Δονούσα: συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής…. Η μεγάλη… ημέρα για τον πολιτισμό και η εβδομάδα που ξεκινάει αύριο βρίσκει την ελληνική επικράτεια σε έναν πολιτιστικό οργασμό: από τις Πρέσπες έως την Αρχαία Ολυμπία, την Αλεξανδρούπολη έως τον Άγιο Νικόλαο και από τη Κόρινθο έως τη Ρόδο, πενήντα (50) πόλεις θα φιλοξενήσουν πάνω από 490 καλλιτεχνικές δράσεις  (20 ομάδες κρουστών και χορού, 24 φιλαρμονικές και Συμφωνικές ορχήστρες, 35 χορωδίες, 95 djs, 367 σχήματα και μουσικά σύνολα) σε περισσότερα από 218 σημεία στις 13 περιφέρειες ανά την Ελλάδα. Συνολικά, 350 διαφορετικές εκδηλώσεις συνθέτουν το φετινό πρόγραμμα. Η διοργάνωση των εκδηλώσεων αυτά τα 18 χρόνια είναι αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής εθνικής συνεργατικής σύμπραξης δημοσίων και ιδιωτικών φορέων που όπως όλα δείχνουν, θα καταφέρουν να φέρουν λίγη αρμονία στις πόλεις μας και σίγουρα, θα αλλάξουν τους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας.

Και η Δονούσα, μέσω του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δονούσας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου δίνει βροντερό παρών… Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Πέντε μέρες αφιερωμένες στη μουσική με εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους στο Σταυρό της Δονούσας. Κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών. εργαστήρια, μαθήματα παραδοσιακών χορών, ζωντανή μουσική, θερινός κινηματογράφος!

Το πλήρες πρόγραμμα της Διοργάνωσης έχει ως εξής:

Δευτέρα 19/6: (21:00)

Παράσταση κουκλοθέατρου "Ο ΓαΪγλάρος" από την ομάδα "Τα πάντα Φι" στην αυλή του "Αποσπερίτη".

Τρίτη 20/6: (11:00, 18:00 και 21:00)

Εργαστήρι κατασκευής φιγούρας καραγκιόζη στην αυλή του Δημοτικού σχολείου.

Μαθήματα παραδοσιακού χορού με την Ελένη Πετρέκα στο Ηρώο στο λιμάνι.

Παράσταση κουκλοθέατρου- θεάτρου σκιών "Στου Αριστείδη το Μπερντέ" από την Καραπατάκη Σοφία στην αυλή του "Ναυτίλου" (πρώην Μέλι).

Τετάρτη 21/6: (18:00 και 21:30)

Μαθήματα παραδοσιακού χορού στο Ηρώο στο λιμάνι.

Ζωντανή παραδοσιακή νησιώτικη μουσική στο λιμάνι με τους Φανούρη Πετρόπουλο, Μανώλη Δελέντα και Αντωνία Νίκα.
Πέμπτη 22/6 (21:30)

Προβολή της ταινίας του Αποστόλη Ασημακόπουλου "Μία αναπνοή στο Αιγαίο" (Ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τον Μανώλη Πελέκη. Τον τελευταίο μάστορα πέτρας και σπουδαίο τσαμπουνιέρη της Ανάφης).

Η ταινία θα προβληθεί με αγγλικούς υπότιτλους. Στην αυλή του δημοτικού σχολείου.

Παρασκευή 23/6 (19:30)

Live Marlia Project. Στο αλώνι της Στέλλας.

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής- Δονούσα 2017 είναι μία συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δονούσας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ" και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News