Ελλάδα - Αλεξίου: "Δεν μπορώ να τραγουδήσω άλλο"... Γιατί;

Σοκ... Δεν είναι δυνατόν.. Δεν μπορεί... Δεν θα ξανακούσουμε το "Απόψε θέλω να πιω", ή το " Όλα σε θυμίζουν",  ή το "Για ένα τανγκό" , το «Να ζήσω ή να πεθάνω» και το «Το τανγκό της Νεφέλης» (βάλτε όσα θέλετε από μία τεράστια καριέρα) και πόσα άλλα θεέ μου... Ο λόγος για την Χάρις Αλεξίου, την Χαρούλα, η οποία ανακοίνωσε την απόφασή της να σταματήσει το τραγούδι.... Δήλωση που έγινε σε πρόσφατη συνεντευξή της, λόγω προβλημάτων που αντιμετωπίζει με τη φωνή της.

Λίγο μετά την κυκλοφορία του δίσκου της με «Τα τραγούδια της ξενιτιάς», η Χάρις Αλεξίου μίλησε στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στον Φώτη Απέργη στην εκπομπή "Κατάλληλη Ωρα" για την ξενιτιά στην οικογένειά της. Αναφέρθηκε στην πρώτη κιθάρα που της χάρισε επιστρέφοντας από μπάρκο ο αδελφός της. Στην συνεντευξή της μεταξύ μίλησε και για τα μαθήματα που πήρε δίπλα στον Καλδάρα και τα τσακίσματα που απολάμβανε ο Νικολόπουλος με τη φωνή της.

Όπως είπε έχει πάρει την απόφαση να αφήσει το τραγούδι εφόσον πλέον δε μπορεί να το κάνει καλά. «Έχω απομακρυνθεί από το τραγούδι τελείως. Δεν μπορώ να τραγουδήσω, όπως τραγουδούσα παλιά. Και δεν καταδέχομαι να συνεχίσω και να το κάνω αυτό, αν δε μπορώ να το κάνω καλά. Θα με ακούσετε σε λίγο καιρό σε ένα τραγούδι με τη Γιασμίν, ένα ντουέτο που κάναμε μαζί που έχω γράψει τους στίχους στα ελληνικά εγώ και εκείνη τη μουσική και τους στίχους στα ισπανικά. Το ηχογράφησα πέρσι το καλοκαίρι. Είναι μια μπαλάντα που μπορούσα να πω, αλλά δε με ακούει η φωνή μου πια και είπα πως είναι καλύτερα να σταματήσω. Δεν είναι σωστό».

Συνέχισε λέγοντας «Το Χειρόγραφο ήταν το τελευταίο μουσικό που έκανα. Υπήρχε ήδη το πρόβλημα. Όταν με κάλεσε ο Μικρούτσικος να τραγουδήσω στους Βράχους του είπα “δεν τραγουδάω Θάνο μου αλλά θα είμαι εκεί για σένα”. Πήρα λίγο θάρρος και μετά συνεργάστηκα με τον Ξαρχάκο στον Ζαμπέτα. Εκεί πήρα την οριστική απόφαση. Είπα “δε σου αξίζει να συνεχίσεις”. Δεν ήταν κάτι απλό, βεβαίως και το πένθησα. Μπορεί και εγώ να σαμποτάρισα τη φωνή μου. Όταν κατάλαβα πως δεν αποδίδω πια όπως παλιά, να της έσκαψα λίγο παραπάνω το έδαφος".

"Αρνήθηκα να κάνω μαθήματα, έκανα και μαθήματα, αλλά δεν είπα "εγώ θα το παλέψω, θα αγωνιστώ για αυτό δεν πρόκειται να το αφήσω, είπα ότι υπάρχει μια φυσική φθορά σε όλα τα πράγματα"», είπε και πρόσθεσε: «μην είσαι τώρα νούμερο που βγαίνει και προσπαθεί να φτάσει τη νότα. Αφού δεν μπορεί πια η φωνή σου να το βγάλει αυτό. Δε γράφω πια τραγούδια. Αν γράψω ξανά, θα περάσει κάποιος χρόνος. Όταν γράφω εγώ τραγούδι, μου βγαίνει αυτόματα να το τραγουδήσω. Οπότε τι να γράψω τώρα;»

Και κατέληξε λέγοντας: "Σεβάσου αυτό που έχεις κάνει μέχρι τώρα. Είχα μια θυελλώδη σχέση με το τραγούδι δεν με κράταγες, δεν μπορούσα να πειθαρχήσω μέτρα και σταθμά... έκανα ταξίδια, περιοδείες... και πολύ συναίσθημα νομίζω αυτό έπαιξε πολύ ρόλο, δεν πήρα απόσταση ποτέ».

Διαβάστε εδώ την τελευταία συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα "Καθημερινή" τον περασμένο Μάιο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News