Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτισμόςΕλλάδα: Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις;

Ελλάδα: Ακυρώνονται όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις;

|

Τρίτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα, στην Αθήνα – Θετική στο ιό γυναίκα που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα – Ο Κικίλιας κατεβάζει ρολά στις αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα (!!!) 

Ματαιώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις για το καρναβάλι στην Πάτρα και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Η ακύρωση όλων των καρναβαλιών γίνεται για προληπτικούς λόγους και έπειτα από τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση ελήφθη μετά την ανακοίνωση ότι εκτός από την 38χρονη που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετικό και συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας ενώ υπάρχει και άλλο, τρίτο, κρούσμα.

Η τρίτη περίπτωση αφορά μια νεαρή γυναίκα στην Αθήνα, ωστόσο ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να αποκαλύψει σε πιο νοσοκομείο νοσηλεύεται, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. «Είναι καλά στην υγεία της», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης ανακοίνωσε ότι ματαιώνονται και οι καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, στην ίδια έκτακτη συνέντευξη τύπου, ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται όλα τα καρναβάλια και οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα, λόγω του κορωνοϊού.  «Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας. Κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε την ακύρωση του καρναβαλιού στην Ελλάδα επικαλούμενος συστάσεις και το πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού.

Οπως πρόσθεσε, αναφερόμενος στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

Ο υπουργός υπενθύμισε ότι λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού αρκετές άλλες χώρες ματαίωσαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις. Και βέβαια αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στη Νάξο με την Δημοτική Αρχή να προσπαθεί να ενημερωθεί για το εάν θα προχωρήσει κι αυτή στην ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων που όπως είναι γνωστό ξεκινούν αύριο Παρασκευή  Και αναμένουμε την απόφαση μετά την επικοινωνία που είχαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τουρισμού και Πολιτισμού κο Βαγγέλη Κατσαρά, ο οποίος κι αυτό αναμένει την επίσημη ενημέρωση…  Και ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κος Λιανός συστήνει υπομονή και ψυχραιμία καθότι περιμένουμε τις εξελίξεις… 

Σημειώνεται ότι αποκριάτικα καρναβάλια γίνονται εκτός από την Πάτρα, στο Ρέθυμνο, στη Νάουσα, στην Ξάνθη, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στην Έδεσσα, στον Τύρναβο, στην Άμφισσα, στη Σκύρο, στη Νάξο, στη Σύρο, στην Κέρκυρα, στην Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά, στο Ναύπλιο, στη Χαλκίδα, σε πολλές πόλεις της Αττικής και αλλού.

Αναβολή καρναβαλικών εκδηλώσεων είχε ζητήσει η Ένωση Επενδυτών Κίνας – Ελλάδας

Νωρίτερα, την ανησυχία της για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις εξέφρασε με επιστολή της στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, η Ένωση Επενδυτών Κίνας – Ελλάδας, ζητώντας την αναβολή τους.

Στην επιστολή που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Changwei (Michael) Xia, αναφέρονται τα εξής:

“Αξιότιμε Δήμαρχε,

Δεδομένης της εμφάνισης του COVID-19 και στην Ελλάδα αλλά και της παρουσίας στην Αθήνα χιλιάδων ξένων τουριστών αλλά και κινέζων, που κατοικούν στην πόλη, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ζητήσουμε ως εκπρόσωποι μεγάλου μέρους των κινέζων επενδυτών στην Ελλάδα, να αναβάλλετε εξαιτίας του εκτάκτου κι επικινδύνου της κατάστασης τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Το πράττουμε αυτό με μεγάλη μας λύπη αλλά ορμώμενοι από την αγωνία μας για τους κινδύνους διάδοσης του ιού με την πολυκοσμία αλλά και την έλλειψη προστατευτικών μέσων-μασκών στην αγορά.

Αξιότιμε Δήμαρχε,

Η Ένωση Επενδυτών Κίνας- Ελλάδας, η μεγαλύτερη κινεζική Ένωση στην Ελλάδα, πραγματοποίησε δωρεά στο νοσοκομείο Wuhan 7. Με τον τρόπο αυτό θελήσαμε να δείξουμε στους συμπατριώτες μας την έμπρακτη συμπαράστασή μας στη μεγάλη αυτή δυσκολία. Με το αίτημά μας αυτό, σας δηλώνουμε την αγωνία μας για τη μετάδοση του ιού στην Αθήνα. Είτε για εμάς τους Κινέζους είτε για τα αδέλφια μας τους Έλληνες είτε για οποιοδήποτε κάτοικο ή επισκέπτη της Αθήνας θεωρούμε άκρως επικίνδυνη την πραγματοποίηση των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων”.

Η απόφαση για την ματαίωση των αποκριάτικων εκδηλώσεων ελήφθη μετά την ανακοίνωση ότι εκτός από την 38χρονη που νοσηλεύεται με κορονοϊό στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε θετικό και συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας ενώ υπάρχει και άλλο, τρίτο, κρούσμα.

