “απάτητες” παραλίες, πόσες είναι στις Κυκλάδες; (πίνακας)

Υπεγράφη η ΚΥΑ με την οποία προσδιορίζονται οι 198 «απάτητες παραλίες». Δείτε τι απαγορεύεται σε αυτές.

Κ. Μπιζάς: “Τον Απρίλιο περιμένουμε περισσότερους από 40.000 επισκέπτες στο νησί”

ο τελευταίο διάστημα, ο Δήμος Πάρου έχει επιδοθεί σε εκστρατεία προβολής του νησιού μέσω επαφών με επαγγελματίες του Τουρισμού από σημαντικές αγορές του εξωτερικού που πραγματοποιήθηκαν με τις διαδικτυακές συναντήσεις του Αντιδημάρχου Τουρισμού Θοδωρή Μπιζά και μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου.

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Επίσκεψη από την πρωταθλήτρια Στίβου, Ολγα Βασδέκη

Οι Ολγα Βασδέκη, Βασίλης Σοφικίτης και Lennart Neubauer θα είναι τρείς από τους οκτώ λαμπαδηδρόμος της αυριανής δράσης από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Με εισήγηση Δημήτρη Λιανού, προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τους αιγιαλούς

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΕΔ για τον αιγιαλό και την παραλία - Ποια ήταν η πρόταση Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρη Λιανού

Ολυμπιακή Φλόγα: Βασδέκη, Σοφικίτης και Neubauer μίλησαν με τα παιδιά της Νάξου

Διαδραστική συνάντηση με τα παιδιά και βράβευση σε Βασδέκη, Σοφικίτη και Neubauer (video)

Blue Star Ferries: Παράταση μίας ακόμη εβδομάδας για το “Blue Star 1”

Μία ακόμη εβδομάδα θα μείνει στη γραμμή της Παροναξίας το Blue Star 1....

ΛΕ.ΜΟ.Ν.: Ξεκίνησε το 3ήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης

Η Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Νάξου (ΛΕ.ΜΟ.Ν.) κάλεσε τον Βασίλη Ορφανό για ένα τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο χωμάτινης οδήγησης - Πως μπορείτε να δώσετε το παρών

Ολυμπιακή Φλόγα – Νάξος: Κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι μέσω Περιφερειακού δρόμου

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Νάξου για την κίνηση οχημάτων από και προς το λιμάνι της Νάξου - Που θα δέσει ο Σκοπελίτης

Νάξος: Μουσική και χορός στην υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας (video)

Πως υποδέχτηκε η Νάξος την Ολυμπιακή φλόγα (video)

Νομική Αθηνών: Με οδηγό την Ναξιώτισσα Μαρία Μαργαρίτη κέρδισε Κέμπριτζ και Οξφόρδη!

Η Νομική Αθηνών νίκησε Κέμπριτζ και Οξφόρδη και πήρε το Α’ Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης - Ο ρόλος της Ναξιώτισσας Μαρίας Μαργαρίτη

Νάξος: Ποιος θα ανάψει με την Ολυμπιακή φλόγα τον βωμό στη Πορτάρα;

Εγιναν γνωστά τα ονόματα των οκτώ λαμπαδηδρόμων, οι οποίοι θα τρέξουν στη Νάξο στα πλαίσια της έλευσης της Ολυμπιακής φλόγας;

Express Skopelitis: Μια μέρα σαν όλες τις άλλες….

To Express Skopelitis συνεχίζει το δρομολόγιό του...