Αποκτά δυναμική, αναδεικνύει τη τοπική οικονομία

Στην Αθήνα τα Χριστούγεννα έχουν κάνει αισθητή τη παρουσία τους κυρίως μέσα από πολιιστικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους. Μία από τις κορυφαίες εκδηλώσεις είναι αυτή στο θέατρο Badminton, το οποίο έκανε την υπέρβαση και έφερε στην Αθήνα το Μπαλέτο Μπολσόι στο κορυφαίο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, τον «Καρυοθραύστη» του Τσαϊκόσφκι. Για 11 παραστάσεις από τις 19 έως τις; 27 Δεκεμβρίου αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι βασικός χορηγός είναι μία εταιρία από τη …Νάξο. Ναι σωστά διαβάσατε. Μιλάμε για την κατασκευαστική Veronis – Jacobsen που κάνει την πρώτη της …δημόσια εμφάνιση στο χώρο του πολιτισμού. Πίσω όμως από την κίνηση αυτή βρίσκεται η Κατερίνα Ανδρούτσου, η οποία πρόσφατα βραβεύτηκε από την Unesco για το ρόλο της στο ρόλο του Πολιτισμού και την ανάδειξη σημαντικών γεγονότων μέσω χορηγιών. Και μίλησε πριν από μερικές ημέρες στην εφημερίδα «Κυκλαδική» για την εκδήλωση και κυρίως για τα …κέρδη που θα έχει η Νάξος μέσα από μία τέτοια προβολή, έστω και ιδιωτικής εταιρίας..

• Η μαγεία των Χριστουγέννων έρχεται φέτος  στο Badminton  με τα μπαλέτα Μπολσόϊ και τον ονειρικό και κλασσικό «Καρυοθραύστη». Και όλα αυτά με την υπογραφή της χορηγίας από μια εταιρία που έχει έδρα της την Νάξο, την «Veronis – Jakobsen» .

• Σε καλλιτεχνικές  εκδηλώσεις  υψηλού επιπέδου , όπως είναι τα  μπαλέτα, συνήθως μπαίνουν ως χορηγοί Τράπεζες, Εταιρίες  Κινητής Τηλεφωνίας  και γενικά  Πολυεθνικές Εταιρίες. Πέρυσι στην ίδια εκδήλωση ήταν χορηγός η Alcatel one Touch. Φέτος, πολύ σωστά το λες,  μία από τις καλύτερες κατασκευαστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις Κυκλάδες, η εταιρία «Veronis – Jakobsen» ανέλαβε αυτόν τον ρόλο. Ήταν μία δική μου πρόταση την οποία ο κ. Βερώνης, ως διορατικός επιχειρηματίας, αποδέχτηκε αμέσως.  

• Τι σημασία αποκτά για μια επιχείρηση, όπως η «Veronis – Jakobsen»  η θέση της ως  χορηγού σε ένα τέτοιο Πολιτιστικό γεγονός; 

«Για τον χορηγό, αυτή η απόφαση , σίγουρα ανεβάζει το κύρος του. Ως τώρα, όπως ήδη σας είπα, το ρόλο του χορηγού σε τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις αναλάμβαναν, σχεδόν αποκλειστικά, Πολυεθνικές εταιρίες . Η εταιρία «Veronis – Jakobsen»  είναι η πρώτη και μόνη Ελληνική Εταιρία από την περιφέρεια,  η οποία εντάσσεται και υποστηρίζει μια καλλιτεχνική εκδήλωση  τέτοιου κύρους και εμβέλειας. Η συγκεκριμένη εταιρία, οποία εννοείται ότι ήδη διαθέτει  τη δυναμική και τις προϋποθέσεις, εντάσσεται με αυτή της την ενέργεια, αυτόματα,  σ ένα άλλο επίπεδο, υπογραμμίζοντας  το status, το κύρος, τη δυναμική και την αξιοπιστία της, ενώ  ταυτόχρονα πραγματοποιεί μια σημαντική κοινωνική προσφορά».

• Η Νάξος πως επωφελείται από αυτήν την ενέργεια;

«Για την Νάξο είναι πάρα  πολύ θετικό αυτό που συμβαίνει. Τη  βοηθά να αναδείξει την δυναμική που έχει η τοπική της  οικονομία, ώστε να γίνει συνείδηση  σε όλη την Ελλάδα  πως  μια εταιρία με  έδρα την Νάξο μπορεί και επιλέγει να  χορηγήσει  τα μπαλέτα Μπολσόϊ  . Η χορηγία αυτή καταξιώνει και υπογραμμίζει την οικονομική δυναμική που έχει το νησί της Νάξου».

