Αντίο με …Μεγάλο Ερωτικό

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το περασμένο Σάββατο (20/09), η εκδήλωση της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου στη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι. Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, αφού πολλοί παλιοί και νέοι φίλοι της Λέσχης ανηφόρησαν στο κάστρο και απόλαυσαν αξέχαστες μελωδίες που ερμήνευσε στο πιάνο η κ. Έλσα Λεοντιάδου. Ευχάριστη έκπληξη ήταν η ταινία του Παντελή Βούλγαρη "Ο Μεγάλος Ερωτικός" (1973) που προβλήθηκε στο πλαίσιο του αφιερώματος. Πρόκειται για σπάνιο υλικό που εξασφάλισε η Λέσχη σε συνεργασία με τον σκηνοθέτη και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Έτσι μελωδικά, ολοκληρώθηκε η τελευταία εκδήλωση της Κινηματογραφικής Λέσχης με ...άρωμα καλοκαιριού, αφού πλέον οι δραστηριότητές της θα μεταφερθούν από τον Οκτώβριο στο γνώριμο, φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Καθολικής Μητρόπολης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, τα μέλη της Κινηματογραφικής Λέσχης Νάξου (γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια ζωής της) μέσω της ιστοσελίδας που διαθέτουν στο Facebook εξέφρασαν τις «ιδιαίτερες ευχαριστίες στην κ. Έλσα Λεοντιάδου που μας ταξίδεψε με το πιάνο της και την κ. Κατερίνα Γεωργίου, υπεύθυνη βιβλιοθήκης της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, που βρήκε, ψηφιοποίησε και μας έστειλε την ταινία που προβάλαμε»

Και βέβαια δεν θα μπορούσαν να μην «Ευχαριστούμε όλους όσοι ανηφόρισαν το βράδυ του Σαββάτου στο Κάστρο και μοιράστηκαν μαζί μας υπέροχες μελωδίες και μια σπάνια δημιουργία του Παντελή Βούλγαρη στα πρώτα του κινηματογραφικά βήματα».