Εγκαίνια Δημοτικού Ωδείου στη Πάρο

Τα εγκαίνια του Δημοτικού Ωδείου Πάρου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο τέλεσε τα εγκαίνια και ευχήθηκε "το Ωδείο αυτό να αναπτυχθεί σε ένα σχολείο μουσικής ειρηνικής. Να γίνει ένα κέντρο που τα παιδιά θα αποκτούν ιδιαίτερα προσόντα. Σε μια εποχή που ο άνθρωπος γίνεται όλο και πιο σκληρός" είπε ο Αρχιεπίσκοπος " τέχνες όπως η μουσική και προσπάθειες όπως αυτή αξίζουν επαίνους". Ευχήθηκε, επίσης, να συνεχίσει το έργο αυτό με δύναμη και πολλά παιδιά να ασχοληθούν με τη μουσική προς όφελος όλων.

Ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος τόνισε πως "η χαρά απόψε είναι μεγάλη για δύο λόγους. Για τα εγκαίνια του νέου Δημοτικού Ωδείου, αλλά και για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου, που βρίσκεται στο νησί με αφορμή το Επιστημονικό Συνέδριο που πραγματοποιείται στην Παναγία την Εκατονταπυλιανή. Είμαστε τυχεροί που έχουμε κοντά μας τον Αρχιεπίσκοπο με την απλότητα, την αγάπη και τη στοργή που τον διακρίνει" είπε ο Μητροπολίτης Παροναξίας και αναφέρθηκε στην συνεργασία της Μητροπόλεως με την Τοπική Αυτοδιοίκηση επισημαίνοντας πως "έτσι δημιουργούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις, για να εκπληρώνονται τα οράματα των νέων ανθρώπων και για να βάζουμε και εμείς ένα λιθαράκι σε όσα μας άφησαν οι πρόγονοί μας". 

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος της Πάρου καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησε για την επίσκεψή του στο νησί και τόνισε πως "ευελπιστούμε τα παιδιά μας να γίνουν με την μουσική καλύτεροι άνθρωποι. Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια εγκαινιάζουμε το Δημοτικό Ωδείο, μία σύγχρονη δημοτική δομή που θα προσφέρει αισιοδοξία. Η μουσική, άλλωστε, αποτελεί πνεύμονα και ανάσα ζωής. Μία διέξοδο στην οικονομική κρίση που βιώνουμε". Ο Δήμαρχος αργότερα αναφέρθηκε στο σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Αρχιεπισκόπου.

Αμέσως μετά, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και η Διευθύντρια του Ωδείου, η οποία αναφέρθηκε στην προσπάθεια και στη λειτουργία του. Γονείς και μαθητές μιλώντας στον 89,5 δήλωσαν την χαρά και τον ενθουσιασμό τους που η μουσική σχολή έγινε πλέον Δημοτικό Ωδείο και θα λειτουργούν τμήματα κλασικής και σύγχρονης οργανικής μουσικής (πιάνο, κιθάρα, έγχορδα, πνευστά, κρουστά), φωνητικής μουσικής (όπερα, σύγχρονο τραγούδι), μουσικής θεωρίας (από υποχρεωτικά θεωρητικά μέχρι σύνθεση και προετοιμασία για τις Πανελλήνιες εξετάσεις Μουσικολογίας), βυζαντινής μουσικής (σε συνεργασία με το Ιερό Προσκύνημα Εκατονταπυλιανής), παραδοσιακής μουσικής (παραδοσιακά - λαϊκά όργανα), καθώς και χορωδίας (παιδική και ενηλίκων). 

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος ξεναγήθηκε στους χώρους του Ωδείου και μίλησε με τους καθηγητές και τους μικρούς μαθητές, ενώ αργότερα επισκέφθηκε το Συνέδριο στην Εκατονταπυλιανή και παρακολούθησε τις απογευματινές ομιλίες. 

Παρέστησαν, επίσης, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, Εκπρόσωποι της Περιφέρειας, ο πρόεδρος της ΚΔΕΠΑΠ, Δημοτικοί Σύμβουλοι, καθηγητές, κληρικοί και λαϊκοι.

Πηγή: ecclesia.gr (αποστολή κ. Αδαμόπουλος) 

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News