• Ενώ οι διασυνδέσεις και οι συνεργασία σου ως τώρα  ήταν με Πολυεθνικές  εταιρίες, τι σ έκανε να απευθυνθείς στην εταιρία «Veronis – Jakobsen»;   

«Γνωρίζω πως είναι μια πάρα πολύ γνωστή και αξιόπιστη εταιρία στον χώρο των κατασκευαστικών επιχειρήσεων,  ενώ ο κ. Βερώνης  είναι ένας άνθρωπος με ανοικτό μυαλό  & πρωτοποριακές απόψεις, πολύ καταξιωμένος στον χώρο  του. Γι αυτό του έκανα την πρόταση. Ήξερα ότι διαθέτει την παιδεία και την επιχειρηματική αντίληψη ώστε να το εκτιμήσει , να το αγκαλιάσει και να το υποστηρίξει».

• Τι προσφέρουν οι χορηγίες ιδιαίτερα σήμερα , στην εποχή της κρίσης;

“Οι χορηγίες είναι μονόδρομος. Σ ένα περιβάλλον που τα πάντα μοιάζουν να καταρρέουν γύρω μας, έρχεται ο πολιτισμός να ομορφύνει τη ζωή μας. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουν οι εταιρίες και οι επιχειρηματίες ώστε  να το αξιοποιήσουν προσφέροντας ,με την ενίσχυση των καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, χαρά και ομορφιά στον κόσμο, που τόσο την έχει ανάγκη. Αν ο επιχειρηματίας συνειδητοποιήσει όμως ότι και επιχειρηματικά ωφελείται από την προβολή της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του μέσω των πολιτιστικών εκδηλώσεων, τότε είναι βέβαιος πως έχει επιλέξει έναν εξαιρετικό συνδυασμό. Χωρίς διαφήμιση, είναι γνωστό ότι  πέφτουν  οι πωλήσεις.  Μέσω της προβολής από την χορηγία ενισχύεται και τονίζεται το profile της εταιρίας και   αυξάνονται οι πωλήσεις. Οι εταιρίες γνωρίζουν ότι  χωρίς διαφήμιση χάνουν τα όποια  έσοδα μπορεί να είχαν.  Με την χορηγία, εκτός από  το ότι  προσφέρουν ομορφιά στην κοινωνία, αποκτούν και  το ιδανικό περιβάλλον ώστε πάρα πολύ ισορροπημένη, να συνδυαστεί η κοινωνική προσφορά τους  με την επαγγελματική προβολή”.

• Τι προβολή θα έχει η εταιρία Veronis – Jakobsen», ως χορηγός της Ακαδημίας Μπαλέτων  Μπολσοϊ;

“Το μπαλέτο  « Καρυοθραύστης» σε μουσική Π.Ι .Τσαϊκόφσκι,  που  θα παρουσιάσει η Ακαδημία Μπαλέτων Μπολσόι στο Badminton,από τις 23 ως τις 29 Δεκεμβρίου για δέκα παραστάσεις,  θα το παρακολουθήσουν 25000 θεατές. Την διαφήμιση με το λογότυπο του χορηγού θα την δουν εκατομμύρια άτομα.  Ας μιλήσουμε καλύτερα με αριθμούς : 50 τηλεοπτικά spot, 1000 ραδιοφωνικά, 40 καταχωρήσεις σε ημερήσιο και περιοδικό τύπο, 200000 φυλλάδια που θα μοιραστούν σε μεγάλες πολιτιστικές εκδηλώσεις , 10000 αφίσσες,20 λεωφορεία «ντυμένα» με το δημιουργικό της παράστασης θα κυκλοφορούν για ένα μήνα στην Αθήνα. Όλα με  την υπογραφή του χορηγού της παράστασης «Veronis – Jakobsen». Δεν είναι εντυπωσιακό?”

• Μίλησέ μας για τον δικό σου ρόλο στην εξεύρεση μιας χορηγίας.  

“Πραγματοποιώ  τα όνειρα καλλιτεχνών, δημιουργών, αθλητών,  η φορέων οι οποίοι σχεδιάζουν events  η ενέργειες αλλά  δεν έχουν τα αναγκαία κεφάλαια για να τα πραγματοποιήσουν. Αναζητώ  χρηματοδότες οι οποίοι ενισχύουν την πραγματοποίηση μίας συναυλίας, μιας θεατρικής παράστασης, μιας κινηματογραφικής  ταινίας, ενός video clip, η  της μετάκλησης  μίας παράστασης από το  εξωτερικό, όπως τώρα. Οι εφαρμογές είναι πάμπολλες . Ο ρόλος μου;  Μεσολαβώ στην εξεύρεση των χρηματοδοτών, εφόσον  κρίνω ότι αυτό αξίζει να υλοποιηθεί και να γίνει θέμα, θέαμα, ακρόαμα κλπ. Αυτός ήταν πάντα ο επαγγελματικός μου στόχος: να καταφέρω να  πραγματοποιώ τα όνειρα των άλλων μέσα από τη δική μου δουλειά”.