Ελάτε να φτιάξουμε … κοτσάκια

Στο χωριό της σπουδαίας λαικής ποιήτριας Ειρήνης Χάλκου (Χαλκορείνης) στη χιλιοτραγουδισμένη βρύση της πηγής του νερού στον όμορφο Δανακό, δίπλα στον αιωνόβιο πλάτανο ο δραστήριος Σύλλογος Δανακιωτών   Νάξου διοργανώνει για 3η συνεχή χρονιά, αυτοσχέδιους ποιητικούς αγώνες.

Η εκδήλωση έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 3 Αυγούστου και είναι σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, αλλά και του Αντιδημάρχου Γαλατσίου Απεραθίτη Μάνου Ελευθερίου.

Όπως αναφέρει η σχετική αφίσα που εκδόθηκε για την εκδήλωση ο Σύλλογος Δανακιωτών Νάξου, στο πλαίσιο της Γ Πολιτιστικής συνάντησης Δανακιωτών αλλά και της προσπάθειας ίδρυσης "Μουσείου Χαλκορήνης και Ναξίων Λαικών Ποιητών", διοργανώνει στη βρύση του χωριού ποιητικούς αγώνες με μουσικές, χορό και άφθονα κεραστικά για όλους τους παρευρισκόμενους.

Κάτω απο τον αιωνόβιο πλάτανο και δίπλα απο τον κιονίσκο του Σείκιλου-μοναδικού και πιστού αντίγραφου στον κόσμο, θα ακούσουμε την ομιλία του Αντιδημάρχου Γαλατσίου και επιστήμονα κ.Μάνου Ελευθερίου "Όταν ο στίχος γίνεται τέχνη", ενώ οι κριτές των αγώνων κ.κ.Αντώνης Τζιώτης (Φιλόλογος & Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου), Μανώλης Σέργης (καθηγητής Πανεπ/μίου), & Βασίλης Φραγκουλόπουλος (Νομικός-Οικονομολόγος) θα προετοιμάζουν τους διαγωνιζόμενους, υπο τους ήχους της τζαμπούνας και του τουμπακιού του δημιουργού κ.Δημήτρη Τσάφου.

Όπως μας πληροφορεί η Πρόεδρος κ. Βάσιλα υπάρχει ακόμη χρόνος για δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6974010704-6986647848-6936018577, ενώ και όσοι έχουν έμπνευση της τελευταίας στιγμής θα μπορούν να εκφρασθούν με το ποίημα η το κοτσάκι που θα τους "βγεί" εκείνη την ώρα.

Οι διοργανωτές μας υπόσχονται μια ξεχωριστή μελωδική, γεμάτη αυτοσχέδια κοτσάκια, ρομαντική βραδιά για όλους τους φίλους του χωριού, του Συλλόγου αλλά και της ποίησης.

Σας περιμένουμε λοιπόν στη Βρύση 3 τ'Αυγούστου στις 7 το απόγευμα με την παρέα σας.

Αυτή είναι η αφίσα των Αυτοσχέδιων Ποιητικών Αγώνων. Ευχαριστούμε πολύ για τη συνδρομή σας! (Η ώρα έναρξης είναι στις 7:00μ.μ.)

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News