Δράσεις ενόψει Πάσχα

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων του Πάσχα ουκ ολίγοι σύλλογοι στη Νάξο δραστηριοποιούνται με σκοπό να φέρουν πιο κοντά τα μέλη τους και κυρίως να αναβιώσουν παραδόσεις και έθιμα προηγούμενων γενιών αλλά και να εκμεταλλευτούν αυτές τις Άγιες ημέρες για να έρθουν πιο κοντά τα μέλη τους… Ο Απεραθίτικος Πολιτιστικός Σύλλογος "Τα Φανάρια" είναι εκ των πρωταγωνιστών αυτής της περιόδου με αρκετές δράσεις που ξεκίνησαν από σήμερα το πρωί με τη κατασκευή χειροτεχνιών και θα ολοκληρωθούν το Σάββατο του Πάσχα με μία μουσική βραδιά… Ανάμεσα στ άλλα ξεχωρίζει η βόλτα στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού της Ράχης που χρειάζεται αναστήλωση και γίνονται προσπάθειες να βρεθούν τα απαραίτητα χρήματα…

 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Α.Π.Σ. "Τα Φανάρια"

Μ. Τρίτη, 7/4: Κατασκευή χειροτεχνιών για τα παιδιά με την Γεωργία Κώτσου. Στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου στις 10:00 (Το κάθε παιδί να φέρει ένα βάζο).

Μ. Τετάρτη, 8/4: Εθελοντικός καθαρισμός περιφερειακού οδικού δρόμου Ψαρή Πλάκα- Μαυρομοίρες, συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στην Παναγία.

Μ. Πέμπτη, 9/4: Παραδοσιακό βάψιμο αυγών, ώρα 10:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου (να έρθετε με τα αυγά σας άβραστα!).

Μ. Σάββατο, 11/4: Συγκέντρωση κλημάτων από τα αμπέλια του χωριού μας για το βράδυ της Ανάστασης, ώρα 10:00 π.μ. στην Παναγία.

Τρίτη, 14/4: Παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Σιδερή "Ναξιακά Αγλαοσθένους- Η ιστορία της Νάξου από την παλαιολιθική ως τη Ρωμαϊκή εποχή", ώρα 18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου.

Τετάρτη, 15/4: Περιπατητική εκδρομή στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού της Ράχης με οδηγό τον Γιάννη Μπαρδάνη. Συγκέντρωση στις 10:00 π.μ. στη Παναγία.

Σάββατο, 18/4: Μουσική βραδιά στου Γούλια με τους Νίκο Μπαρδάνη και Νικόλα Λιασκώνη, ώρα 22:00. Τα έσοδα από την είσοδο (3€ / άτομο) θα διατεθούν για την αποκατάσταση του Τιμίου Σταυρού της Ράχης.

Για πληροφορίες καλέστε στο 6987102271

Το Δ.Σ. σας καλεί να συμμετάσχετε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του και σας εύχεται καλό Πάσχα!