Η τρίτη περίπτωση αφορά μια νεαρή γυναίκα στην Αθήνα, ωστόσο ο κ. Τσιόδρας αρνήθηκε να αποκαλύψει σε πιο νοσοκομείο νοσηλεύεται, επικαλούμενος προσωπικά δεδομένα. Για προληπτικούς λόγους θα παραμείνει κλειστό το σχολείο του παιδιού. Το παιδί, μαθητής δημοτικού, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση με ήπια συμπτώματα, όπως και η 38χρονη, η οποία παραμένει απύρετη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πανναξιακό (10ο) Πρωτάθλημα Τάβλι: Πρωταθλητής ο ρούκι Βαγγέλης Παπαδόπουλος

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος το είπε και το έκανε.. Με 3-1 νίκες κατέκτησε το 10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι

Γ. Λεονταρίτης: “Ζήτησε δωρεάν μετακίνηση των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων”

Η Πρόταση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γ. Λεονταρίτη αναφορικά με τα πλοία που επιδοτούνται από το κράτος, για τις ανάγκες των αθλητών σε όλο το Ν. Αιγαίο - Τι πρότεινε ο Γιάννης Μαργαρίτης

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ : ΟΧΙ στην συγκάληψη

Η πρόταση που καταθέτει η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων σχετικά με τα Τέμπη και την πρόταση δυσπιστίας

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Το Επιμελητήριο Κυκλάδων στην Ευρωπαϊκή Σύνοδο της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA) στη Γένοβα

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη βιώσιμη ανάπτυξη της κρουαζιέρας στις Κυκλάδες

Νάξος – Καρνάγιο: Γεννητούρια στη παραλία

Νέοι κάτοικοι στο καρνάγιο της Νάξου

Δεύτεροι “φτωχότεροι” καταναλωτές της Ευρώπης οι Έλληνες

Εκτός όμως από τον υψηλότερο μέσο πληθωρισμό, πρόσφατη μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποδεικνύει ότι η Ελλάδα πληρώνει ακριβότερα και τον πληθωρισμό της απληστίας, σε σύγκριση με την υπόλοιπη ΕΕ.

Μύκονος – AKTES: Ενημέρωση (30/03) για την Κλιματική Αλλαγή

Ομιλία για την κλιματική αλλαγή από την Εταιρεία Μελέτης Αρχαίων Ακτογραμμών - ΑΚΤΕS .. Που και πότε

10ο Πανναξιακό Πρωτάθλημα Τάβλι: Τελικός και ο πρωτάρης Παπαδόπουλος στη πρόκληση της καριέρας του

Ο μεγάλος τελικός του 10ου Πανναξιακού Πρωταθλήματος Τάβλι ξεκινάει. Ποιος θα επικρατήσει; Ο έμπειρος Μαγκανάρης ή ο ρούκι Παπαδόπουλος;

Αλυκό: Ο Φάρος που “φωτίζει” την γαστρονομία της Νάξου

Ανοίγει την Παρασκευή 5 Απριλίου ο Φάρος του Αλυκού - Τι περιλαμβάνει το μενού

Νάξος (Αγγίδια) – Ενοριακός Ναός Αγίου Χαραλάμπους: Ψήφισμα για την εκδημία του Δημητρίου Σέργη

Το ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ενοριακού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Αγγιδίων Νάξου για το θάνατο του Δημητρίου Σέργη

Απόκριες 2024: Το “ευχαριστώ” από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής (video)

Τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κωμιακής με ανάρτησή τους στα social media λένε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους βρέθηκαν στην πανέμορφη Κωμιακή (video)

Η δράση της Μαρίας Καρυστιανού δείχνει το δρόμο για μία κοινωνία που δεν θα ανέχεται την αδικία

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει την εβδομάδα που μας πέρασε... Από την Καρυστιανού στις Βρυξέλλες έως τον Λοβέρδο και τη Νέα Δημοκρατία - Την Ακρίβεια έως τον Γεωργιάδη και τις απαντήσεις του.. Αναρωτιέται δε εάν στην Ελλάδα γίνονται τέτοια πράγματα

Naxos Medical: Επίσκεψη από τον πλαστικό χειρουργό Νικόλαο Μουστάκη

Σάββατο 23 Μαρτίου θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο Ιατρείο ο Στρατιωτικός Ιατρός, Πλαστικός Επανορθωτικός και Αισθητικός Χειρουργός, Νικόλαος Μουστάκης

Νάξος: Εξειδικευμένοι κλαδευτές – αναρριχητές ανέλαβαν το κλάδεμα των δέντρων

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων έχει αναθέσει σε εξειδικευμένους κλαδευτές... Τι αναφέρει η κα Κεφαλά

Αφρική: Ο Ναξιώτης ορειβάτης που κατέκτησε το Κιλιμάντζαρο

Ο Αντώνης Μαργαρίτης πέτυχε έναν άθλο. Κατάφερε να ανέβει στην ψηλότερη κορυφή βουνού στην Αφρική - Πως περιγράφει την εμπειρία του

Επαρχείο Νάξου – Τμήμα Δημόσιας Υγείας: Περί ορθής διαχείρισης των υγρών αποβλήτων

Ενημέρωση για τη σωστή διαχείριση των υγρών αποβλήτων ενόψει τουριστικής σεζόν